7 millió Dropbox fiókot törtek fel

Az adatokért Bitcoint kérnek

Czipperer Dia, 2014. október 14. 13:31

Bár a Dropbox tagadja, hogy valóban az ő szolgáltatásukat törték fel, egy hacker szerint közel 7 millió felhasználói fiók adatait tulajdonították el. Egy listát is közzétett néhány száz belépési adattal, Bitcoin adományért cserébe pedig még többet nyilvánosságra hoz.

Egészen pontosan 6 937 081 fiókot törtek fel, ebből pedig néhány százat közzé is tett egy hacker. A pastebin.com oldalán jelent meg összesen 420 Dropbox fiók belépési adatai: a felhasználónevek és a jelszavak. A közzétevő a további adatokért cserébe Bitcoin adományt kért.

 

A Dropbox blogbejegyzésben tagadta a feltörés tényét, azt állítják, hogy nem magát a szolgáltatást hackelték meg, hanem a felhasználóneveket és jelszavakat más szolgáltatásokból lopták el, és megkíséreltek behatolni a Dropbox fiókokba. A szóvivő elmondása szerint már korábban észlelték ezeket a támadásokat, ám a most közzétett jelszavak többsége már érvényét vesztette. 

 

Mi is próbáltunk néhány fiókba belépni, hogy meggyőződjünk, valóban hiteles adatokról van szó, nálunk egyik sem működött. Ennek oka valóban az lehet, hogy mivel a vállalat már korábban észlelte a támadást, jelszócserét kért a felhasználóktól.

 

Azonban a Redditen több felhasználó is megerősítette, hogy a szivárogtatás után néhány órával be tudtak lépni több felhasználó fiókjába is. Elképzelhető, hogy több felhasználó ugyanazt az azonosítót használja több szolgáltatásnál is. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, megéri-e ugyanazokat a jelszavakat több helyen is alkalmazni.

 

A Dropbox elmondása szerint az összes listán szereplő felhasználót a következő belépéskor újra jelszómódosításra kötelezi majd, és azt javasolják, használjanak kétlépcsős hitelesítést a fiókoknál.

 

Egyelőre nem tudni, hogyan kerültek illetéktelen kezekbe az adatok, de a hacker elmondása szerint még sokkal több adat van a tarsolyában, melyek közzétételéért Bitcoint szeretne.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: digiwonk.wonderhowto.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető nélküli navigáció a töltőállomásokhoz

A parkolóhelykeresés, majd az autó újbóli megtalálása – különösen a labirintusszerű parkolóházakban – meglehetősen fárasztó és időigényes lehet, és hasonló a helyzet a szabad töltőállomások keresésével is. A Bosch és a Volkswagen leányvállalata, a Cariad most közösen teszteli az automatizált töltési asszisztens (Automated Valet Charging) megoldását, amely az automatizált parkolási asszisztens (Automated Valet Parking) rendszeren alapul. 

2024. január 11. 12:39

Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft

Több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési céllal szándéknyilatkozatot a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. Az elmúlt időszakban a legmodernebb platformok és dobozos rendszerek integrációját igénylő megoldásokon túl egyedi fejlesztéseket is magukban foglaló megrendelések egyre gyakoribbá váltak a piacon. Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora és Magyarország egyik vezető ipari szoftverfejlesztője mostantól egymás támogatását élvezve sokkal magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket lesz képes végrehajtani, így növelve versenyelőnyüket a hazai és nemzetközi piacon.

2024. január 4. 10:13

A Wolt Drive és a MediaMarkt ultragyors, kétórás kiszállítást indít

A magyar Wolt Drive a MediaMarkt első ultragyors kiszállítási partnere. Az együttműködés a teljes hazai MediaMarkt hálózatra vonatkozik, így országszerte Szombathelytől Gyöngyösön át Békéscsabáig 28, Budapesten pedig mind a 11 MediaMarkt üzletből elérhető a villámgyors kiszállítás.

2023. december 15. 16:27

Az év keresésekben: Google keresési trendek 2023

A Google Kereső nagyméretű információs bázisának köszönhetően évek óta segíti a felhasználókat abban, hogy megtalálják a számukra fontos információkat és tudnivalókat. A vállalat, összegyűjtve keresőmotorjának legfrissebb adatait, idén ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit, bemutatva, hogy mely témakörök érdekelték 2023-ban leginkább a felhasználókat Magyarországon és az egész világon.

2023. december 11. 14:36

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

Szeretnél szintet lépni vállalkozásoddal? Fejlesztettél egy innovatív appot vagy megújult a weboldalad? Esetleg valami rendkívüli digitális megoldást hoztál létre? Mutasd meg fejlesztésed Magyarország legrangosabb online marketingkommunikációs pályázatán, ahol az elmúlt években egyre változatosabb tematikájú honlapok és applikációk kerültek a szakma figyelmének fókuszába, amely mellé bónuszként jött a nagyközönség és a szakmai zsűri visszajelzése id. A 30 kategóriánk közül biztosan Te is megtalálod a számodra megfelelőt!

2023. december 5. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40