Okoshűtők és más konyhai berendezések

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 14:09

Emlékszünk még, amikor a család tagjai a hütőre hűtőmágnessel felerősített cédulákon üzentek egymásnak? Ezt - no és persze sok egyebet - korszerűsített a Samsung a Family Hub hűtőszekrénnyel, amely - amellett, hogy  összeköti a családot - rendszerezi az élelmiszereket és a háztartás feladatait, és még szórakoztat is.

A gyártó egy új kategória létrehozásával a konyha központi elemévé emelte a hűtőszekrényeket. A Samsung legújabb, praktikus és innovatív megoldásokon alapuló konyhai berendezései és további új háztartási készülékei a CES 2016-os kiállításon mutatkoznak be a nagyközönség előtt január 6. és 9 között. 

 

„A Samsung felpezsdítette a piacot az új szemléletmódjával és azokkal a hozzáadott funkciókkal, amelyek miatt a háztartási eszközök szükségszerűből kívánatossá válnak a fogyasztók szemében. Az új és innovatív Family Hub hűtőszekrény megváltoztatja a felhasználók konyháról alkotott képét, és újraértelmezi a hűtőszekrény használatát is – mondta el John Herrington, a Samsung Electronics Amerika háztartási berendezések divíziójának ügyvezető alelnöke. – Az Internet of Things (IoT) technológia ígéretének megvalósulásához közelebb járunk, mint valaha. Az IoT azonban már nem csak a hűtőberendezésekben jelenik meg, de a főzés során is egyre inkább elérhetővé válik, köszönhetően a Wi-Fi-re csatlakoztatható tűzhelyeknek.”

 

A Family Hub hűtőszekrény

A Samsung Family Hub hűtője egy olyan sokoldalú berendezés, amely egyszerre több dologra is képes: összeköti a családot, rendszerezi az élelmiszereket és a háztartás feladatait, és még szórakoztat is. A Family Hub a háztartásban működő berendezések összekapcsolt központi irányító rendszere, egy fontos digitális csavarral. Az értesítések minden formája ugyanis megjelenik a hűtő jobb felső ajtajára helyezett 21,5 colos Full HD LCD kijelzőn, ezáltal a hűtőszekrény egyfajta digitális családi irányítóközpontként funkcionál. A kijelzőn könnyedén és kényelmesen tehetjük közzé és oszthatjuk meg bejegyzéseinket, frissíthetjük a naptárunkat, kitűzhetjük a fotóinkat, bemutathatjuk a gyermekeink kincsként őrzött rajzait, de akár üzenetet is hagyhatunk, mindehhez csupán az okostelefonunkra lesz szükségünk. 

 

Legyen szó akár a tárolt, az éppen megvásárolt, vagy a beszerzendő élelmiszerek hatékonyabb számontartásáról, vagy a termékek lejárati idejének nyomon követéséről, a Family Hub nagyszerű segítség készleteink feltöltésében és nyilvántartásában. A hűtő belsejébe szerelt három, kiváló minőségű kamera minden alkalommal, amikor becsukódik az ajtó, képeket készít a fridzsider belsejéről. Ezek a képek aztán az okostelefonunk segítségével bármikor visszanézhetők. Akár akkor is bekukkanthatunk a hűtőnkbe, ha épp a boltban vagyunk és elfelejtettük ellenőrizni, mire van szükségünk a vacsorához; ehhez elegendő letölteni a Samsung Smart Home alkalmazást. Soha többé nem fordulhat elő, hogy nem tudjuk, mi van otthon a hűtőben, sőt,  a főbb bankkártya partnerekkel kötött együttműködésnek köszönhetően akár az online vásárlást is intézhetjük innen. A Smart Hub segítségével rendszerezhetjük a receptjeinket, valamint összeállíthatjuk és megoszthatjuk a bevásárlólistánkat is.

 

A Samsung Family Hub hűtője – az otthonok leggyakrabban használt közös helyisége – a konyha központi berendezéseként alkalmas a barátok és családtagok szórakoztatására is. A beépített hangfalakat, vagy a Samsung saját Audio 360 vezeték nélküli Bluetooth hangszóróját használva, már az egész lakásban szólhat a zene. A Samsung Smart TV-k kijelzőjét tükrözve, a kedvelt tévéműsorok a Family Hub kijelzőjén is megnézhetők. Ez például azok számára jelenthet nagy előnyt, akik úgy szeretnék elkészíteni az ételt a meccsnézéshez, hogy közben nem akarnak lemaradni egyetlen fontos pillanatáról sem.

