Növekedési pályán a Lenovo

Czipperer Dia, 2014. február 14. 14:32

A Lenovo jelenleg a legnagyobb PC- gyártó a piacon, ám bevétele meghatározó részét mégsem ez a szegmens képezi. A vállalat pénzügyi jelentése szerint az igazi növekedés az okostelefon és a táblagép értékesítéseknek köszönhető.

A Lenovo a mai napon tette közzé a tavalyi év utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit, mely növekedést mutat. A vállalat adatai szerint ebben az időszakban 32,6 millió készüléket értéksítettek, ami azt jelenti, hogy másodpercenként átlagosan 5 eszköz talált gazdára. 

A vállalat még mindig az első helyet birtokolja a PC-piacon, 15,3 millió készüléket értékesítettek. Ám a Lenovo a mobileszközök terén is egyre jobban teljesít, ugyanis az eladott okostelefonok és táblagépek 17,3 millióra rúgnak. Ebből a táblagépek száma 3,4 millió, amely rekordnak számít a vállalat életében. Mindez jelentős mértékben a Yoga táblagépnek köszönhető, amely az első több üzemmódos tablet a piacon. Az okostelefon piac 47%-os növekedést mutat: összesen 13,9 millió készüléket értékesítettek ebben az időszakban, amely közelít az eladott PC-k számához. 

Yang Yuanqing, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ezek az eredmények mind a bevétel, mind pedig a profit szempontjából rekord mértékűnek számítanak., és a PC Plus üzletág egyre jobban növekszik. (16%-os növekedést mutat ez a szegmens). Azt is hozzátette, hogy a Motorola Mobility és az IBM szerver felvásárláso tökéletes illeszkednek PC Plus stratégiájukhoz. Bízik benne, hogy ezek a vállalkozások hozzájárulnak majd a teljesítmény fejlődéséhez, és a hosszú távú, fenntartható növekedéshez.

 

 

Forrás: Lenovo

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50