Epson-muRata drótnélküli gyorstöltő

Széles Csongor, 2007. szeptember 30. 13:12

A Seiko Epson és a Murata Manufacturing közös vállalkozásba kezdett: együtt fejlesztik ki azt a drótnélküli gyorstöltőt, amely jelentősen csökkentené az akkumulátorok töltési idejét. A termék prototípusa jelenleg a 2007-es CEATAC kiállításon tekinthető meg. A kompakt drótnélküli akkumulátortöltő a forradalmi fejlesztéseknek köszönhetően a jelenlegi akkumulátortöltők egy-két órás töltési idejét kb. 15-20 percre képesek csökkenteni.

A mobil eszközök, például a mobiltelefonok, a hordozható médialejátszók és a laptopok egyre elterjedtebbé válnak, ráadásul teljesítményük is egyre nő, ez pedig rohamosan növekvő áramfelvételt is jelent. Emiatt a mobil eszközök autonómiájának a problémája egyre fontosabbá válik, és a jövőben még égetőbb kérdés lesz.

Az Epson és a Murata Manufacturing által fejlesztett vékony, kompakt drótnélküli gyorstöltő akár negyed órára képes csökkenteni az akkumulátorok töltési idejét, ugyanakkor egy töltőegység több eszközt is kiszolgálhat egy időben. A technológia továbbfejlesztésével még gyorsabbá és még egyszerűbbé válik majd az eszközök feltöltése.

A Murata Manufacturing vállalat komoly tapasztalattal rendelkezik a kompakt, vékony modulok gyártása és az akkumulátorok gyártása terén. Az utóbbi időben olyan másodlagos lítium-ion akkumulátorok fejlesztésén dolgoznak, amelyet rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű árammal lehet gyorstölteni.

Az Epson régóta végez kutatásokat az érintkezés nélküli, nagy hatékonyságú energiaátvitel területén, ráadásul IC technológiával és hitelesítési rendszerrel is rendelkezik. A két vállalat megállapodása alapján közösen fejlesztik ki a forradalmi töltőegységeket, amelyek a tervek szerint három éven belül már a boltokba is kerülhetnek.

Kulcsszavak: Epson akkumulátor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14