A Slayer, Ákos és a Quimby is a nagy hegyaljás visszatérők között

forrás: Prím Online, 2013. február 8. 14:07

Júniusban az amerikai thrash metál ikon Slayer legdurvább riffjeire zúzhat a Hegyalja közönsége. De nem ők az egyetlen zenekar, akik igazi Hegy’ rajongóként idén már nem bírják a tokaji buli nélkül, két év kihagyás után visszalátogat az igazi fesztiválra, az igazi arcok közé Ákos, aki fesztiválon először a Hegyalján lépett fel 2002-ben, és a Quimby is. Persze a többi Hegy’ kedvencnek számító magyar zenekar sem hagyhatja ki a hazai fesztiválszenzont indító Hegyalja Fesztivált.

Kerry King és legendás bandája, a Slayer akkor lett igazi Hagyalja Fesztivál rajongó, amikor a tokaji koncertjén közel 25 ezer ember headbangelt egy ütemre a Hegy’en. A csapat a koncert után maga is belevetette magát a Hegy’ buliba, és ez valószínűleg a nagy visszatérés évében sem lesz másként. A banda éppen gőzerővel dolgozik idén megjelenő új albumán, de ezzel együtt már a Hegy’ koncertre is készül. 


Ákos nyári turnéja, a Turné 2084 egyik állomása júniusban a Hegyalja Fesztivál. Legutóbb Tokajban 2010-ben láthatta a hegyaljás közönség. Ákos tavaly megjelent szintipopos hangzású 2084 című új albumát tavaly év végén mutatta be, júniusban ezt az új zenei világot hozza el a hegyaljásoknak is egy tőle megszokott komoly látványtechnikával megspékelt produkcióban. A fesztivál és Ákos kapcsolata több mint tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, hiszen fesztiválon először Tokajban lépett fel 2002-ben, és ezzel a koncerttel beírta magát a fesztiváltörténelembe.


Az igazi fesztiválhangulathoz a Quimby is hozzátesz idén, és garantálja, hogy a Kiss Tibi karcos hangján megszólaló szívbemarkoló balladáknak még a Slayer tetoválással a karjukon érkező hegyaljások sem tudnak majd ellenállni. A zenekar stúdióban tölti az év első felét, remélhetőleg az új dalokból júniusban már a Hegyalja közönsége is hallhat ízelítőt.


A magyar kedvencek közül a Hegyalján indítja a nyarat a mindig hatalmas bulit kanyarító Soerii & Poolek is. Természetesen nem hagyhatja ki idén nyáron sem Tokajt a Depresszió. A banda Megyek előre című vadonatúj klipjével hamarosan már lehet is hangolódni a júniusi Hegy’ bulira. Fehér Balázs igéző kék szemeit sem kell hanyagolniuk a hegyaljás csajoknak idén, a The Carbonfools hozza a szokásos színvonalat a Hegy’en. A szintén hazatérő Hegyalja fellépőnek számító Subscribe tagjai éppen új dalok írásával töltik az idejüket, és az Akkezdet Phiaival készülnek közös Dürer Kertes koncertre, de júniusban Tokajban a helyük. Dunaszerdahely állandó lakói, akik idén ingyen érkeznek a fesztiválra, a színpadon is láthatnak dunaszerdahelyieket, hiszen a nagy kedvenc Rómeó Vérzik 4 tagja közül hárman is a nyertes városból származnak. Így a csapat koncertjén is kötelező lesz a megjelenés a kellemes Tisza-parti strandolás után. A Magashegyi Underground júniusi hegyaljás koncertjére hamarosan megjelenő albumát is hozza majd, és az Erdélyből érkező hegyaljás közönség együtt bulizhat majd a csapat szintén innen származó énekesnőjével, Bochkor Bíborkával is.


Slayer, Ákos, Quimby, Donw, Scooter és a többiek Valentin napra? Aki még nem szerezte be Hegy’ bérletét, február 8. és 17. között extra akciós áron megteheti. A Hegy’ Randi bérlet két személyre csak 29.000 Ft, így a Valentin Napi ajándék csöpögős rózsaszín dolgok helyett az igazi fesztiválra szóló páros bérlettel igazi ajándék és egy újabb közös élmény. További infók megtalálhatóak a Hegy’ facebook-oldalán.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50