Okos tojás

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 10:55

A nemzetközi piacokra készül a korábban csak szoftverfejlesztéssel foglalkozó Virgo első fizikai terméke, az úgynevezett Beachegg, amely egy olyan IoT termékkategóriába tartozó mobil széf, amely állandóan kapcsolatban marad a gazdájával.

A találmány működése tulajdonképpen olyan egyszerű, mint Kolombusz tojása: először is kell egy masszív üvegszálas technológiával megépített karosszéria, hogy a nagyjából ötliteres strandtáskából ne lehessen egykönnyen kiemelni értékeinket. Széfről lévén szó, nyilván szükség van egy biztonságos, rozsdamentes acél zárszerkezetre is, aminek a kulcsát (vagy épp digitális kódját) egy vízálló karpántra is rá lehet kötni (vagy kód esetén: a karpántba is be lehet építeni). Ha ezt a széfet befalaznánk, vagy belülről csavarral mondjuk a strandi öltözőszekrénybe rögzítenénk, akkor máris teljesítené értékmegörző funkcióját, de a lényeg itt épp a hordozhatóságban rejlik, amit egyrészt a GPS chip teremt meg, amely meghatározza a széf pozicióját: másrészt a kommunikációs hálózat, ami ahhoz kell, hogy mi is mindig tudjuk: merre jár a tojásunk; harmadrészt vannak szenzorok, amelyek érzékelik, ha a kütyüt illetéktelen kezek megmozdítják; és negyedrészt ilyen esetben hangjelzés is érkezik, hogy ha épp úszkálunk, akkor is odafigyeljünk értékmegőrzőnkre.

Így az egész már valóban egy intelligens mobil széf (azt is mondhatnák, hogy okos tojás), amelyet ugyan vállunkra is vehetünk, de az is elég, ha csupán internetes pórázzal kötjük fel a csuklónkra, akkor is, mindig velünk lesz, el nem veszítjük. A táskát nem is kell feltétlenül megvenni, hisz az is egy jó megoldás, ha a strandon - mondjuk egy napozóágy áráért - bérbe vesszük. Ebben a formában az is megoldható (a fejlesztők meg is oldották), hogy egy képernyőn az összes táska fizikai helyzete folyamatosan figyelhető legyen, így ha valamelyik Beachegg-et megpróbálnák elemelni (és a riasztó hang nem lenne elég a közbeavatkozásra), a kabinos méterre pontosan látja, hogy merre indult el a tolvaj.

A Beachegg alkotói március 1-ére tervezik a sorozatgyártás és a nemzetközi piacra lépés hivatalos bejelentését.

 

Kulcsszavak: IoT Virgo Beachegg

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

A Xiaomi Corporation fogyasztói elektronikai és intelligens eszközöket gyártó vállalat, amelynek középpontjában az IoT platformon keresztül kommunikáló okoseszközök és okos hardverek állnak, nyilvánosságra hozta nem hivatalos, konszolidált beszámolóját a 2021. június 30-án zárult három és hat hónapos időszakra.

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

Napra pontosan negyven évvel ezelőtt mutatkozott be az első IBM PC, az a személyi számítógép, amely minden bizonnyal a legnagyobb hatást gyakorolta az emberek életére. Bár az amerikai PC hivatalosan csak négy évvel később jutott el Magyarországra, a vasfüggöny mögött, Budapesten már 1982-ben elkészült a Proper-16 nevet viselő klónja – amely egyben a legelső európai PC/XT-klón.

2021. augusztus 12. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20