Élő videók a YouTube-on

Milkovits Gábor, 2008. március 2. 10:10

Stveve Chen, a YouTube társalapítója a sajtónak azt nyilatkozta, hogy rövidesen élő mozgóképes tartalmak – videó stream-ek – is megjelennek a népszerű videómegosztó portálon.

A technológia egyáltalán nem új és a megoldás már régóta szerepel a YouTube-felhasználók kívánságlistáján, azonban az oldal korlátozott mértékű reklámokat tartalmazó jellege visszafogta a fejlesztéseket, a szerzői jogilag védett tartalmak sorozatos megjelenése pedig elriasztotta az oldaltól a médiacégeket. A Google azonban közel másfél évvel a videómegosztó felvásárlása után végre beindította az illegálisan feltöltött jogvédett tartalmakat szűrő alkalmazását, illetve AdSense hirdetési programját is egyre inkább kiterjeszti a YouTube-ra, így a szolgáltatás fejlesztésére költhető bevételei is növekednek.

A fenti tényezők valóban elhárították az akadályokat a videó stream-ek közvetítése elől a YouTube-on, az illetékesek azonban egyelőre egyáltalán nem szolgáltak részletekkel. Chen csupán annyit árult el a TechCrunch internetes magazinnak adott interjújában, hogy az élő videók még az idén megjelennek az oldalon.

Kulcsszavak: onlineszolg videó YouTube

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50