Újabb elismerés a világhírű magyar szürkeállománynak

forrás: Prím Online, 2013. október 3. 08:36

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a „KÜRT Adatmentés”  Magyarország legjelentősebb értékei közé tartozik, és így bekerült a Magyar Értéktárba. A szeptember végén közzétett listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként választották be a KÜRT egyedülálló know-how-ját, ez újabb elismerése a világhírű magyar szürkeállománynak.

Az adatmentési technológiát Kürti János szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább, és tette világhírűvé. Részben az adatmentés tapasztalataira alapozva a KÜRT a 90-es években az elsők között jelentkezett IT biztonsági és információbiztonsági megoldásokkal Magyarországon. Az adatmentéshez hasonlóan ezen a területen is vezető szerepet tölt be.

A KÜRT Zrt. adatmentési megoldását 2013 szeptemberében beválasztották a magyar nemzeti értékeket nyilvántartó Magyar Értéktárba – Puskás Ferenc életműve, a szikvíz, a magyar operett és a fröccs mellett. A Hungarikum Bizottság által közzétett rangos listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként került be a KÜRT egyedülálló technológiája, amely ezzel újabb elismerést nyert a méltán világhírű magyar szürkeállománynak.

Az adatmentést Kürti János 1978-ban bejegyzett szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább és tette világhírűvé. Közel negyed évszázada, 1989-ben megalakult a KÜRT Kft., és ezzel megkezdődött az adat-helyreállítási szolgáltatás Magyarországon elsőként, de a világon is az elsők között. 1998-ban a KÜRT részvénytársasággá vált, ekkor külön üzletágat hoztak létre az adatmentésre. A KÜRT szolgáltatására továbbra is jellemző maradt a magas színvonalú ügyfélszolgálat, a világszerte elismert kompetencia és a karitatív tevékenység.

A társaság, külföldi leányvállalataival együttműködve, a kimagasló kvalitású mérnökcsapat kutatás-fejlesztési eredményeinek köszönhetően, sikeresen küzd meg az állandóan megújuló adattárolási csúcstechnológiák feladványaival. Ma már legalább tízezer különböző típusú adattároló van forgalomban, az adatsűrűség az adattárolókban a PC korszak kezdete óta több mint egymilliószorosára nőtt, a gyártók pedig folyamatosan dolgoznak újabb és újabb eszközök fejlesztésén.

KÜRT adatmentés – számok, tények, sikerek:


-    Több mint 30 000 adatmentést oldott meg eddig a KÜRT, melyek a világ minden tájáról érkeztek.

-    Az adatmentő központ Magyarországon található, emellett saját iroda működik Németországban, míg az alábbi országokban partnereken keresztül szolgáltat a KÜRT: Románia, Ausztria, Svájc, Belgium, Hollandia, Norvégia, Egyesül Arab Emírségek, Ciprus.

-    Az adatmentés laboratóriumban megfordult már nem kevés kriminalisztikai eset, fosszilis energiahordozók utáni geológiai kutatások pótolhatatlan eredményei, különféle folyadékok által elárasztott adathordozók (szennyvíz, kőolaj), extrém módon sérült memóriakártya, akkumulátorhiba miatt kiégett laptop HDD és még megszámlálhatatlan különös történetű adathordozó.

-    Merevlemezekre és memóriakártyákra ingyenes az állapotfelmérés.

-    Legnagyobb arányban (90 százalékban) merevlemezről ment a KÜRT, de ezen kívül gyakorlatilag az összes adattároló eszközről (a papírt kivéve): memóriakártyákról, pendrive-okról, storage rendszerekről, szalagos adathordozókról, valamint még mindig szép számban CD-ről, DVD-ről, floppy-ról is.

-    Az átlagos sikerességi arány 80% feletti, a KÜRT Adatmentés szakembergárdája csak az olyan eseteket nem tudja megmenteni, ahol az adatok már felülíródtak, vagy az adathordozó olyan nagymértékben sérült, hogy semmilyen ismert technológiával nem lehetséges a helyreállítás.

-    A KÜRT megalakulása óta úttörő szerepet tölt be a számítógépek és más technikai eszközök (pl. mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek) felhasználóinak tájékoztatásában, az adat- és információbiztonság fogalmának széleskörű megismertetésében.

A KÜRT adatmentés minőségével, ügyfélközpontúságával és különlegességével jól beazonosítható nemzeti értékünkké vált, amit mostani lépésével a Hungarikum Bizottság is elismert.
 

Kulcsszavak: adatmentés Kürt

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07