A Nikon bemutatta új f/1,8 rekeszértékű fix objektívjét, az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED-t

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 5. 08:19

A Nikon az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED taggal bővítette f/1,8 rekeszértékű fix objektívjei sorát. A professzionális testvérénél könnyebb és kompaktabb kivitelű, gyors, FX formátumú objektív kiválóan alkalmas dinamikus, immerzív képek készítésére. 

A Nikon új objektívet dobott piacra. Az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED a f/1,8 rekeszértékű fix objektívek sorát erősíti.

Dinamikus, immerzív képek

 

Épületek, tájképek, utcaképek, tágas térbelsők: az ehhez hasonló képek elkészítéséhez széles és gyors objektív szükséges. A nagy felbontású D-SLR készülékeket kiegészítő új Nikon 24mm f/1.8G pazar minőségű állóképeket és videókat készít. A gyors, f/1,8 rekesz kis mélységélességet és szép elmosódást kínál, gyenge fényben is tiszta képeket készít, a keresőben megjelenő kép pedig mindig éles. A mindössze 0,23 m-es fókusztávolság tovább fokozza az eszköz sokoldalúságát és kreatív felhasználhatóságát. A kompakt és könnyű kialakítás jóvoltából az ultra nagy látószögű objektív nagyszerű útitárs. 

 

Yves Paternoster: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED Nikon D750

Remek teljesítmény a kép teljes területén

 

Az új NIKKOR 24 mm-es objektív a kép teljes területén tökéletes tisztaságot és kontrasztot biztosít. Az optikai kialakítás 12 objektívelemet tartalmaz kilenc csoportban. A két extra alacsony szórású (ED) üvegelem, a két aszferikus lencsetag, valamint a Nikon Nanokristály bevonat éles, ragyogó képeket garantál. A torzítás, valamint a más, a nagy látószögű objektívek perifériáján gyakran megjelenő potenciális hibák – fényveszteség, élességvesztés – is jól szabályozottak. 

Alex Soh: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED Nikon D750

Rendkívül széles FX, klasszikus DX

 

A 36 mm-rel egyenértékű DX formátumú gyújtótávolsággal rendelkező objektív a DX formátumot használó fotósok számára is érdekes lehet. A DX-felhasználók mostantól kihasználhatják a kiváló minőségű FX üveg előnyeit, ami DX készüléken használva megközelíti a klasszikus, 35 mm-es gyújtótávolságot. 

 

A hagyományos, 35 mm-es gyújtótávolsággal készült felvételek időtlenek és megkapóak. Abszolút kedvenc a klasszikus perspektívájú képeket készítő fényképészek körében. A gyújtótávolság jelentette előny mellett az FX objektív erős, mégis könnyű kialakítása lehetővé teszi, hogy DX készülékekre szerelve is helyt álljon.

 

Az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED objektív alaptartozéka emellett egy bajonettzáras objektív-fényellenző és egy puha objektívtok.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38