A Microsoft a felhasználókkal hekkelteti meg új böngészőjét

Czipperer Dia, 2015. május 11. 13:30

Április 22-től június 22-ig a vállalkozó kedvűek szabadon próbálkozhatnak, hogy feltörjék a Microsoft új böngészőjét.

A Microsoft egy érdekes alternatívát kínál a felhasználók számára. A vállalat nagyon bízik a Windows 10-hez szánt böngészőjében, így úgy gondolta, had hekkeljék meg kedvük szerint, illetve szeretnének kiszűrni minden előforduló sérülékenységet. Az erről szóló hírek még április 22-én láttak napvilágot. Azóta kiderült, hogy az új, Winodws 10-hez szánt megoldás Edge névre hallgat.

A Microsoft „bounty programján” (nagylelkű) keresztül a fejlesztők és a lelkesebbek megkísérelhetik feltörni a böngészőt, megtalálni a sérülékenységeket.

A Project Spartan Bug Bounty Program révén a vállalat 15 ezer dollárral jutalmazza azokat, akik a biztonsági sérülékenységeket jelentik nekik. Erre egészen június 22-éig van lehetőség.

A program keretében különböző szintek találhatók, ezek mentén alakulnak majd a kifizetések is. A távoli kódfuttatás kihasználása biztosítja a legnagyobb összeget, de akár 500 dollárt is fizet már a vállalat.

Íme a teljes lista:
 

 

Forrás: PhoneArena.com; kép. digitaltrends.com

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 7. 17:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36