IFA 2007: Gigaset-újdonságokkal rukkol ki a Siemens

Kovács Attila, 2007. augusztus 11. 10:02

A Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) ágazata home-media termékekkel képviseli magát a Berlinben augusztus 31. és szeptember 5. között tartandó IFA kiállításon. Bemutatnak egy a német piacra szánt műholdvevő készüléket, valamint két új set-top-boxot.

A Gigaset M373 T EPG a portfolióban elsőként HDMI (High Definition Multimedia Interface) kimenettel rendelkezik. A kép és a hang is teljesen digitális módon kerül átvitelre, ezáltal rendkívül éles digitális tv-kép jut a HDMI-re képes lapos képernyőkre. Ezen kívül a Gigaset M373 T EPG-nek két külön SCART-csatlakozója és digitális audiókimenete is van a tökéletes házimoziélmény érdekében. Akár 2000 tv- és rádiócsatornát lehet vele venni, és a set-top-boxokhoz hasonlóan többnyelvű menü áll rendelkezésre. A normál programáttekintést kiegészítve Spanyolországban - az InOut TV céggel való exkluzív együttműködésnek köszönhetően - a Siemens Gigaset vevőkészülékek használói további szolgáltatásokat is élvezhetnek: egy terjedelmes EPG (Electronic Program Guide – elektronikus „műsorfüzet“) részletes információval szolgál az adásokról. Lehetséges továbbá a legkedveltebb adásokból ún. kedvenclistákat is szerkeszteni, amelyek az elektronikus progamfüzetben (EPG-ben) megjeleníthetők. A klasszikus ezüstszínű dobozba épített műholdvevő készülék, távirányítóval és a HDMI-kábellel egy csomagban, 2007 novemberétől kerül a kiskereskedelmi forgalomba.  

Az új Gigaset M270 S a DVB-S digitális műholdvételre alkalmas kompakt, karcsú set-top-box. Akár 4000 rádió- és tv-programot képes kezelni és a max. 3000 programhelyet lehet hat kedvenclistába rendezni. A boxot távirányítóval és könnyen érthető menüvezérléssel lehet működtetni. EPG-je hét napra előre tudja a nézőt az összes tv-adásról tájékoztatni.

A másik, a főként a spanyol piacra szánt Gigaset M270 T EPG set-top-box földi sugárzású digitális tv-adások vételére alkalmas, és a Gigaset M270 S-hez hasonlóan nagy súlyt fektet a felhasználóbarát működésre.  Maximálisan 2000 tv- és rádiócsatornát képes kiszolgálni. Külső megjelenése, csakúgy , mint a Gigaset M270 S esetében, fekete doboz fehér előlappal. Annak EPG-je mellett ez a box az InOut TV részletes műsorfüzetével is rendelkezik. 

Kulcsszavak: IFA Siemens set-top box

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14