Újabb elismerés a világhírű magyar szürkeállománynak

forrás: Prím Online, 2013. október 3. 08:36

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a „KÜRT Adatmentés”  Magyarország legjelentősebb értékei közé tartozik, és így bekerült a Magyar Értéktárba. A szeptember végén közzétett listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként választották be a KÜRT egyedülálló know-how-ját, ez újabb elismerése a világhírű magyar szürkeállománynak.

Az adatmentési technológiát Kürti János szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább, és tette világhírűvé. Részben az adatmentés tapasztalataira alapozva a KÜRT a 90-es években az elsők között jelentkezett IT biztonsági és információbiztonsági megoldásokkal Magyarországon. Az adatmentéshez hasonlóan ezen a területen is vezető szerepet tölt be.

A KÜRT Zrt. adatmentési megoldását 2013 szeptemberében beválasztották a magyar nemzeti értékeket nyilvántartó Magyar Értéktárba – Puskás Ferenc életműve, a szikvíz, a magyar operett és a fröccs mellett. A Hungarikum Bizottság által közzétett rangos listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként került be a KÜRT egyedülálló technológiája, amely ezzel újabb elismerést nyert a méltán világhírű magyar szürkeállománynak.

Az adatmentést Kürti János 1978-ban bejegyzett szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább és tette világhírűvé. Közel negyed évszázada, 1989-ben megalakult a KÜRT Kft., és ezzel megkezdődött az adat-helyreállítási szolgáltatás Magyarországon elsőként, de a világon is az elsők között. 1998-ban a KÜRT részvénytársasággá vált, ekkor külön üzletágat hoztak létre az adatmentésre. A KÜRT szolgáltatására továbbra is jellemző maradt a magas színvonalú ügyfélszolgálat, a világszerte elismert kompetencia és a karitatív tevékenység.

A társaság, külföldi leányvállalataival együttműködve, a kimagasló kvalitású mérnökcsapat kutatás-fejlesztési eredményeinek köszönhetően, sikeresen küzd meg az állandóan megújuló adattárolási csúcstechnológiák feladványaival. Ma már legalább tízezer különböző típusú adattároló van forgalomban, az adatsűrűség az adattárolókban a PC korszak kezdete óta több mint egymilliószorosára nőtt, a gyártók pedig folyamatosan dolgoznak újabb és újabb eszközök fejlesztésén.

KÜRT adatmentés – számok, tények, sikerek:


-    Több mint 30 000 adatmentést oldott meg eddig a KÜRT, melyek a világ minden tájáról érkeztek.

-    Az adatmentő központ Magyarországon található, emellett saját iroda működik Németországban, míg az alábbi országokban partnereken keresztül szolgáltat a KÜRT: Románia, Ausztria, Svájc, Belgium, Hollandia, Norvégia, Egyesül Arab Emírségek, Ciprus.

-    Az adatmentés laboratóriumban megfordult már nem kevés kriminalisztikai eset, fosszilis energiahordozók utáni geológiai kutatások pótolhatatlan eredményei, különféle folyadékok által elárasztott adathordozók (szennyvíz, kőolaj), extrém módon sérült memóriakártya, akkumulátorhiba miatt kiégett laptop HDD és még megszámlálhatatlan különös történetű adathordozó.

-    Merevlemezekre és memóriakártyákra ingyenes az állapotfelmérés.

-    Legnagyobb arányban (90 százalékban) merevlemezről ment a KÜRT, de ezen kívül gyakorlatilag az összes adattároló eszközről (a papírt kivéve): memóriakártyákról, pendrive-okról, storage rendszerekről, szalagos adathordozókról, valamint még mindig szép számban CD-ről, DVD-ről, floppy-ról is.

-    Az átlagos sikerességi arány 80% feletti, a KÜRT Adatmentés szakembergárdája csak az olyan eseteket nem tudja megmenteni, ahol az adatok már felülíródtak, vagy az adathordozó olyan nagymértékben sérült, hogy semmilyen ismert technológiával nem lehetséges a helyreállítás.

-    A KÜRT megalakulása óta úttörő szerepet tölt be a számítógépek és más technikai eszközök (pl. mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek) felhasználóinak tájékoztatásában, az adat- és információbiztonság fogalmának széleskörű megismertetésében.

A KÜRT adatmentés minőségével, ügyfélközpontúságával és különlegességével jól beazonosítható nemzeti értékünkké vált, amit mostani lépésével a Hungarikum Bizottság is elismert.
 

Kulcsszavak: adatmentés Kürt

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás