Bővül a Sony közvetlen iPod-fogadásra képes Xplod családja

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 2. 11:32

A DSX-S100-as egyedülállóan mobil, új tároló- és lejátszórendszer, mely a 2010-es CES-en mutatkozott be, most két nagyobb testvére is megjelent: az Xplod DSX-S300BTX és DSX-S200X.

Az autós digitális zenei lejátszók egy teljesen új koncepció szülöttei. Célja, hogy kiszolgálja és szélesítse a digitális zenehallgatás egyre szélesebb körét. A kezdetekben az egyszerű médialejátszók egyre fejlettebb audio- és tároló-megoldásokkal egészültek ki. Napjainkra a rugalmas felhasználhatóságnak, illetve a hangulathoz igazodó, választható zenehallgatási stílusoknak köszönhetően váltak teljes körű rendszerekké. A CD-k helyett bármely hordozható zenelejátszóról hallgathat zenét. A Sony “Tune Tray” megoldásával a digitális készülék méltó módon kerül a középkonzol frekventált helyére, amelyet eddig biztonsági okokból mellőzni, vagy legalábbis rejteni kellett. A front panel lenyílik, így láthatóvá válik a “Tune Tray”, ahol könnyedén elhelyezhető egy pendrive, WALKMAN vagy bármely iPod/iPod Touch.

Az Xplod Tune Tray digitális zenei rendszerek legújabb tagjai a DSX-S300BTX és a DSX-S200X. Vékony, levehető előlapjuk 4 soros OEL kijelzőt kapott egy második USB csatlakozó mellett: ez utóbbi jó szolgálatot tesz, ha a “tune tray”-ben egy USB-s eszközt, egy hordozható lejátszót vagy okostelefont (pl. iPhone) helyez el. A 4 soros kijelzővel még több információ jeleníthető meg, sőt, használata is igen hasonló a digitális zenei lejátszóéhoz. A zene kiválasztása könnyű az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a SensMe csatornák, a Zappin vagy a Quick-BrowZer, amelyek nem ismeretlenek a Walkman illetve VAIO készülékekben sem. A SensMe csatornákkal meglévő zenei gyűjteményét eddig sosem látott módon fedezheti fel: automatikusan rendezi a zenéket olyan hangulati listákba, mint “Freeway”, “Morning Commute”, “Midnight Cruise”, stb. Ha nem biztos benne, pontosan mit is szeretne hallgatni, a “ZAP” gomb megnyomásával aktiválható a Zappin funkció, amivel a zenei gyűjteményből lejátszott zenei részletek során biztosan rábukkan arra a dalra, amire éppen szüksége van. A Quick-BrowZer-rel előadó, album, stílus, lejátszási lista vagy mappa alapján válogathatunk, a hangerő gomb eltekerése böngészést, megnyomása a kiválasztást teszi lehetővé.

A DSX-S300BTX további funkciója a Bluetooth csatlakozás. A DSX-S300BTX belső memóriájára a telefonján tárolt telefonszámok közül akár 500 névjegyet is eltárolhatunk, így a kijelzőn megjelenített kapcsolatok között böngészve kezdeményezhetünk hívást. A DSX-S300BTX és a DSX-S200X 2010 augusztusától kapható.

Kulcsszavak: iPod

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50