 

A Family Hub külső és belső kialakítása egyaránt lenyűgöző. A kizárólag a Samsung által alkalmazott FlexZone technológia segítségével a felhasználók ételtárolási igényeihez igazodva a hűtő fagyasztóvá alakítható. A Triple és Metal Cooling rendszer tovább frissebben tartja a tárolt ételeket, emellett a készülék rugalmasan alakítható és energiatakarékos is.

Ezek a jellemzők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a készüléket mind a teljesítmény, mind az egyedi dizájn, mind pedig innováció szempontjából kiemelkedő termékként tartsák számon.

 

A Family Hub hűtő (RF28K95800SR modell) beépíthető és normál mélységű változatban, valamint rozsdamentes és fekete kivitelben is a boltokba kerül, várhatóan 2016 tavaszán. 

 

 

Kényelem és könnyű csatlakozás a konyhában is

A Samsung Soft Close Dual Door technológiával és beépített Wi-Fi-vel felszerelt Slide-in tűzhelye fejlett technológiával és rugalmas funkcionalitással teszi könnyebbé és élvezhetőbbé az ételek otthoni elkészítését.

 

A tűzhely rendelkezik a díjnyertes Flex Duo és a Soft Close Dual Door technológiával, továbbá a sütő mérete is rugalmasan állítható. A felhasználók az iparág legnagyobb térfogatú, körülbelül 164 literes sütőterét egy okos elválasztó (Smart Divider) segítségével könnyedén két részre oszthatják, így egy 68 literes felső, és egy 93 literes alsó rekeszt kaphatnak. A Soft Close Dual Door a Flex Duo technológia hatékonyságát növeli, az ajtók ugyanis megelőzve a becsapódást puhán és csendesen záródnak, a sarokpánt középre helyezésével pedig a felső rekesz külön is kinyitható.

 

A Wi-Fi kapcsolattal is kapható tűzhely már az Internet of Things (IoT) technológiát is alkalmazza. Ez a gyakorlatban is hasznosítható innováció lehetővé teszi, hogy akár távolról, a mobiltelefonunkról is előmelegítsük, illetve szabályozzuk a főzőlapot és a sütőt, vagy épp ellenőrizzük, hogy lekapcsoltuk-e a tűzhelyet, amikor eljöttünk otthonról. Az ergonomikus metál kapcsolókat jégkék Led-es fény világítja meg, így könnyen észrevehető, ha a főzőlap be van épp kapcsolva. Ez az egyszerű, mégis innovatív megoldás megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a Samsung vásárlók életét.

 

A Samsung Soft Close Dual Door technológiával felszerelt Wi-Fi-s Slide-in tűzhelye elektromos és gáztűzhely változatban is elérhető lesz.

 

A 2016-os CES-en a Samsung további konyhai innovációkat is felvonultat:

 

  • Samsung Chef Collection Slide-in Dual Fuel tűzhely: ez a sokoldalú tűzhely rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, amelyek elengedhetetlenek az otthoni főzéshez. A Samsung Flex Duo technológiáját elsőként alkalmazó konyhai berendezés egyetlen készülékben ötvözi a gáz főzőlap és az elektromos sütő előnyeit, így a precíziós és ellenőrzött főzési folyamatokhoz is ideális.

 

  • Samsung 4-Door Flex Food Showcase hűtő: a Food Showcase ajtón keresztül egy sekélyebb külső részhez jutunk, ahol a gyakran használt élelmiszereket tárolhatjuk, míg a belső InnerCase rekesz a nagyobb frissáruk hosszabb távú frissen tartására alkalmas. A készülék jobb alsó negyedébe épített, kizárólag a Samsung által alkalmazott FlexZone technológia négy különböző, testre szabható hőmérsékleti beállítást kínál, így a hűtő ezen része könnyedén fagyasztóvá alakítható. A berendezés Triple Cooling rendszerével biztosított az egyenletes páratartalom és a precízen beállított hőmérséklet a hűtőn belül, így az ételek hosszabb ideig maradnak frissek.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38