Minek Apple Watchot venni, ha el is készíthető [Videó]

Vértes Judit, 2015. április 19. 10:21

Mindenütt a péntek óta rendelhető, április 24-én megjelenő Apple Watch okosóráról beszélnek. De az Instruction egyik felhasználója úgy döntött, nem várja meg a termék piacra kerülését, hanem elkészíti saját maga.

A DIY (Do it yourself) közösségek oldalán sok érdekes dolgot találni, de ki gondolta volna, hogy valaki elkészíti az Apple még meg sem jelent, mindenkit lázban tartó termékét, csakúgy, otthon, a szabadidejében.

 

Egy hónapig tartott az elkészítése az Apple II Watch névre keresztelt okosórának, melyet mi magunk is elkészíthetünk, mivel az Instructables felhasználója, Aleator777 megosztotta az elkészítési útmutatót, ahol lépésről lépésre követhetjük a folyamatot.

 

Aleator777 okosórája az Apple egyik első termékén, az 1977-ben megjelent személyi számítógépen alapul. Maga a burkolat egy drapp színű 3D nyomtató ház, benne egy Teensy mikrokontrollerrel, egy 1,8” LCD monitorral, újra tölthető elemmel, és egy helyes kis 2W-s mikrofonnal, mely különböző bip és bup hangokat tud kiadni. Egy mini floppy meghajtót is tartalmaz, mini floppykkal.

 

A tervezés koronája a forgatható gomb az óra oldalán, mellyel a menüpontok közül választhatunk.

 

Hogy okosabb-e Aleator777 órája, mint a hamarosan piacra kerülő Apple Watch, nem tudom, de az biztos, hogy egyedibb.
 

 

 

Kulcsszavak: okosóra Apple Watch

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos nemzetközi termékdesign díjat nyert a magyar ultrahangos kullancsriasztó

A ProtectOne kutyákat és macskákat védő Tickless Mini terméke nyerte az idei BigSEE Awards Product Design kategóriáját. A parazitaellenes termékek a környezeti és egészségügyi válságok kulcsszereplőivé váltak.

2020. október 29. 16:18

Kísértetiesen jó ajánlat a HTC VIVE Halloween kínálatában

Sehol máshol nem lehet részed olyan horrorisztikus élményben, mint a virtuális valóságban! A padló minden reccsenése, az elsuhanó árnyak és minden rád leselkedő rémség varázslatosan valódinak hat, mintha csak a legnagyobb rémálmodban lennél éppen.

2020. október 27. 16:20

A Galaxy Buds Live a Samsung hét ideje alatt Misztikus Kék színben is elérhető

A Samsung legújabb Galaxy Buds Live fülhallgatói korlátozott ideig egyedi Misztikus Kék színben is elérhetővé válnak a vállalat legújabb promóciójának részeként. A Galaxy Buds Live divatos kiegészítő, amely kiváló hangminőséget biztosít a felhasználóknak, az új színnel pedig még többen fejezhetik ki a saját stílusukat.

2020. október 26. 13:26

Lépj szintet a játékban az Oakley lencsékkel

Az Oakley speciális lencséket fejlesztett ki gamerek számára. A Prizm Gaming sorozat szemüvegei növelik a kontrasztot, segítik az éleslátást, és kékfény-szűrőjükkel csökkentik a szemek fáradását.

2020. október 24. 11:59

Új búvárórát mutatott be a Casio

A Casio idehaza is elérhetővé tette első analóg búváróráját, a Frogmant, amely a népszerű G-Shock család stílusjegyeivel és funkcióival büszkélkedhet. „Bár a modell megőrizte a szinte védjegyének számító aszimmetrikus számlapot, bizonyos szempontból fontos változásokon esett át. A GWF-A1000-1A2 héjszerkezetű tokja, karbonszálakkal megerősített védelmet kapott, ennek köszönhetően jóval ellenállóbb a külső behatások ellen” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2020. október 19. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás