iPad2: Az Apple bemutatta az új tabletet

Vértes Judit, 2011. március 2. 21:45

Vége a találgatásoknak. Steve Jobs személyesen jelent meg a San Franciscoban rendezett eseményen, hogy leleplezze a régóta várt iPad2-t.

Az új tablet két kamerát tartalmaz, és gyorsabb, mint elődje a dual-core processzornak köszönhetően. A CPU ugyanazzal a fogyasztással kétszeres teljesítményt nyújt, a grafikus sebesség kilencszerese az eslő iPad-nek. Az iPad2 vékonyabb, mint a korábbi verzió: mindössze 8,8mm vastagságú. És nem csak AT&T 3G hálózaton működik, hanem a Verizon 3G vezeték nélküli hálózaton is.

Az eszköz 24cm magas, 18,5cm széles, és mindössze 60dkg. Választható 16GB, 32GB vagy 64GB memóriával. A hátsó kamera 720p, az első kamera VGA minőség, fénykép és videó készítésére egyaránt alkalmas.

Az iPad2 március 11-től vásárolható Amerikában 499$-os áron. Március 25-től 26 országban kezdik árusítani az iPad2-t.

Az új iOS 4.3 operációs rendszernek köszönhetően az iPad2-nek több új alkalmazása is megjelenik, például az AirPlay, mely a fényképek vetítését és a hangfájlok más eszközökre történő átvitelét teszi lehetővé, vagy az iMovie, mely segítségével a felhasználó videofilmet készíthet. A GarageBand alkalmazással bárki megtanulhat játszani bármely hangszeren, és már az eslő próbálkozásokat is rögzítheti.

Az Apple a tabletekkel egy olyan új terméket hozott létre, mely a számítógép és a mobiltelefon között van. Az Apple 2010 áprilisában kezdte árulni az iPad-ot, és az év végére mintegy 15milliót adott el belőle, ami 9,5 milliárd bevételt hozott a cégnek. A 2011 első két hónapjában az iPad 4,61 milliárd dollár bevételt generált, ami a cég bevételének 17,2%-a. Szép teljesítmény egy olyan terméktől, melyről egy évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy valaha szüksége lesz rá. 

Kulcsszavak: Apple Steve Jobs iPad

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50