Kihirdették a Sony World Photography Awards 2015 nyerteseit

forrás: Prím Online, 2015. április 29. 14:54

Kihirdették a világ legnagyobb, fotósoknak szóló versenyének győztesét. A Sony World Photography Awards - ot ebben az évben az amerikai származású John Moore nyerte, így ő lett “Az év fényképésze”.

A tizenhárom professzionális kategória művei közül a Moore által készített “Az ebola lenyomja a líbiai fővárost” szívbemarkoló képsorozatát választották a legjobbnak. Moore sajtófotósként dolgozik és a Getty Images kiemelt alkotója. A győztes képek Libéria fővárosában készültek, és az ebola járvány szörnyű pusztításának állítanak emléket.

 

 

Moore New York-ban él és több mint 70 országban készített már képeket. Korábban Robert Capa aranymedált is kapott, valamint több ízben ítélték neki oda Az év fotográfusa címet a Nemzetközi és Nemzeti Sajtófotográfusok Szövetségétől, ezenfelül alkotásai négyszer is bekerültek a World Press Photo legjobb képei közé.

 

A nyertest a Londonban tartandó díjátadó gálán jutalmazzák meg a mintegy $25,000 fődíjjal, valamint egy Sony képalkotó eszközökkel.

 


Az idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Sony World Photography Awards versenyén a kortárs fotográfia legkiemelkedőbb alkotásai méretnek meg egymással, több műfajban. Mivel a versenyen való részvétel ingyenes és nyitva áll mind a professzionális, mind az amatőr fotósok előtt, így valóban hiteles képet tud nyújtani a legkiemelkedőbb alkotókról, legyen szó feltörekvő vagy már elismert művészekről.

 

A versenyt elbíráló zsűritagok elismert szakemberek, ezáltal döntésük még nagyobb jelentőséggel bír a győztesek és a finalisták számára . A 2015-ös versenyre rekordszámú jelentkezés érkezett; 177 országból 183,737 képet küldtek a fotósok, így a Sony World Photography Awards valóban a világ legnagyobb fotós megmérettetésévé vált.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás