Robbanásszerű növekedés várható a vállalati mobilalkalmazások használatában

forrás Prim Online, 2011. július 8. 09:23

Az okostelefonokra és táblagépekre készült vállalati mobilalkalmazások felhasználóinak száma 2016-ra meghaladhatja a 830 milliót – olvasható az ABI Research friss előrejelzésében. A technológiai piackutatással foglalkozó, nagy múltú amerikai cég 90 százalékos összetett éves növekedést jósol a következő öt évben a B2E (a vállalatok és alkalmazottaik közötti) és a B2C (a vállalatok és ügyfeleik közötti) mobilalkalmazások használata terén. Az elemzés szerint az okostelefonok és tabletek térnyerésével óriási lendületet kapott a mobilalkalmazások fejlesztése és elterjedése, ami világszerte egyre több vállalatot késztet arra, hogy információikat és szolgáltatásaikat felhő alapú technológiával tegyék könnyen, gyorsan hozzáférhetővé munkatársaik és ügyfeleik számára.

Az okostelefonok és táblagépek népszerűsége itthon is dinamikusan növekszik, de a felhasználók többnyire még személyes célokra (e-mailezésre, böngészésre, dokumentumok olvasására, gps-navigációra vagy filmezésre) használják készülékeiket. Bár a mobileszközökön elérhető felhőalkalmazások a vállalati területen is újfajta szabadságot és hatékonyságot tesznek lehetővé, az adatbiztonsággal kapcsolatos félelmek egyelőre sok cégvezetőt visszatartanak attól, hogy e korszerű technológia üzleti előnyeit kihasználják.

Az ENIAC Computing tapasztalatai szerint a hazai vállalatvezetők jelentős része még mindig úgy gondolja, hogy üzleti adatai akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha azokat „házon belül”, a társaság saját számítógépein, szerverein tárolják. Ezzel szemben Arányi Sándor, a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő cég ügyvezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatásszerűen nyújtott felhőalkalmazások nemcsak biztonságosabbak, de jóval nagyobb kényelmet, mobilitást és költséghatékonyságot is kínálnak, mint a vállalaton belüli megoldások.

„A társaság jelentős erőforrásokat és költségeket takaríthat meg a távoli alkalmazásszolgáltatás igénybevételével” – mutat rá Arányi. „Ilyenkor nem a cég, hanem a szolgáltató gondoskodik a szükséges szoftverek megvásárlásáról, telepítéséről és rendszeres frissítéséről, csakúgy, mint a központi szerverek karbantartásáról, hűtéséről, áramellátásáról, illetve az adatok folyamatos mentéséről és védelméről. Ma már mindez elérhető egyetlen, tervezhető, havidíjas szolgáltatás keretében.”

Arányi Sándor a számítástechnikai felhőszolgáltatás további nagy előnyét abban látja, hogy használatával a cégek munkatársai bárhol, bármikor – akár útközben is – hozzáférhetnek a munkájukhoz szükséges vállalati adatokhoz, információkhoz. Az ügyfelekhez kijáró üzletkötők, tanácsadók vagy szervizes kollégák mobileszközeik segítségével ugyanúgy beléphetnek a vállalat ERP- vagy CRM-rendszerébe (információkat, kimutatásokat kérhetnek le, adatokat, fájlokat tölthetnek fel), mintha az irodában dolgoznának. A szakember arra számít, hogy az okostelefonok és táblagépek elterjedésével, illetve a vállalati mobilalkalmazások fejlődésével, a hazai cégvezetők közül is egyre többen ismerik majd fel a felhő alapú technológia gyakorlati jelentőségét, a munkatársak eredményességének és az ügyfelek elégedettségének növelésében betöltött szerepét.
 

Kulcsszavak: mobilszolg

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50