A Sony minden termékét vezeték nélküli hálózati képességgel ruházza fel

Milkovits Gábor, 2008. július 2. 21:23

A Sony bejelentette, hogy elektronikai termékeinek 90 százalékát vezeték nélküli hálózati alkalmazással kívánja ellátni két éven belül.

Az elképzelés teljesen logikus egy olyan vállalt részéről, amely egyaránt gyárt tartalomkészítő eszközöket, például videókamerákat, illetve az ilyen tartalmak megjelenítésére szolgáló televíziókat. Emellett rendelkezésre áll a mostanra kiforrott UWB technológia is, így tulajdonképpen semmi sem áll a terv útjában. A Sony azonban a tőle már megszokott módon egy kicsit bonyolít még a helyzeten; a cég ugyanis januárban bevezette saját UWB-alapú technológiáját TransferJet néven. A TransferJet gyakorlatilag semmilyen előnyt nem kínál az immár vezeték nélküli USB néven szabványosított UWB-vel szemben, hátránya viszont, hogy kizárólag Sony készülékek között működik.

A mostani bejelentésből egyelőre nem derül ki, hogy a bizonyos 90 százalék említésekor kizárólag a TransferJet-re gondolt-e, vagy pedig több vasat is a tűzben tart. Mindenesetre az a cég, amelyik először kínál praktikus és működő megoldást a nappalikban tobzódó kábelrengeteg eltüntetésére, igen nagyot kaszálhat majd a piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50