Új Full-HD plazmatévémodellek a Panasonictól

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 20:32

A Panasonic bemutatta 147 cm-es (TH-58PY800) és 165 cm-es (TH-65PY800) modelljeit, amelyek a Viera plazmatelevíziók PY800 sorozatának legújabb darabjai.

Mindkét modell 30.000:1 valós kontrasztaránnyal és 1.000.000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedhet, így a képernyőn a fekete felületek nem lesznek szürkék vagy sötétszürkék. A két új modell a Panasonic új V-Real Pro 3 jelfeldolgozó technológiáját is alkalmazza, amely optimalizálja a kijelzőpanel teljesítményét, hogy zökkenőmentesen, kristálytisztán jelenhessenek meg a gyors mozgású jelenetek anélkül, hogy a finom színárnyalatok csorbulnának. A 134 milliárd megjeleníthető színnek és 5.120 lépcsős önálló színárnyalatnak köszönhetően a V-Real Pro 3 élénk színeket és folyamatos átmeneteket biztosít a képkockák között.

Az új modelleket a ’digitális mozi hatású színkezelés’ funkcióval is felszerelték. A Viera színskálája a hagyományos HDTV színszabvány 120%-át fedi le. Ez a széles színskála gazdagabb, élénkebb színhatást is produkál az x.v.Colour jelekből. A két modellbe 100 Hz-es kettős pásztázású (100 Hz Double Scan) technológiát is beépítették, hogy minimálisra csökkentsék a nagyobb képernyőméretnél előforduló vibrálást azzal, hogy minden képet kétszer jelenítenek meg egymás felett, ezzel pihentetve a szemet. A két modell már az ’intelligens képalkotási’ technológiát (Intelligent Frame Creation) is alkalmazza, amely az eredeti képkockák alapján mozgáskompenzációs közbülső képkockák sorozatát számítja ki, hogy a gyors mozgású jelenetek folyamatosak és tiszták legyenek, és a képi tartalom tökéletesen jelenjen meg a képernyőn.

A PY800 sorozat 147 és 165 cm-es modelljeit mindezeken túl alacsony környezeti hatásúnak is tervezték. A Panasonic az első olyan televíziógyártó, amely kivonta az ólmot plazmaképernyőiből. A G11 Full-HD panel egyáltalán nem tartalmaz ólmot, és az Eco módot is kínálja, amely automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz igazítja a képernyő fényerejét az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében. Ráadásul a paneleket úgy alkották meg, hogy élettartamuk meghaladja a 100 000 órát. A kijelzőpanelek ettől eltekintve is rendkívül tartósak. A szállítás során vagy a videojáték hevében előforduló ütések nincsenek hatással a készülék működésére.

Mindkét modell rendelkezik a V-Audio Surround hangással és az SRS TruSurround XT funkcióval. A V-Audio Surround hangzásnál a passzív hangszórók erőteljes, kifejező mélyhangzást biztosítanak. Ugyanakkor ez a technológia optimalizálja az alacsony és a közepes frekvenciatartományokban is a hangvisszaadást. Az SRS TruSurround XT arról gondoskodik, hogy a többcsatornás hangzást a két hangszórós rendszer olyan módon adja vissza, hogy a 31 wattos zenei teljesítmény mellett is surround hangminőségű élményt nyújtson a felhasználónak.

A két új plazmatelevízió négy-négy HDMI-csatlakozóval rendelkezik, amelyek képesek a mozifilmekre jellemző 24p-s jelek feldolgozására. Hogy a felhasználó tökéletes házimoziélményben részesülhessen, amikor például Blu-ray lemezt használ, a 24p Real Cinema funkció az eredeti képek alapján új, közbülső képkockák sorozatát alkotja meg, és ezáltal a képi jeleket optimalizált formában, akadozásmentesen jeleníti meg.

A Viera Link (HDAVI 3) révén a legtöbb Panasonic audióvizuális készülék könnyen vezérelhető egyetlen távirányítóval. Függetlenül attól, hogy Panasonic DVD- vagy Blu-ray lejátszóról, HD kamkorderről vagy házimozirendszerről van szó, mindezek a készülékek közvetlenül irányíthatók a Viera televízió távirányítójának és a speciális képernyőmenünek a segítségével. Az új Panasonic DIGA DVD- és merevlemezes felvevőkkel való összehangolt működés is rendkívül praktikus. A PY800 modellek nem csupán beállításaikat és csatornakiosztásaikat szinkronizálják automatikusan a felvevőkkel. A műsorokat is közvetlenül lehet rögzíteni a Viera televízió távirányítóján egyetlen gomb lenyomásával. Emellett az SD-kártyabemenet és a számítógépes csatlakozás is hozzájárulnak az egyszerű működtetéshez. Az SD-kártyaolvasó támogatja az AVCHD és HD-JPEG formátumokat.

A Panasonic TH-65PY800 és TH-58PY800 plazma televíziók a szakkereskedésekben 2008 októberétől lesznek megvásárolhatók.

Kulcsszavak: TV Panasonic

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50