7 millió Dropbox fiókot törtek fel

Az adatokért Bitcoint kérnek

Czipperer Dia, 2014. október 14. 13:31

Bár a Dropbox tagadja, hogy valóban az ő szolgáltatásukat törték fel, egy hacker szerint közel 7 millió felhasználói fiók adatait tulajdonították el. Egy listát is közzétett néhány száz belépési adattal, Bitcoin adományért cserébe pedig még többet nyilvánosságra hoz.

Egészen pontosan 6 937 081 fiókot törtek fel, ebből pedig néhány százat közzé is tett egy hacker. A pastebin.com oldalán jelent meg összesen 420 Dropbox fiók belépési adatai: a felhasználónevek és a jelszavak. A közzétevő a további adatokért cserébe Bitcoin adományt kért.

 

A Dropbox blogbejegyzésben tagadta a feltörés tényét, azt állítják, hogy nem magát a szolgáltatást hackelték meg, hanem a felhasználóneveket és jelszavakat más szolgáltatásokból lopták el, és megkíséreltek behatolni a Dropbox fiókokba. A szóvivő elmondása szerint már korábban észlelték ezeket a támadásokat, ám a most közzétett jelszavak többsége már érvényét vesztette. 

 

Mi is próbáltunk néhány fiókba belépni, hogy meggyőződjünk, valóban hiteles adatokról van szó, nálunk egyik sem működött. Ennek oka valóban az lehet, hogy mivel a vállalat már korábban észlelte a támadást, jelszócserét kért a felhasználóktól.

 

Azonban a Redditen több felhasználó is megerősítette, hogy a szivárogtatás után néhány órával be tudtak lépni több felhasználó fiókjába is. Elképzelhető, hogy több felhasználó ugyanazt az azonosítót használja több szolgáltatásnál is. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, megéri-e ugyanazokat a jelszavakat több helyen is alkalmazni.

 

A Dropbox elmondása szerint az összes listán szereplő felhasználót a következő belépéskor újra jelszómódosításra kötelezi majd, és azt javasolják, használjanak kétlépcsős hitelesítést a fiókoknál.

 

Egyelőre nem tudni, hogyan kerültek illetéktelen kezekbe az adatok, de a hacker elmondása szerint még sokkal több adat van a tarsolyában, melyek közzétételéért Bitcoint szeretne.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: digiwonk.wonderhowto.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, az idén 20 éves ’Az Év Honlapja’ pályázatra! A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 8-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd Magad a digitális világban!

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

Több új, Magyarországon is elérhető környezetbarát keresési funkciót jelentett be a tegnapi napon a Google vezérigazgatója. 

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

A Google a Search On konferencián jelentette be, hogy újratervezte keresőszolgáltatását, amely mostantól intuitív módon segíti új témák felfedezését a MUM algoritmus segítségével.

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

A magyar piacon  végzett átfogó kutatás alapján a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásportfólióval várja új és meglévő ügyfeleit. A különböző internetezési és tartalomfogyasztási szokásokhoz igazodva a szolgáltató a megújult portfólió által korszerűbb, átláthatóbb és szélesebb körben képes kiszolgálni az ügyféligényeket. 

2021. szeptember 29. 11:20

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59