A twittek - amelyek immár több nyelvűek lehetnek - egyre gyakrabban érkeznek mobilról

Vértes Judit, 2011. február 14. 21:26

A Mobile World Congress 2011. nyitó napján Dick Costolo, a Twitter vezérigazgatója arról beszélt, hogy a jövőben szorosabb együttműködést akar a telefonszolgáltatókkal, és szeretné, ha a Twitter más nyelveken is elérhető lenne. A cég bevezetett egy felhő alapú fordító központot orosz, indonéz, török nyelven, és még ebben az évben megjelenik a portugál fordítás is. A twitter hatalmát biznyítandó egy forródrót-szintű párbeszédet is felvillantott a Fehét Ház és Dmitrij Medvegyev között, igaz, Medvegyevnek ez volt az első tweetje.

A szolgáltatás már most is népszerű a mobil eszközök felhasználói körében. A mobil felhasználóknak köszönhetően több olyan hír is van, ami először a Twitteren jelent meg, és vannak itt egész különleges perspektívából készített fotók is. „Ezek azok a tweetek, amik megmutatják, mit is próbálunk létrehozni" – mondta Costolo.  "Lehetőséget adni az embereknek, hogy egymás közt megosszák az élményeiket, tapasztalataikat, ahelyett, hogy egy cég kreálna információkat, élményeket a felhasználóknak.”

A mobil eszközöknél az elsődleges cél, hogy a Twitter elérhető legyen a különböző platformok mindegyikén. A Twitter gyakorlatilag minden eszközön működik már, amit a héten bemutatnak az MWC kiállításon, a legmárkásabb, legelegánsabb eszközöktől kezdve, a legolcsóbb SMS küldő eszközökig – mondta a vezérigazgató.

A másik célja a vállalatnak, hogy a platformtól függetlenül még egyszerűbbé tegye a Twitter használatát, például fénykép küldését. Az Android integráció már most is lehetővé teszi kép küldését a Twitteren, de szeretnék, ha közvetlenül az internetről is lehetne képet küldeni.

A Twitter nem csupán egy mikroblog, de az emberek kapcsolattartásának egy lehetősége is, ezt bizonyítja a másodpercenként 6000 tweet is, amit Szilveszter éjjel küldtek Tokióban. Az üzenetek 99%-a valamilyen szociális tartalmú üzenet. A tweetek 40%-át mobil telefonról küldték, és a felhasználók 50%-a több különböző platformot is használ.

Kérdésre válaszolva Costolo pletykának minősítette, hogy a Google megvásárolná a céget 10milliárd dollárért.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55