Hallgass.hu: zenei közösségi oldal indult

forrás Prim Online, 2007. szeptember 15. 10:06

A hallgass.hu címen elérhető közösségi portál lehetőséget és segítséget kínál a zenészeknek: megjelenés mellett értékes nyereményeket és fellépési lehetőségeket nyerhetnek a legjobb együttesek.

A Hallgass.hu egy zenével foglalkozó közösségi portál (mai divatos szóval élve egy web 2.0-s alkalmazás). Nem csupán egy legális zeneletöltő oldal, ahol megtalálhatják a zenei stílusok legjobbjait, nem csupán egy programkereső portál, ahol böngészhetik a naptárat, hanem egy olyan tartalomszolgálató, ahol a tartalmat a látogatók maguk alakítják. A portál szerkesztője lehet bárki, aki regisztrál, és részese akar lenni az igényes zenére és programokra nyitott közösségünknek. A korábbi, hasonló zenei oldalak mellett a portál szerkesztői nagyobb hangsúlyt fektettek a 2.0-s lehetőségekre, és új technikai és tartalmi megoldásokat vetettek be.

A kisebb zenekarok sokszor nem engedhetik meg maguknak, hogy minőségi, informatív honlapot üzemeltethessenek, de a felhasználóknak miért kéne beérnünk egy nehezen kezelhető honlappal? Természetesen szükség van az egyedi honlapokra is, hiszen minden zenekarnak egyéni stílusa van, de sokszor egyszerűbb lenne, ha lenne egy közös információs felület. A Hallgass.hu alapvető célja alternatív megjelenési felületet biztosítani a zenekaroknak és kezelhető formába önteni mindazt, ami zene.

Az alapvető funkciókon kívül számos kényelmi szolgáltatásokat is nyújtanak, amiket nem feltétlenül találnál meg egy egyszerűbb zenekari honlapon. Minden tartalomhoz biztosítanak külön RSS hírcsatornát, amivel még könnyebb követni a különböző friss információkat, indenki vezethet blogot, tölthet fel galériát, szinte mindenhez hozzá tudnak szólni, a böngészőbe építhető keresővel villámgyorsan megtalálhatók a tartalmak.

A zenészek, együttesek az oldalon keresztül több ezer emberhez juttathatják el zenekar hírét. Feltölthetnek zenét, dalszöveget, videóklipet, képeket, a legfrissebb koncertidőpontokat, vezethettek blogot, mindezt rendszerezve, könnyen visszakereshető formában. A kapcsolati rendszernek hála szerezhetnek új rajongókat, akik akár majd koncertjeik közönségét is adhatják, hogy aztán saját galériájukba feltöltsék a koncerteteken készült képeket. Ha új tagot keresnek zenekarotokba, elég ha csak megnézitek, a rajongók között ki játszik az adott hangszeren, és talán máris megvan a hasonló zenei ízléssel rendelkező új bandatag.

A legjobb zenekarokat exkluzív díjakkal jutalmazzál. Egy regisztráció elég lehet ahhoz, hogy következő (vagy netán első) lemezedet Magyarország egyik legjobb stúdiójában, profi körülmények között készíthessék el – ingyen. Sőt, a Hallgass rendezvényein, koncertjein fellépést és megjelenést biztosítanak.

Akár egy nagyobb szórakozóhelynek, akár egy kisebb buli szervezőjének is megéri regisztrálni. Hozzáadhatják a programnaptárhoz az adott eseményt, így minden látogatónkhoz eljut a rendezvény híre. A helyek és rendezvények település, időpont, fellépők segítségével könnyen kereshetők, a szórakozóhelyekhez térkép segítségével segítünk eljutni, egyszóval mindent biztosítunk ahhoz, hogy minőségi programokat ossz meg másokkal, vagy találj magadnak.

Kulcsszavak: web2 zene

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14