RDS-TMC közlekedési információ TomTom navigációs eszközökhöz

Kovács Attila, 2008. augusztus 11. 14:43

A TomTom navigációs rendszerszolgáltató a mai napon bejelentette, hogy a Magyarországon 2008. augusztus 1-jén üzembe helyezett RDS-TMC közlekedésinformációs szolgáltatás a magyar piacon kapható összes TomTom navigációs készülékkel elérhető. A könnyen csatlakoztatható RDS-TMC forgalmi jelvevőnek és az információk kijelzőn történő hibátlan megjelenítésének köszönhetően a gépjárművezetők menet közben folyamatos tájékoztatást kaphatnak a legfrissebb közlekedést érintő eseményekről. Amennyiben a készülék bármilyen késleltető akadályról információt kap, azonnal alternatív útvonalat javasol a gépjárművezetőnek, ily módon csökkentve az esetleges késés mértékét.

A „Traffic” utónévvel ellátott TomTom Go, TomTom XL és TomTom ONE típusok RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban kaphatók országszerte az üzletekben és a viszonteladóknál.

A TomTom RDS-TMC forgalmi jelvevő az FM rádióantennához hasonló módon működik: a nemzetközi, valamint a regionális csatornák által sugározott TMC jeleket fogadja. Az RDS-TMC forgalmi jelvevő egyszerű csatlakoztatásával a TomTom készülék automatikusan képes fogadni a közlekedési információkat. Az útvonal megtervezése után, a közlekedési információk automatikusan megjelennek a készülék kijelzőjének jobb szélén található sávban. Erre a sávra kattintva további értékes információt kaphatunk az aktuális közlekedési eseményről, a forgalmi dugókról és a várható késés mértékéről.

 RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban a következő TomTom készülékek kaphatók Magyarországon:

TomTom GO 930 Traffic: A gyártó zászlóshajó terméke szintén a Map Share szolgáltatással, kéznélküli telefonhívó funkcióval, beépített kihangosítóval, pontosabb helymeghatározó rendszerrel (EPT), továbbá a legfrissebb, Kelet- és Nyugat-Európát, az Egyesült Államokat, Kanadát, és Oroszországot tartalmazó térképpel kerül forgalomba. A TomTom GO 930 Traffic javasolt ára 133 990 forint. TomTom GO 730 Traffic: A készülék Nyugat- és Kelet-Európa 31 országának részletes térképével kerül forgalomba. A készülék tartalmazza a Map Share szolgáltatást, a kéznélküli telefonhívás funkciót és kihangosítót is. A TomTom 730 Traffic ára 119 990 forint.

TomTom XL Europe 31 Traffic: A készüléket a cég Európa 31 országának részletes térképével hozza forgalomba. A készülék egyedülállóan nagy, 4,3 colos képernyővel rendelkezik és új, Easy Port csatlakoztatásának köszönhetően még egyszerűbben, az Easy Mount  technológiának köszönhetően biztosabban lehet a műszerfalra állítani, vagy a szélvédőre erősíteni. Az XL Europe 31 javasolt kiskereskedelmi ára 79 990 forint.

TomTom XL Traffic: TomTom XL Traffic: Tartalmazza Közép- és Kelet-Európa 13 országának részletes térképét, 4,3 colos érintőképernyővel bír, és kompakt Easy Mount csatlakoztatási technológiával szerelik. Javasolt kiskereskedelmi ára 66 990 forint.

Kulcsszavak: TomTom GPS

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55