A Check Point új applience családot mutat be

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:33

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta legújabb, 15000 és 23000 sorozatú appliance családját. A kifejezetten erre a célra kialakított hardware képes megbírkózni az egyre komplexebb adatstruktúrák monitorozásából adódó kihívásokkal, biztosítva a vállalat egészének védelmét a jelen és a jövőbeni fenyegetésekkel szemben.

A fenyegetésekkel szembeni teljeskörű védelemnek és a magasszintű monitoring technológiának köszönhetően a nagyvállalatok a költséges cyber támogatások előtt haladhatnak egy lépéssel, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

Az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó cyber bűnözők és támadásaik megkérdőjelezik a hagyományos biztonsági megoldások hatékonyságát. A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében. Továbbá, jelenleg a vállalatoknak csupán egytizede használ fenyegetéssekkel kapcsolatos (threat intelligence) információkat kínáló szolgáltatásokat, amelyek pedig naprakész betekintést tudnának adni a témába.

 

Az új Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek egyedi megközelítéssel védik napjaink nagyvállalati és adatközpont hálózatait: a legösszetettebb, magasszintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kombinálják a napjaink és a jövő biztonsági elvárásait kezelő platformmal, mindezt a teljesítménnyel vagy az üzemidővel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

„A cyber támadások kivédése minden vállatattól megköveteli, függetlenül annak méretétől, hogy nagyobb erővel, sebességgel és kifinomultsággal alakítsa infrastruktúráját,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A fenyegetésekkel szembeni védelem teljes spektrumának az adatközpontokban való alkalmazásával a Check Point 15000 és 23000 azt az eszközt adják az IT vezetők kezébe, melyre szükségük van ahhoz, hogy biztonsággal haladjanak egy lépéssel a jelen és a jövő cyber fenyegetései előtt.”

 

 

A Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek az adatközpontok biztonságának egy új szintjét kínálják:

  • Az iparág legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelme. Napjaink fenyegetései új-generációs technológiát követelnek meg, mely azok bekövetkezése előtt képes megállítani a támadásokat – ennek szellemében az új appliance-ek teljesen integrált tűzfallal, behatolás-védelmi rendszerrel (IPS), anti-bottal, antivírussal, alkalmazás kontrollal, URL szűréssel és díjnyertes sandboxing technológiával (a Check Point SandBlast részeként) vannak ellátva.
  • A legjobban skálázható, robusztus megoldás a titkosított adatok robbanásszerű növekedéséből adódó kihívások kezelésére. Azáltal, hogy lehetővé teszi az IT számára a titkosított adatforgalom (secure socket layer, vagy SSL) teljes megfigyelését a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül. Az appliance-eket azzal a tudattal tervezték, hogy 2017-re a nagyvállalatok elleni támadások több, mint fele titkosított adatcsatornán fog történni.
  • Időtálló technológiai platform a jövőbeli kockázatok kivédésére. Az olyan innovatív alapok használatával mint az átfogó redundancia, a rugalmas hálózati kapcsolódási lehetőségek (réz és üvegszál), az egyszerű menedzsment elérés, úgy nevezett különcsatornán (out of band) keresztül, vagy a megnövekedett adatmennyiség kezelését lehetővé tevő 40G-s bővítő kártyák. Ezen appliance-eket a napjainkban felmerülő kihívások kezelésére tervezték, miközben kiváló biztonsági alapot jelentenek a jövő számára.

 

„A fenyegetésekből fakadó kockázatok minimalizálása létfontosságú szükségszerűség napjaink informatikai infrastruktúrái számára,” mondta Simon Lewis, a Dataway CEO-ja. „Azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy olyan termékeket használjanak, melyek a lehető legmagasabb minőségi standardokat biztosítják számukra, és képesek lesznek követni a fenyegetések folyamatos változásait. A Check Point érti a nagyvállalatok biztonsági összetettségét és tudja hogyan segítheti az ügyfeleket abban, hogy megvédjék önmagukat a rosszindulatú támadásoktól.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Unibet – mobil fogadások a telefonunkon

A sportfogadásainkat szinte bármilyen eszközön intézhetjük online vagy mobilon az Unibet fogadóirodánál, aki mobilos oldallal és az iOS felhasználóknak mobilappal igyekszik még kényelmesebbé tenni a fogadások élményét.

2019. május 14. 16:37

Fesztivállal nyit a siófoki Nagystrand

Új nagyrendezvénnyel gazdagodik 2019-ben a Siófoki programkínálat. Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Strand Szezonnyitót május 17-19. között, megünnepelve a nyári szezon kezdetét. Az ingyenes rendezvényen fellép Király Viktor és a Magna Cum Laude is.

2019. május 13. 19:10

A kutyáknak is van dackorszakuk

Nem látnak, nem hallanak, nem érzékelnek, kezdetben teljes mértékben anyjukra vannak utalva. Mégis, az első hat hónapban egy szuperintenzív fejlődést élnek meg, elsajátítva a létezéshez szükséges biológiai és szociális tudáskészletet, miközben átesnek még egy – a gyerekekéhez hasonló – dackorszakon is. Tudósok analizálták az első fél év tudásvágyát, amelyet A kiskutyák titkai című dokumentumsorozatban mutatnak be. Íme a Viasat Nature csatorna műsorából néhány érdekesség, amit érdemes tudni a kutyakölykökről!

2019. május 13. 14:56

CHARITY FEST – Az adományfesztivál

A CHARITY FEST minden bizonnyal az év legjótékonyabb fesztiválja. A rendezvény jegy-, étel- és ital eladásaiból származó bevételeit ugyanis jótékony célokra fordítják. Az egy napos eseményre napközben elsősorban a családokat, az estétől másnap hajnalig tartó koncertekre főként a fiatalokat várják. A CHARITY FEST 2019. május 18-án reggel 9.30 órakor nyitja meg kapuit a Dürlin Rendezvényparkban.

2019. április 15. 18:22

Szavazzon az irodalomra!

A Libri április és május között arra buzdítja az olvasóközönséget, hogy szavazzanak a kortárs magyar irodalomra. A 2016-ban alapított Libri irodalmi díjak kampánya a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra és szerzőikre hívja fel a figyelmet. Március végétől már a közönség is szavazhat, és kiválaszthatja kedvencét a tíz döntős közül. A díjak ünnepélyes átadógálája május 15-én lesz.

2019. április 10. 08:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46
online sportfogadás