TC-20E III AF-S: A világ első, aszférikus lencsetaggal rendelkező telekonvertere a Nikontól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 12. 08:10

A teljesen új optikai kialakítással rendelkező új TC-20E III AF-S a világ első olyan telekonvertere, amely aszférikus lencsetagot tartalmaz, a kisméretű modell kitűnő képminőséget kínál a vad- és sportfotósok számára.

„Számos fotós úgy gondolta, hogy a 2x telekonverter használata azt jelenti: a praktikum kedvéért be kell áldozni a képminőséget. Az új TC-20E III AF-S telekonverter fantasztikus optikáját azonban úgy terveztük, hogy kiváló képminőséget biztosítson azoknak a fotósoknak, akik ki akarják terjeszteni NIKKOR teleobjektívjeik hatótávolságát.”, mondta Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere az új termék bemutatkozásakor.

A világ első, aszférikus lencsetaggal rendelkező telekonvertere


A TC-20E III AF-S telekonverter a világ első olyan telekonvertere, amely aszférikus lencsetagot tartalmaz, és ezáltal könnyen kezelhető méretben is kiemelkedő képminőséget kínál. A TC-20E III AF-S telekonverter, amely kompatibilis a legújabb VR, automatikus élességállítási és fénymérőcsatolási rendszerekkel, „kötelező” kiegészítője a sport- és vadfotósok felszerelésének.
A profik igényeinek megfelelően tervezték:
A TC-20E III AF-S telekonverter tökéletesen együttműködik a kompatibilis NIKKOR teleobjektívekkel, gumiszigetelés védi a vázát, tartós kioldó mechanizmus garantálja a hosszú ideig tartó használhatóságot, túlméretezett gombja révén pedig még kesztyűs kézzel is könnyen levehető az objektívről. Használaton kívül újonnan tervezett sapkák és egy praktikus tartótáska gondoskodnak a termék védelméről.

A telekonverterekről:


A telekonvertert a fényképezőgép váza és az objektív közé szerelik fel, hogy megnövelje az objektív gyújtótávolságát, miközben nem növeli a legkisebb fókusztávolságot. A gyújtótávolság növelése az áteresztett fénymennyiség csökkenésével jár együtt, ezért csökken az objektív tényleges maximális rekesze. A TC-20E III AF-S telekonverter két lépésközzel csökkenti a rekeszt. Így tehát egy f/2 objektívhez (például az AF-S VR 200 mm f/2G modellhez) csatlakoztatva annak maximális rekesze f/4-re változik.

Műszaki adatok


Legnagyobb/legkisebb rekesz: 2 lépésközzel csökkenti
Az objektív felépítése: 7 lencsetag 5 csoportban (egy aszférikus lencsetaggal)
Legkisebb fókusztávolság: Ugyanaz, mint a használt fix objektívé
Maximális leképezési arány: Kétszerese a használt fix objektívének
Mellékelt tartozékok: BF-3A telekonverter sapka, LF-1 objektív hátsó sapka, CL-0715 rugalmas objektívtok
Átmérő x hosszúság: Kb. 66 x 46 mm
Tömeg: Kb. 330 g
 

Kulcsszavak: Nikon fotó objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50