Az Adobe frissítette az Elements termékcsaládot

forrás Prim Online, 2007. szeptember 25. 20:07

Az Adobe bejelentette az Adobe Photoshop Elements 6 és az Adobe Premiere Elements 4 szoftvereket Microsoft Windows operációs rendszerre. Az otthoni felhasználóknak szánt fotó- és videoszerkesztő alkalmazások a digitális fotók és videók rendszerezésében, szerkesztésében és megosztásában nyújtnak segítséget.

"A videó és a digitális kamerák mindennapjaink részévé váltak. Az internetes közösségi oldalak fejlődésével párhuzamosan az emberek olyan kifinomult eszközökre vágynak, amelyekkel megmutathatják fotóikat és videóikat a nagyvilágnak" - mondta John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások alelnöke. "A kifinomultság nem bonyolultságot jelent. A Photoshop Elements és a Premiere Elements együtt új felhasználói élményt nyújt, ami egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszi a fotók és a videók publikálását. Jól példázza a szoftverek közötti együttműködést a közös adatbázis, ahonnan minden fotót és videót elérhetünk. Alkotásainkat publikálhatjuk a YouTube-on, mobilkészülékekre optimalizálhatjuk vagy interaktív Flash képgaléria formájában tárhatjuk a nagyvilág elé" - tette hozzá Loiacono.

Adobe Photoshop Elements 6

Az Adobe Photoshop CS3 technológiájára épülő képszerkesztő és -rendszerező szoftver fontos és hasznos új funkciókkal bővült. Ilyen például a Photomerge, amely a csoportképek feljavításában segít vagy a leegyszerűsített gyorskijelölő eszköz, a Quick Selection Tool. Háttértudásunknak megfelelően három különböző szint közül választhatunk; a program ezek alapján kínálja fel a különböző képmanipulálási lehetőségeket. A kezdők a Guided Edit módban lépésről lépésre haladva fejleszthetik, csinosíthatják fotóikat.

A Photoshop Elements 6 letisztult kezelőfelülete a fotót és nem az eszköztárat állítja a középpontba. Az új fülek (tabok) fontos opciókat rejtenek, mégsem foglalnak sok helyet. Az Organizer (szervező) felgyorsítja a munkafolyamatot, és megkönnyíti a képek importálását, tagelését és javítását.

Adobe Premiere Elements 4


Az új szoftverrel néhány perc alatt szórakoztató videókat készíthetünk. A Photoshop Elements 6-ban is megtalálható Organizer eszközzel könnyen rendszerezhetjük álló- és mozgóképeinket, személy, hely és esemény alapján is kereshetünk közöttük. A jeleneteket speciális effektusokkal színesíthetjük, és DVD menüt is készíthetünk. Érdekesebbé és élvezhetőbbé tehetjük videóinkat, ha a mozgókép alá hangot szerkesztünk az új Audio Mixer eszközzel. Ha elkészültünk a szerkesztéssel, nincs más dolgunk, csak publikálnunk kell a videót a Sharing Centeren keresztül. A Sharing Centerrel Blu-ray lemezre, internetre, mobileszközökre (pl. Apple iPhone), a Flash technológiának köszönhetően pedig akár a YouTube-ra is exportálhatjuk mozgóképeinket.

A Photoshop Elements 6 és a Premiere Elements 4 már megvásárolható, külön-külön vagy akár együtt, csomagban. A Photoshop Elements 6 várhatóan 2008 elején jelenik meg Mac OS X operációs rendszerre.

Forrás: szoftver.hu
Kulcsszavak: Adobe

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14