A Check Point új applience családot mutat be

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:33

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta legújabb, 15000 és 23000 sorozatú appliance családját. A kifejezetten erre a célra kialakított hardware képes megbírkózni az egyre komplexebb adatstruktúrák monitorozásából adódó kihívásokkal, biztosítva a vállalat egészének védelmét a jelen és a jövőbeni fenyegetésekkel szemben.

A fenyegetésekkel szembeni teljeskörű védelemnek és a magasszintű monitoring technológiának köszönhetően a nagyvállalatok a költséges cyber támogatások előtt haladhatnak egy lépéssel, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

Az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó cyber bűnözők és támadásaik megkérdőjelezik a hagyományos biztonsági megoldások hatékonyságát. A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében. Továbbá, jelenleg a vállalatoknak csupán egytizede használ fenyegetéssekkel kapcsolatos (threat intelligence) információkat kínáló szolgáltatásokat, amelyek pedig naprakész betekintést tudnának adni a témába.

 

Az új Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek egyedi megközelítéssel védik napjaink nagyvállalati és adatközpont hálózatait: a legösszetettebb, magasszintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kombinálják a napjaink és a jövő biztonsági elvárásait kezelő platformmal, mindezt a teljesítménnyel vagy az üzemidővel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

„A cyber támadások kivédése minden vállatattól megköveteli, függetlenül annak méretétől, hogy nagyobb erővel, sebességgel és kifinomultsággal alakítsa infrastruktúráját,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A fenyegetésekkel szembeni védelem teljes spektrumának az adatközpontokban való alkalmazásával a Check Point 15000 és 23000 azt az eszközt adják az IT vezetők kezébe, melyre szükségük van ahhoz, hogy biztonsággal haladjanak egy lépéssel a jelen és a jövő cyber fenyegetései előtt.”

 

 

A Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek az adatközpontok biztonságának egy új szintjét kínálják:

  • Az iparág legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelme. Napjaink fenyegetései új-generációs technológiát követelnek meg, mely azok bekövetkezése előtt képes megállítani a támadásokat – ennek szellemében az új appliance-ek teljesen integrált tűzfallal, behatolás-védelmi rendszerrel (IPS), anti-bottal, antivírussal, alkalmazás kontrollal, URL szűréssel és díjnyertes sandboxing technológiával (a Check Point SandBlast részeként) vannak ellátva.
  • A legjobban skálázható, robusztus megoldás a titkosított adatok robbanásszerű növekedéséből adódó kihívások kezelésére. Azáltal, hogy lehetővé teszi az IT számára a titkosított adatforgalom (secure socket layer, vagy SSL) teljes megfigyelését a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül. Az appliance-eket azzal a tudattal tervezték, hogy 2017-re a nagyvállalatok elleni támadások több, mint fele titkosított adatcsatornán fog történni.
  • Időtálló technológiai platform a jövőbeli kockázatok kivédésére. Az olyan innovatív alapok használatával mint az átfogó redundancia, a rugalmas hálózati kapcsolódási lehetőségek (réz és üvegszál), az egyszerű menedzsment elérés, úgy nevezett különcsatornán (out of band) keresztül, vagy a megnövekedett adatmennyiség kezelését lehetővé tevő 40G-s bővítő kártyák. Ezen appliance-eket a napjainkban felmerülő kihívások kezelésére tervezték, miközben kiváló biztonsági alapot jelentenek a jövő számára.

 

„A fenyegetésekből fakadó kockázatok minimalizálása létfontosságú szükségszerűség napjaink informatikai infrastruktúrái számára,” mondta Simon Lewis, a Dataway CEO-ja. „Azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy olyan termékeket használjanak, melyek a lehető legmagasabb minőségi standardokat biztosítják számukra, és képesek lesznek követni a fenyegetések folyamatos változásait. A Check Point érti a nagyvállalatok biztonsági összetettségét és tudja hogyan segítheti az ügyfeleket abban, hogy megvédjék önmagukat a rosszindulatú támadásoktól.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30