Nokia B-terv: rossz tréfa csupán?

Vértes János Andor, 2011. február 17. 21:46

Nem titok, hogy a Nokia részvényeseinek elég jelentős hányada nem osztja az új vezérigazgató, Stephen Elop nézeteit, nem támogatja a Symbian elvetését a Windows 7 kedvéért. Épp  ezért volt hihető, hogy a vállalat 9 részvényese (valamennyien volt dolgozók) közzétettek egy - a részvényeseknek és befektetőknek írott - nyílt levelet "Nokia B-terv" címen. Mostanra azonban úgy tűnik, nincs kilenc levélíró, csupán egy vicces kedvű netező: valaki az iPhone és az Android malmára akarta hajtani a vizet a kedélyek felborzolásával.

A nokiaplanb.com weboldalon megjelent levél írói azt javasolják, hogy a részvényesek mihamarabb távolítsák el Stephen Elop-ot és három részleg vezetőjét, vizsgálják felül a Microsofttal kötött megállapodást, annak hatályát korlátozzák észak Amerikára, ahol egy-két eszközön keresztül ki lehet probálni a Windows Phone-t, hosszabbítsák meg a Symbian operációs rendszer életciklusát legalább még öt évre, és koncentráljanak a fejlődő MeeGo platformra. Mindezt a levél szerint a részvényeseknek május 3-án kellene megtárgyalni az éves közgyűlésen.

Másnapra azonban "a csoport tagjai" nyilvánosságra hozták, hogy konzultáltak sok kisrészvényessel (akik 4 usque 400 részvénnyel rendelkeznek) és azok úgy vélték, hogy jobb tartózkodni az ilyen típusú lépésektől, ha nem tetszik az, ami a vállalatnál most folyik, akkor nyugodtan adják el a részvényeiket. Így azután a kezdeményezők bedobták a törülközőt, mondván: "ők a továbbiakban nem szólnak bele abba, hogy ki mit csinál a pénzével".

Mindezt komoly hírforrások is komolyan vették, egész tegnapig, amikortól a nokiaplanb.com oldalra kattintva egy Twitter bejegyzéshez jutunk: "there are no 'nine young investors', just one very bored engineer who really likes his iPhone" (azaz: "nincs kilenc fiatal befektető, mindössze egy unatkozó mérnök, aki nagyon szereti az iPhone-ját"). Majd egy comment, ha valakinek a képes beszéd magas lenne: "in case it's not 100% clear by now: #NokiaPlanB is a hoax" (vagyis: "arra az esetre, ha még nem lenne 100 százalékig tiszta: a NokiaPlanB egy átverés")


 

Kulcsszavak: Nokia hoax

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14