A Check Point új applience családot mutat be

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:33

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta legújabb, 15000 és 23000 sorozatú appliance családját. A kifejezetten erre a célra kialakított hardware képes megbírkózni az egyre komplexebb adatstruktúrák monitorozásából adódó kihívásokkal, biztosítva a vállalat egészének védelmét a jelen és a jövőbeni fenyegetésekkel szemben.

A fenyegetésekkel szembeni teljeskörű védelemnek és a magasszintű monitoring technológiának köszönhetően a nagyvállalatok a költséges cyber támogatások előtt haladhatnak egy lépéssel, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

Az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó cyber bűnözők és támadásaik megkérdőjelezik a hagyományos biztonsági megoldások hatékonyságát. A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében. Továbbá, jelenleg a vállalatoknak csupán egytizede használ fenyegetéssekkel kapcsolatos (threat intelligence) információkat kínáló szolgáltatásokat, amelyek pedig naprakész betekintést tudnának adni a témába.

 

Az új Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek egyedi megközelítéssel védik napjaink nagyvállalati és adatközpont hálózatait: a legösszetettebb, magasszintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kombinálják a napjaink és a jövő biztonsági elvárásait kezelő platformmal, mindezt a teljesítménnyel vagy az üzemidővel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

„A cyber támadások kivédése minden vállatattól megköveteli, függetlenül annak méretétől, hogy nagyobb erővel, sebességgel és kifinomultsággal alakítsa infrastruktúráját,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A fenyegetésekkel szembeni védelem teljes spektrumának az adatközpontokban való alkalmazásával a Check Point 15000 és 23000 azt az eszközt adják az IT vezetők kezébe, melyre szükségük van ahhoz, hogy biztonsággal haladjanak egy lépéssel a jelen és a jövő cyber fenyegetései előtt.”

 

 

A Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek az adatközpontok biztonságának egy új szintjét kínálják:

  • Az iparág legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelme. Napjaink fenyegetései új-generációs technológiát követelnek meg, mely azok bekövetkezése előtt képes megállítani a támadásokat – ennek szellemében az új appliance-ek teljesen integrált tűzfallal, behatolás-védelmi rendszerrel (IPS), anti-bottal, antivírussal, alkalmazás kontrollal, URL szűréssel és díjnyertes sandboxing technológiával (a Check Point SandBlast részeként) vannak ellátva.
  • A legjobban skálázható, robusztus megoldás a titkosított adatok robbanásszerű növekedéséből adódó kihívások kezelésére. Azáltal, hogy lehetővé teszi az IT számára a titkosított adatforgalom (secure socket layer, vagy SSL) teljes megfigyelését a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül. Az appliance-eket azzal a tudattal tervezték, hogy 2017-re a nagyvállalatok elleni támadások több, mint fele titkosított adatcsatornán fog történni.
  • Időtálló technológiai platform a jövőbeli kockázatok kivédésére. Az olyan innovatív alapok használatával mint az átfogó redundancia, a rugalmas hálózati kapcsolódási lehetőségek (réz és üvegszál), az egyszerű menedzsment elérés, úgy nevezett különcsatornán (out of band) keresztül, vagy a megnövekedett adatmennyiség kezelését lehetővé tevő 40G-s bővítő kártyák. Ezen appliance-eket a napjainkban felmerülő kihívások kezelésére tervezték, miközben kiváló biztonsági alapot jelentenek a jövő számára.

 

„A fenyegetésekből fakadó kockázatok minimalizálása létfontosságú szükségszerűség napjaink informatikai infrastruktúrái számára,” mondta Simon Lewis, a Dataway CEO-ja. „Azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy olyan termékeket használjanak, melyek a lehető legmagasabb minőségi standardokat biztosítják számukra, és képesek lesznek követni a fenyegetések folyamatos változásait. A Check Point érti a nagyvállalatok biztonsági összetettségét és tudja hogyan segítheti az ügyfeleket abban, hogy megvédjék önmagukat a rosszindulatú támadásoktól.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás