Panasonic DMC-TZ50 wireless digitális fényképezőgép

Széles Csongor, 2008. április 18. 09:16

A Panasonic bemutatta az új 9.1 megapixeles Lumix DMC-TZ50 kompakt digitális fényképezőgépét, amely wireless adatátvitelt támogat, HD videót rögzít, 28mm-es nagy látószögű, 10X optikai zoomobjektívvel rendelkezik, új fejlesztésű 460.000 pixel felbontású 3 inch átmérőjű LCD képernyőt kapott és az ára sem éppen alacsony. A TZ50 fedélzetén megtaláljuk a Panasonic Intelligens Auto (iA) módot is, amely hét intuitív technológiát foglal magába, amelyet a fotózás örömére és egyszerűsítésére fejlesztett ki a gyártó. A Panasonic Lumix DMC.TZ50 ezüst fényezéssel lesz kapható májustól. Irányára 449,95 dollár.

A Panasonic új Lumixának újdonsága, hogy a 802.11b/g szabványú drótnélküli kommunikációt támogatja, és a T-Mobile hotspot-jaihoz is hozzáfér, így a felhasználó szinte a felvétel egy időben feltöltheti az internetre a fotóit. a fotókat a Google által működtetett ingyenes Picasa Web albumon tárolhatja el a felhasználó. A Panasonic, a T-Mobile HotSpot szolgáltatása és a Picasa Web Albums közreműködésével a felhasználók kiváló lehetőséget kapnak nemcsak felvételeik ingyenes online tárolására, hanem kisebb fotós közösségeket is kialakíthatnak. Amerikában a T-Mobile hotspot szolgáltatása szinte minden látogatottabb helyen elérhető, így tényleg komoly szolgáltatásnak számít. Az új Panasonic DMC-TZ50 tulajdonosok egy évig ingyen vehetik igénybe a szolgáltatást.

A felhasználók egy e-mail címmel regisztrálhatják TZ50-esüket, így miután feltöltötték a képeket a Picasa Web Album-ba, az online album webcímét megkaphatják e-mailben. A mobiltelefonról pedig pillanatok alatt továbbküldhetik ismerőseiknek, rokonainak a frissen készült fotókat. Emellett a szolgáltatásnak köszönhetően az SD memóriakártyákra sem kell túl sokat költeni, hiszen a fényképek internetre való feltöltése után akár le is törölhetjük a memóriakártyán tárolt fotókat.

A TZ50 megörökölte a Lumix TZ sorozat teljes tulajdonságlistáját, vagyis kompakt váza egy 28mm-es nagy látószögű 10x nagyítású Leica DC optikát rejt (átszámolva 28-280mm). Emellett fontos megemlítenünk, hogy a 720p high definition videó rögzít, amelyet egyenesen a HD tévén is megnézhetünk. A fényképezőgép SD memóriakártyára dolgozik, így ha netán SD memóriakártyát is fogadó Panasonic a Viera HD tévénk volna, akkor a memóriakártyáról is megtekinthetjük az új Lumix-szal készített felvételeket és videókat.

A TZ50 megkapta a Panasonic iA módot, amely hét intuitív technológiát képes optimalizálni a sikeres fotózás érdekében, mégpedig úgy, hogy a felhasználónak semmivel se kelljen bíbelődnie:

·    Intelligens expozíció - beégett és besötétedett részleteket javítja. Túl nagy kontrasztkülönbség esetén az intelligens technológia automatikusan beállítja a világossági értékeket.
·    Digitális vörös-szem eltávolítás - a beépített vaku rövid villantással szűkíti a fotózott személy(ek) pupilláit, megakadályozva, hogy a retináról visszaverődjön a fény.
·    MEGA O.I.S. - a giroszkóp-szenzorral működő kézremegés-érzékelő azonnal bekapcsolja az optikai stabilizátort, megakadályozva a fényképek bemozdulását.
·    Intelligent ISO - megállapítja, hogy mozog-e a téma, és ennek függvényében beállítja az ISO érzékenységet és a záridőt.
·    Intelligens szcéna kiválasztás - érzékeli a környezeti adottságokat, majd automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbbnek tűnő felvétel módot (tájkép, portré, makró, éjjeli portré, éjjeli tájkép).
·    Arcfelismerő - a már jól ismert technológia összesen 15 arcot képes felismerni és beélesíteni, sőt nyomon képes követni a mozgó témát.
·    Folyamatos AF - a folyamatos autófókusz a kioldógomb félig lenyomva tartása nélkül is fókuszban tartja a témát, ezzel is minimalizálva az fókusz-időt.

A DMC-TZ50 intelligens LCD funkciója érzékeli a külső fényviszonyokat, majd ehhez hozzáigazítja az LCD világosságát. Az LCD-t 11 lépésben világosíthatjuk ,és kényelmesen komponálhatunk a 3 inch átmérőjű 460.000 képpont felbontású képernyőn. A TZ50 burkolata alatt a Venus Engine IV képfeldolgozó egység végzi a precíz munkát, amely az elődhöz (Venus Engine III) képest jobb jelfeldolgozó hatékonysággal működik, még jobb minőségű felvételeket produkálva.

A Panasonic Lumix DMC-TZ50 májusban, a klasszikusnak számító ezüst fényezéssel kerül forgalomba, irányára 449,95 dollár.

Kulcsszavak: Panasonic kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50