Megjelent az AIDA64 4.60-as verziója

forrás: Prím Online, 2014. július 30. 09:41

Elkészült az AIDA64 rendszerinformációs szoftvercsalád 4.60-as verziója, amely részletes adatokat szolgáltat gépünk vagy számítógépes hálózatunk hardveres és szoftveres környezetéről. A portfólió mind a négy kiadása megkapta a frissítést, így az otthoni PC-diagnosztikai és sebességmérő program, az AIDA64 Exreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt átfogó eszközmenedzsment- és távsegítség-megoldás, az AIDA64 Business is.

Az új kiadásban jelentősen, 14 új típussal bővült a támogatott külső LCD és VFD kijelzők repertoárja: ezek olyan monokróm vagy színes megjelenítők, melyeken az AIDA64 közvetlenül képes megjeleníteni az általa kiolvasott hőmérséklet-, feszültség- és fordulatszámértékeket, illetve egyéb rendszeradatokat. Az AIDA64 júliusi frissítése ezen felül felismeri a legújabb, esetenként még piacra sem került processzorokat és grafikus technológiákat, valamint háttértárolókat.

 

Tóth Péter, az AIDA64 termékek hivatalos magyarországi disztribútora, a SZEROTO Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „a legújabb verzió elkészítésekor elsősorban arra koncentráltunk, hogy a felhasználók minél több típusú és fajtájú külső kijelzőn követhessék a szenzormutatókat. Emellett nagy hangsúlyt fektettünk az üzleti ügyfelek kéréseinek teljesítésére is: ezért bővítettük a szolgáltatáskínálatot olyan kisebb, de fontos funkciókkal, mint az XML-riportokba ágyazott XSL-stíluslapok, valamint az SSL-titkosított SMTP támogatása. Ez utóbbinak köszönhetően a szoftver a leltár riportjait és a riasztásokat biztonságos csatornán továbbíthatja a rendszergazdának .

 

Új szolgáltatások és fejlesztések:

 

- A mért szenzorértékek közvetlen megjelenítésének támogatása az alábbi külső LCD és VFD kijelzőkön: Abacom (ExpertProfi), AlphaCool, Digital Devices, LCD2USB, Mad Catz Venom, Matrix Orbital LK, Matrix Orbital GLK, Matrix Orbital GX, nMedia Pro-LCD, Pertelian X2040, SDC Megtron, SoundGraph iMon VFD, VL System LIS, VL System LIS 2

 

- Monokróm LCD-k továbbfejlesztett kezelése

 

- XML-riportok mentése beágyazott XSL-stíluslappal

 

- XSL-stíluslapok javított kezelése

 

- Emailküldés SSL-titkosított SMTP-n keresztül

 

OpenGL ES 3.1 támogatása

 

- Direct3D Compute Shader eszközök módosított listázása

 

- Plextor M6M, Plextor M6S, Samsung 845DC Evo és Samsung 850 Pro SSD-k támogatása

 

- Mobil AMD Radeon R9-sorozatú és FirePro W8100 GPU-k diagnosztikája

 

- NVIDIA GeForce GT 730 és Quadro K2200M GPU-k diagnosztikája

 

Újdonságok az AIDA64 v4.00 kiadás óta

 

- Microsoft Windows 8.1 Update 1 és Windows Server 2012 R2 Update 1 támogatás

 

- OpenCL GPGPU sebességmérő csomag

 

- Többszálú memória stresszteszt SSE, SSE2, AVX, AVX2, FMA, BMI és BMI2 gyorsítással

 

- AMD Mantle grafikus vezérlő diagnosztika

 

- 64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Kaveri”, „Bald Eagle”, „Mullins” és „Beema” APU-n

 

- 64 bites optimalizált sebességmérés Intel Atom C2000 „Avoton” és „Rangeley” SoC-okon

 

- 64 bites optimalizált sebességmérés Intel „Bay Trail” asztali, mobil és tablet SoC-okon

 

- Intel „Haswell Refresh” platform és Intel „Wildcat Point” PCH teljeskörű támogatása

