Egyedülálló hangélmény Sony zenelejátszókkal

forrás: Prím Online, 2013. október 16. 10:35

A Universal Music, a Warner Music és a Sony Music Entertainment népszerű dalaival kerülnek forgalomba a legújabb, nagy felbontású zenefájlokat lejátszó Sony audiokészülékek. A vállalat legújabb kezdeményezésével a digitális kor zenerajongóinak figyelmét kívánja felhívni a kiemelkedő minőségű hangélmény jelentőségére.

A nagy felbontású audiotermékek közelebb hozzák a hallgatót az előadóhoz, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy a dalok eredeti hangzását élvezhessék, úgy, ahogyan azt a művész megálmodta.

 

Már több mint egy évtizede annak, hogy az MP3 letöltéseket és zenelejátszókat bevezették. Most itt az ideje annak, hogy kényelmesen és egyszerűen, CD-minőségben legyenek hallhatók a digitális zeneszámok is” – emelte ki John Anderson, a Sony Europe Home Entertainment & Sound részlegének alelnöke.

 

 

A Consumer Electronics Association legújabb kutatása alapján a fogyasztók 90 százaléka említette a hangminőséget a zenehallgatás legfontosabb szempontjai között. A megkérdezettek 60 százaléka szerint elvárható az is, hogy a magasabb minőségért magasabb árat kell fizetni.

 

A kezdeményezés célja, hogy kényelmesebbé és egyszerűbbé váljon a hozzáférés a magas minőségű zenéhez, amelyet a Sony a nagy felbontású fájlokat lejátszó eszközeivel szeretné támogatni.

 

„Minden új nagy felbontású audioeszköz azzal a céllal készült el, hogy a legapróbb részletek és árnyalatok reprodukciójára is képesek legyenek, és ezzel hozzájáruljanak az egyedülálló hangélményhez” – hangsúlyozta Alberto Ayala, a Sony Europe Home Audio Video igazgatója.

 

A minőségi zene szolgálata érdekében a Sony minden nagy felbontású készülékére 15 dalt telepít a Sony Music, a Universal Music és a Warner Music kínálatából.

 

„Itt az ideje, hogy a kiváló minőségű audioélményre fókuszáljunk, hiszen egy olyan világban élünk, ahol minden eddiginél többféle módon lehet zenét találni és hallgatni otthon és útközben egyaránt” – emelte ki Niamh O’Reilly, a Sony Music Entertainment Digital igazgatója, aki hozzátette, hogy ezzel végre minden korosztály igényeinek megfelelően adható át egy-egy zeneszám.

 

Matt Signore, a Warner Music Group Artist & Labels Services részlegének vezetője elmondta, hogy a vállalat elkötelezett úttörője annak, hogy a rajongók közelebb kerüljenek a művészek eredeti elképzeléseihez a kiemelkedő minőségű zenén keresztül. 

 

A Sony egy új weboldalt is elindított, amely többek között a legjobb digitális zeneboltok megtalálásában segít.

 

A Sony nagy felbontású audioeszközein a következő zeneszámok lesznek hallhatók:·    Blood, Sweat & Tears, Spinning Wheel
·    Dave Brubeck Quartet, Blue Rondo A la Turk
·    Miles Davis, So What
·    Herbie Hancock, Watermelon Man
·    Wynton Marsalis, Lazy Afternoon
·    Willie Nelson, Georgia On My Mind
·    Santana, Black Magic Woman
·    James Taylor, Your Smiling Face
·    Luther Vandross, Never Too Much
·    Elephant Revivals, Don’t Drift Too Far
·    Lara Ruggles, Snowflakes
·    Grandkey, Bouquet
·    Grandkey, Forget You
·    Grandkey, Love Letter

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30