Az Argus és a Check Point szövetsége az autó hackerek ellen

forrás: Prím Online, 2016. február 2. 09:59

Az autóiparban a cyber biztonság területén úttörő szerepet játszó Argus Cyber Security Ltd. és a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), a világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalatának együttműködése nyomán jelentősen csökkeni fog a hálózatba kötött gépjárművek biztonsági fenyegetettsége. 

„Az Argus célja a biztonsággal és a személyes adatok, információk védelmével kapcsolatos kompromisszumok nélkül biztosítani az autók hálózatba csatlakozását,” - mondta Yoni Heilbronn, az Argus Cyber Security marketingért felelős elnök-helyettese. „A világ vezető cyber biztonsági vállalatával való partneri együttműködés hangsúlyozza az Argus ez irányú elkötelezettségét. Vállalatunk innovatív, gépjárművekbe épített behatolás védelmi szolgáltatásai, valamint a Check Pointnak a biztonságos hálózati kapcsolódások terén bizonyított egyedülálló szakértelme alapján olyan közös megoldásokat tudunk kínálni, melyek megoldást kínálnak az autóipar jelen és jövőbeni cyber biztonsági igényeire.”

 

Az Argusnak a járművekbe épített cyber biztonsági rendszere, az Intrusion Detection and Prevention System (IDPS – behatolásvédelmi rendszer), integrálva a Check Point Capsule biztonságos csatlakozási megoldásával csökkenti a hálózatba kötött járművek ellen irányuló cyber támadások, azaz autó hackelések számát. 

 

Az autó hackelés egyre több gondot okoz a hálózatba kötött autók számára. A támadások sikere függ az adott jármú gyártójától és közvetlen (Tier-1) beszállítójának biztonsági intézkedéseitől. Az autógyártók az integrált megoldás bevezetésével élvezhetik a cyber támadások valós idejű beazonosításából és kivédéséből származó előnyöket, melyek alapja a járműn belüli és a külső kommunikáció elemzése.

 

„Az internethez csatlakozó telematikai és infotainment rendszerek a cyber bűnözők legújabb terepeivé váltak,” - mondta Alan Kantor, a Check Point üzletfejelsztésért felelős elnök-helyettese. „Az Argus-szal együttműködve a Check Point az autók cyber biztonságára is kiterjeszti iparágvezető technológiáját, ezzel egy holisztikus, felhő-alapú megközelítést kialakítva az Internet of Things jelenség nyomán kialakuló új üzleti modellekkel kapcsolatos fenyegetések kivédése terén.”

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

MTD főtengelyek kertészeti munkagépekhez

Az amerikai székhelyű MTD Products a kültéri eszközök piacán vált világhírű vállalattá, többek között a kiváló minőségű kertészeti gépek gyártásának köszönhetően. A cég versenyképességét és termékeinek megbízhatóságát bizonyítja, hogy a legfőbb vetélytársai között megtalálható a John Deere, a Stihl és a Husqvarna egyaránt. 

2019. október 15. 18:40

Az önvezető autók működését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Az LG Electronics (LG) szilícium-völgyi laboratóriumának mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökei a Unity Technologies gépi mélytanulás szakértőivel együtt olyan szimulációs szoftver kifejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműveket.

2019. szeptember 25. 20:36

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás