A Nikon bemutatta legújabb szuperzoomját, a Coolpix P80-t

Széles Csongor, 2008. április 10. 20:35

Ha valakinek nem elég hosszú az objektíve, és nem szeretne jobb minőségű, de költségesebb DSLR szegmensben vásárolni, annak érdemes komolyan megnéznie a Nikon Coolpix P80-t, a híres japán gyártó legújabb nagy zoomátfogású bridge fényképezőgépét.

A 10.1 megapixeles felbontású P80 egy igencsak tekintélyes Nikkor 18x zoomobjektívet kapott, amelyet természetesen optikai képstabilizátor tart egyenesben, emellett sorozatfelvétel tekintetében is kiválóan vizsgázik: 3, 5 vagy szükség esetén 13 képkockát is képes másodpercenként rögzíteni. ISO érzékenység tekintetében szintén dicséret illeti, maximálisan ISO 6400 (3 megapixeles felbontás esetén) érzékenységre képes, amely egy 27-486mm-nek megfeleltetett optikánál minden tulajdonképpen elengedhetetlen a kedvezőtlen fényben távoli témát fotózók számára. Emellett természetesen üdvözölhetjük még az arcfelismerő technológiát, az automatikus vörösszem-csökkentőt.

A bridge gépek nem csak küllemükben igyekeznek a DSLR vázakra hasonlítani, hanem a manuális beállítás tekintetében is igyekeznek a lehető legjobban elkényeztetni a felhasználót. Így van ez a P80 esetében is, itt is megtaláljuk a P, S, A és M felvétel módokat, valamint egy sor automatikus programot és téma módot is.

A felvételeket egy 2,7 inch átmérőjű nagy felbontású LCD képernyőn tekinthetjük meg, komponálni pedig az LCD mellett egy elektronikus kereső segítségével is lehet, amely a legrosszabb fényben is használható - ígéri a gyártó.

A váz belsejében az új fejlesztésű EXPEED processzor dolgozik, amely gyorsabban és hatékonyabban tömöríti a felvételeket, valamint valósághű színeket biztosít. Ugyancsak ennek a processzornak köszönhetően tévé minőségű hanggal ellátott videókat is rögzíthetünk, amelynek hossza csupán a rendelkezésünkre álló memóriakártya kapacitásától függ. A Nikon Coolpix P80 SD/SDHC memóriakártyákra dolgozik, és természetesen az USB porton keresztül számítógéphez, a videó kimenet segítségével pedig televízióhoz is csatlakoztatható. Bevezető ára mindössze 399 dollár, ami igazán nem sok egy ilyen kvalitású bridge szuperzoomért.

Kulcsszavak: Nikon kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50