 

- Razer SwitchBlade LCD kezelés

 

- Intel „Broadwell” CPU bővített támogatása

 

- AMD „Carrizo” és „Toronto” APU-k előzetes kezelése

 

- Intel Quark X1000 „Clanton” SoC előzetes kezelése

 

- Intel „Skylake”, „Cherry Trail”, „Denverton” processzorok előzetes kezelése

 

- Intel „Haswell-E” CPU és DDR4 memória modulok bővített támogatása

 

- DDR4 XMP 2.0 memóriaprofilok támogatása

 

- Intel H97 és Z97 lapkakészletes alaplapok támogatása

 

- AM1 foglalatú alaplapok támogatása

 

- CUDA 6.0 támogatás

 

- OpenCL 2.0 bővített támogatás

 

- VirtualBox v4.3 és VMware Workstation v10 támogatása

 

- A-Data SP920, Crucial M550, Intel 730, OCZ Vector 150, OCZ Vertex 460, Samsung XP941 SSD támogatás

 

- AMD Radeon R5, R7, R9 GPU-család diagnosztika

 

- nVIDIA GeForce 700 és 800 GPU-család diagnosztika

 

Az AIDA64 programcsalád tavaly novembertől három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál.   

 

Árak és elérhetőség

 

Az AIDA64 Business IT-eszközmenedzsment szoftvert vállalati felhasználóknak kínálják. Ez a kiadás részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal teszi egyszerűbbé a gépek karbantartását. A termék nettó ára egyéves követéssel 10 számítógépig 49 000 Ft, 100 gépre 365 000 Ft, 200 géptől pedig egységesen 750 000 Ft.

 

Ugyancsak üzleti felhasználók számára készült a kifejezetten hardver- és szoftverleltár készítésére használható AIDA64 Network Audit, melynek nettó ára egyéves követéssel, 10 gépig 24 500 Ft, 100 gépre 182 500 Ft, 200 géptől pedig egységesen 375 000 Ft.

 

Szintén cégeknek, informatikus szakembereknek ajánlják az AIDA64 Engineer rendszerdiagnosztikai és sebességtesztelő szoftvert, mely rendkívül részletes információkat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, és segíti a hibák felderítését. E kiadás nettó ára egyéves követéssel, egy mérnök vagy technikus részére, korlátlan számú PC vizsgálatára 49 000 Ft.

 

Az üzleti termékeket az oktatási intézmények 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

 

Az otthoni felhasználóknak a díjnyertes hardverfelismerő motorja és sebességmérő funkciói révén népszerű AIDA64 Extreme-et kínálják, mely bruttó 9741 Ft-tól vásárolható meg. A termékhez a diákok és a gyengénlátók 50% kedvezménnyel juthatnak hozzá.

 

Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók, illetve árajánlat kérhető a http://www.aida64.hu/aida64-arak oldalon.

 

 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Neumann János hiánypótló életrajzi kötetét adja ki a Neumann Társaság

Neumann János a globális kihívások és az éghajlat változásával kapcsolatban évtizedekkel ezelőtt leírt gondolatai 2023-ban aktuálisabbak, mint valaha: ezért a Neumann Társaság a számítógépek működési elveit kidolgozó tudós életútját új megközelítésből feldolgozó életrajzi kötetet jelentet meg a Neumann 120 emlékév tiszteletére.

2023. március 14. 15:50

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar fejlesztés

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

2023. március 4. 15:13

1 éves születésnapját ünnepli a Yettel

2022. március 1-jén három országban – Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában – egyszerre indult a Yettel márka, amely hazánkban a márkaismertséget tekintve már 2022 szeptemberére elérte elődjének szintjét*. A mobilhálózat az első egy év alatt több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki, az ügyfelek pedig közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak és több mint egymilliárd SMS-t küldtek. A szolgáltató – összhangban a változó ügyféligényekkel – március 2-tól új számlás tarifákat vezet be.

2023. március 1. 12:39

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08