Sixt innováció – kölcsönzői piacon az elektromos kisautó

Mészáros Péter, 2010. május 13. 10:44

2010. május 3-tól egy éven keresztül a német Sixt AG - Németország és Ausztria piacvezető autókölcsönző vállalata - valamint az RWE helyi energiaszolgáltató piacra dobja kölcsönözhető elektromos energiával működő kisautóit.  

Egy tavalyi kampány során már együttműködő két vállalkozás, felmérve a piaci igényeket a nagy érdeklődésre való tekintettel Karabag 500 E és Micro-Vett Fiorino E típusú elektromos gépkocsikat helyez forgalomba.
A június 30-ig eleinte csak Essenben, később Németország további 4 nagyvárosában is igénybe vehető szolgáltatás célja, hogy felmérje a keresletet, tesztelje az újítás életképességét és alkalmasságát, valamint eleget tegyen a környezettudatos közlekedés megvalósításának.

Carolin Reichert, a RWE területi vezetője elmondta, - az elektromos autók megoldást kínálhatnak környezeti problémáinkra. A tesztelés során érkező pozitív visszajelzések meggyőzőek voltak számunkra, így lehetőséget teremtettünk az autók mindennapi életben történő kipróbálására, mely a Sixt-tel együtt vált megvalósíthatóvá.
Az 59-79 euró/nap díjért bérelhető kisautók mellé a Sixt munkatársai használati útmutatóval is szolgálnak a „tankolás” csínját-bínját illetően, a Sat Navs műszer segítségével pedig az RWE töltőállomásait találhatják meg könnyedén a vállalkozó kedvű ügyfelek.

A 4 cent/km elektromos költséggel üzemelő járművek a közlekedés újfajta lehetőségét kínálják ügyfeleinknek- nyilatkozta Nico Gabriel a Sixt AG projectvezetője. „ Az üzemanyag árak növekedése maga után vonja az elektromos autók fejlődése iránti érdeklődést. A piacon történő megjelenésükkel tesztelhetjük az újítás életképességét, ugyanakkor kínálatunk palettáját növelve ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk a tapasztalatszerzésre.”

A Sixt Magyarország lépést tartva az új környezettudatos trendekkel, már 2009. második felében - miután a dán Sixt-nél beállításra került a Citroen C1 ev’ie elektromos kisautó - hazai közvélemény-kutatásba kezdett - tájékoztatott Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója.
A szavazáson a www.sixt.hu oldalra látogatók voksolhatnak a Citroen C1 ev’ie hazai flottába kerüléséről. Dévai Gábor tájékoztatása alapján a szavazók 69,72%-a fogadná szívesen egy elektromos kisautó jelenlétét a flottában környezetre gyakorolt jótékony hatása, illetve az újdonság ereje miatt. Az eddigi eredmények alapján mindössze csak 15,4%-nak van technikai fenntartása az ötlettel kapcsolatban. A megkérdezettek szintén 15,4%-a nem tudott véleményt alkotni a kérdéssel kapcsolatban. A szavazás még jelenleg is folyik.

Kapcsolódó webcímek:
www.sixt.hu
 

Kulcsszavak: Sixt autószolg

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50