Samsung NX500: kompakt, nagytudású fényképezőgép a techóriástól

forrás: Prím Online, 2015. február 25. 16:32

A Samsung bemutatta NX500-as fényképezőgépét, amely a csúcskategóriás NX1 tudását préseli kompakt méretű házba. A készülék Bluetooth, WiFi és NFC támogatással is rendelkezik.

A koreai gyártó legújabb fényképezőgépe, az NX500-as NFC kompatibilitással rendelkezik, emellett a felhasználók Bluetooth-on és wifin keresztül egyszerűen megoszthatják megörökített élményeiket. A gyors adatátviteli sebesség révén a nagyméretű képfájlok és videofájlok is gyorsan átküldhetők okostelefonra, táblagépre.

 

A beépített HEVC Codec a jelenlegi legmodernebb tömörítési technológia, hiszen a nagy felbontású videók méretét a H.264-es szabványhoz képest a felére csökkenti a minőség bármiféle romlása nélkül. Emellett az Interval Capture módban készített állóképek könnyen UHD time-lapse videóvá fűzhetők össze, s ez a művelet a fényképezőgépen is elvégezhető, így nem kell a fotókat a számítógépre továbbítani.

 Amúgy a 28 megapixeles felbontásával, a BSI APS-C szenzorokkal, a 4K (UHD) minőségű videofelvétellel, DRIMeV képfeldolgozó processzorával, egyedi autofókusz rendszerével és a Samsung Auto Shot funkcióval még profi igényeket is kielégít – egy kompakt készülékbe ágyazva.A 28 megapixeles szenzor és a hibrid AF rendszer ötvözése révén a felhasználók a legváratlanabb pillanatokat is elkaphatják az azonnali fókuszálás és képkészítés segítségével. Továbbá, másodpercenként akár 9 fotót is készíthetnek, így a felhasználók igen egyszerűen követhetik és rögzíthetik a körülöttük folyó eseményeket. A mozgó témák fotózásának lehetőségét tovább javítja az Auto Shot funkció, ami a mozgásérzékelés révén pontosan képes megjósolni, hogy mikor lehet elkészíteni a tökéletes fotót különféle szituációkban, például amikor egy gyermek elkapja a felé dobott labdát.

 

NX500 ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig biztonságosan tartsák a fényképezőgépet. A kihajtható és dönthető, valamint a fényerőt automatikusan állító kijelző segítségével a felhasználók könnyen elkészíthetik a tökéletes selfie-t. A készülék zökkenőmentes vezeték nélküli csatlakozást biztosít Wi-Fi-n, Bluetooth-on és NFC-n keresztül. A kiemelkedő adatátviteli sebesség és a Bluetooth révén a felhasználók nagyméretű képfájlokat és videofájlokat is gyorsan átküldhetnek okostelefonjukra vagy táblagépükre.
 

Kulcsszavak: Samsung N9 NX500

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20