Az Apple kiterjeszti az iPhone 5-tel kapcsolatos csereprogramjait

Czipperer Dia, 2015. március 10. 16:19

Tavaly nyáron gondok akadtak az iPhone 5 akkumulátorával néhány modell esetén. Akkor az Apple ingyenes cserét kínált, melynek időtartamát most meghosszabbították. A készülék lezáró gombjával is akadtak gondok. A cserét ez esetben is meghosszabbította a gyártó.

Az iPhone 5-tel a megjelenés óta több gond is akadt. A készülék ki-/bekapcsoló gombja, valamint az akkumulátora sem tökéletes egyes modelleke esetén, több felhasználó is jelezte problémáját már. A vállalat mindkét hiba esetén ingyenes cserét biztosított a felhasználóknak. Az Apple most úgy döntött, mindkét programot meghosszabbítja.

 

Ki-/bekapcsoló gomb

 

Az iPhone 5 tulajondosok egy részénél gondok akadtak a készülék ki-/bekapcsoló gombjával. Több esetben egyáltalán nem vagy csak szórványosan működött. Először tavaly áprilisban jelentették a készüléktulajdonosok a hibát, miszerint a lezáró gomb szórványosan működik a készüléknél. A hivatalos oldalon jelezhették a userek ez irányú problémájukat a szériaszám megadásával, melyet most a vállalat plusz egy évvel meghosszabbított.

 

Akkumulátor problémák

 

A felhasználók egy része korábban, a vásárlás során rossz, hibás akkumulátort kapott a készülékéhez. A felhasználók az aksi kisebb élettartamára hivatkoztak, vagyis hogy hamarabb lemerült a telefon és gyakrabban kellett tölteni is. Az Apple tavaly nyáron reagált a problémára: ingyenes akkumulátorcserét biztosított a felhasználóknak.

 

Az Apple szerint nem sok készüléket érintett ez a hiba, és kimondottan csak a 2012. szeptember és 2013. január között vásárolt daraboknál fordult elő hasonló eset. A vállalat arra kérte akkor a felhasználókat, hogy látogassanak el az erre a célra létrehozott weboldalukra, és ott adják meg készülékük szériaszámát, hogy lássák, az ő telefonjuk is listán szerepel-e. Akinek a készüléke akkor érintett volt, bevihette az eszközt egy Apple által hitelesített szolgáltatóhoz vagy egy Apple Store-ba, illetve magához az Apple-höz is küldhette iPhone-ját.


Az Apple bejelentése szerint a programot kibővítik, és akinél aksigondok merültek fel az iPhone 5 modelljénél, a vásárlástól számított három éven belül jelenthetik panaszukat a vállalat felé, akik ingyen kicserélik a hibás eszközt.

 

 

Forrás: Übergizmo.com; Macrumors.com; Kép: iFixit

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01