A Lufthansa újraindította fedélzeti internetszolgáltatását, a FlyNet-et

forrás Prim Online, 2010. december 4. 09:09

A Panasonic és Lufthansa biztosítja a fedélzeti szélessávú internetet a tengerentúli járatokon - a Deutsche Telekom különböző számlacsomagokat kínál - ingyenes szörfölés 2011. január végéig.

A Lufthansa a Panasonic Avionics Corporationnel és a Deutsche Telekommal az első légitársaság lesz, amely szélessávú internetet kínál utasainak a nemzetközi járatokon. A légitársaság a szolgáltatást először észak-amerikai útvonalakon vezeti be, majd 2011 végéig fokozatosan szinte valamennyi tengerentúli járaton elérhető lesz a fedélzeti internet.

Az utasok wifi routerrel rendelkező laptoppal vagy okostelefonnal vehetik igénybe a gyors, nagy teljesítményű szélessávú internetet. A nagy sávszélességnek köszönhetően még a nagyméretű csatolmányt tartalmazó emailek is késlekedés nélkül tölthetők le, illetve az üzleti ügyben utazók csatlakozhatnak vállalatuk virtuális magánhálózatához (VPN). 2011 tavaszán a fedélzeti adatkommunikáció már GSM és GPRS szabványú telefonokkal is használható lesz, így az internet mellett az utasok telefonálhatnak, küldhetnek és fogadhatnak smst, illetve adatkommunikációra is használhatják okostelefonjukat.

A FlyNet-et rendkívül egyszerű használni. Az utasok a repülőgépen elfoglalt helyüktől függetlenül WLAN képes készülékükkel csatlakozhatnak az internethez, illetve hamarosan GSM/GPRS készüléküket is használhatják. A böngésző megnyitása után automatikusan csatlakozhatnak a Lufthansa ingyenes FlyNet oldalára, ahol friss híreket találnak a gazdaság, a politika, a sport és a szórakozás területéről. A honlap segítségével csatlakozhatnak a Deutsche Telekom által biztosított internethez, amelyért csak 2011 februárjától kell fizetni. A szolgáltató a honlapon feltünteti a különböző számlázási és fizetési lehetőségeket, így akár hitelkártyával, akár roaming partner segítségével, vagy a Miles & More kártya pontjaival is lehet majd fizetni. Egyórányi online csatlakozás ára 10,95 euró vagy 3500 mérföld, míg a 24 órás csatlakozás ára 19,95 euró vagy 7000 mérföld. A 24 órás opcióval az utasok a Lufthansa valamennyi internetet biztosító gépén, így átszállás után is csatlakozhatnak a világhálóra, illetve leszállás után a Lufthansa loungeokban is szörfölhetnek a neten.

A bevezető időszak alatt a FlyNet-képes gépeken 2011. január 31-ig ingyenesen lehet használni a szolgáltatást.

Kulcsszavak: Lufthansa repülőgép

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50