Az Apple bevallotta, hogy törölték az iPodokról a nem iTunes tartalmakat

Biztonsági okokra hivatkoztak

Czipperer Dia, 2014. december 6. 15:30

Az Apple, még Steve Jobs idejében, a felhasználók tudta nélkül törölt zeneszámokat egyes felhasználók iPodjáról. A vállalatot bírósági tárgyaláson szembesítették a vádakkal, ahol beismerték, hogy hibáztak, viszont megvolt az okuk rá.

Az Apple iPod/iTunes bírósági eljáráson a felperesek azt állították, az Apple titokban zeneszámokat törölt az iPodokról. Olyan alkotásokat távolítottak el, melyeket nem az iTunesból töltöttek le az emberek.

 

2006 és 2009 között voltak hasonló esetek, melyek akkor történtek, amikor az iPodokat szinkronizálták az iTunesszal. Így nyomon lehetett követni, ha egy zeneszám más forrásból származott.

 

Ha valaki megpróbálta eszközét szinkronizálni, ám gyűjteményében más, rivális szolgáltatók tartalmai is szerepeltek, rögtön egy hibaüzenettel találkozott, anélkül, hogy bármilyen figyelmeztetést kapott volna arról, hogy végezzen gyári beállítás visszaállítását. Miután a felhasználók visszaállították a készüléket, minden olyan tartalom eltűnt róla, melyek nem az iTunesból származtak. Az iPod classic, iPod shuffle, iPod touch és iPod nano tulajdonosok is szembesültek ilyen esetekkel.

iPod classic, iPod shuffle, iPod touch és iPod nano modellek


Bár az Apple elismerte, hogy töröltek bizonyos tartalmakat az iPodokról, ám elmondásuk szerint biztonsági okokból volt minderre szükség, mind a felhasználók, mind pedig az iPodok védelme érdekében. Augustin Farrugia, az Apple biztonsági igazgatója szerint nem akarták túl sok információval zavarni a felhasználókat. Azt is hozzátette, hogy az Apple akkoriban nagyon paranoiás volt az iTunes védelme kapcsán, melyet Steve Jobs egykori e-mailjei és videófelvételei is igazoltak.

 

A felhasználók azonban máshogy vélekednek a dologról. Szerintük az Apple egyoldalúan járt el a kérdésben. A 2006. szeptember 12. és 2009. március 31. közötti eseteket tárgyalja a bíróság, a felperesek pedig összesen 350 millió dollár kártérítést kérnek. Ez akár háromszorosára is nőhet az amerikai versenyjogi szabályok szerint. Vagyis, ha az Apple-t bűnösnek találják a vádpontokban, minden bizonnyal izmos összeget kell majd fizetniük.

 

Forrás: Appleinsider.com; Képek: science.opposingviews.com

Kulcsszavak: Apple iPod iTunes bírság jog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46