A Mercedes C osztályban debütál az Apple új autós multimédiás rendszere

forrás: Prím Online, 2014. március 11. 09:09

A német prémium autógyártók között a Mercedes-Benz elsőként építi be autóba az Apple CarPlay multimédiás rendszert. A későbbiek során elérhetővé váló rendszer működését a Mercedes-Benz egy már megrendelhető, új C-osztályban mutatta be a Genfi Autószalonon.

2013 júniusában az Apple 24. WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciáján bemutatta az „iOS in the Car” (iOS az autóban), úgy nevezett ’Incar’, vagyis autóba integrált multimédiás rendszert. Időközben a vállalat CarPlay néven hivatalosan is bejelentette és elérhetővé tette az iPhone-alapú rendszert.

 


A Google szintén dolgozik egy autós multimédiás rendszeren: amint ez piacra kerül, a Mercedes-Benz ügyfelek az Android világát is megismerhetik autójukban. Ezzel a Mercedes-Benz – miután két évvel ezelőtt bemutatta a Drive Kit Plus és a Digital DriveStyle-App kombinációját – továbbra is iránymutató marad az autós okostelefon-integráció terén. Mindezek mellett a Mercedes-Benz Comand Online multimédiás rendszerével minden kompatibilis mobiltelefont össze lehet kötni, ami az ügyfelek számára lehetőséget biztosít a hálózathoz történő kapcsolódásra, valamint a Mercedes-Benz alkalmazások biztonságos és kényelmes használatára.


Azt, hogy miként nézhet ki egy Android-alapú, autóba integrált multimédiás rendszer, a Mercedes-Benz már 2011-ben lenyűgöző módon demonstrálta: az „AMG Performance Media” segítségével lehetővé vált a hossz- és keresztirányú gyorsulások kijelzése, a motortól lehívott teljesítménnyel, forgatónyomatékkal, valamint a gázpedál adott pozíciójával egyetemben. A versenypályán abszolvált köröket a rendszer rögzíteni tudja, később pedig ezeket kielemzés céljából le lehet hívni. Az ügyfelek további funkciókat is társíthatnak a rendszerhez, mint például internet-hozzáférhetőséget és WiFi hotspot-ot.


Két évvel ezelőtt, 2012-ben a Mercedes-Benz szintén a Genfi Autószalonon mutatott be egy iránymutató innovációt: az autózás történelmében először a Drive Kit Plus és a Digital DriveStyle-App alkalmazás lehetővé tette az okostelefonok járműarchitektúrába történő teljes körű integrációját, ezáltal biztonságos és kényelmes működtetést biztosítva vezetés közben is. A rendszer részeként az okostelefon kábelen csatlakozik a járműhöz (a Drive Kit Plus segítségével) és eközben töltődik is. A Mercedes-Benz által fejlesztett Digital DriveStyle App alkalmazás eközben az okostelefonon fut és az összes alapvető funkciót egyesíti a Közösségi (pl. Facebook, Twitter, Google+), a Média (pl. Aupeo Személyes Rádió), illetve a Helyek (pl. navigáció, Google helyek) menüpontok alatt. Az okostelefonok magas szintű grafikai és feldolgozó képességeinek köszönhetően ezek a funkciók briliáns minőségben jelennek meg a jármű kijelzőjén. A Digital DriveStyle App a jármű vezérlőjével működtethető. Továbbá lehetővé vált a kommunikáció Sirivel, vagyis az iPhone digitális személyi asszisztensével anélkül, hogy a vezetőnek le kellett volna vennie a kezét a kormányról. A Drive Kit Plus és a Digital DriveStyle App jelenleg az iPhone 4 és az iPhone 5 változatokkal kompatibilis.

 

forrás: autoblog.hu

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental lett az „Év gumiabroncsgyártója” 2022-ben

Az „Év gumiabroncsgyártója” díjjal tüntette ki a Continentalt a Tire Technology International (TTI) nemzetközi szakmai magazin. A TTI innovációért és kiválóságért átadott díjait, melyek az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait jutalmazzák, az iparág legfontosabb elismeréseiként tartják számon. Az idei kiválasztási szempontok ismét a termékbiztonság és a fenntarthatóság további fejlesztését célzó technológiai innovációkat helyezték a középpontba, a díjakról pedig egy több mint húsz újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri döntött.

2022. június 25. 11:16

A Continental új érzékelőket dob piacra

A Continental két új, elektromos járművekhez tervezett érzékelővel bővíti széles szenzorportfólióját: az áramérzékelő modullal (Current Sensor Module – CSM) és az akkumulátor ütésérzékelő (Battery Impact Detection – BID) rendszerrel. Mindkét új megoldás az akkumulátor védelmére és/vagy az akkumulátor paramétereinek megőrzésére összpontosít. A Continental a 2022-es év során fogja megkezdeni a vadonatúj nagyfeszültségű áramérzékelő modul (CSM) gyártását. 

2022. június 23. 12:38

Hidrogénüzemű járművek gumiabroncsait fejleszti a Bridgestone

A HOPIUM, a hidrogénüzemű járművek első francia gyártója a Bridgestone-nal, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető vállalatával fejleszt prémium gumiabroncsokat a Hopium Machina csúcskategóriás szedánjához.

2022. június 14. 11:14

Teljesítmény és esztétika egy abroncsban

Amikor az esztétika szóba kerül az abroncsszektor kapcsán, a hangsúly gyakran automatikusan a felnikre kerül. A Continental SportContact 7 azonban most azt bizonyítja, hogy egy gumiabroncs forma, funkció és dizájn tekintetében is képes kivételes teljesítményt nyújtani. A legrangosabb nemzetközi formatervezési díjak közül kettőt is bezsebeltek az új hannoveri sportabroncsok: a Red Dot termék dizájndíjat, valamint az iF DESIGN kitüntetését. 

2022. május 28. 11:37

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27