Új NAS portfólió a ZyXEL-től

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 10:49

Piacra dobta új személyi felhő tároló eszközeit a tajvani ZyXEL. A márka két új személyi felhője, a NAS326 és a NAS542 a képek és videók egyszerű és biztonságos menedzselését teszi lehetővé. A zCloud és a zDrive mobilapplikációval is kezelhető új média storage-ok az adatok megosztását és élő streamelését teszik lehetővé, miközben a RAID technológiával a teljes biztonságot is garantálják.

A mobileszközök villámgyors elterjedésével a megosztott és tárolt adatok mennyisége is rohamosan megnövekedett. Az okostelefonnal készített nagyfelbontású fotók és videók valós időben történő megosztása és tárolása kihívás elé állította a hálózati gyártókat is: a ZyXEL NAS sorozata pontosan ezen igények kielégítésére, a kényelem, a hozzáférhetőség és a biztonság egyensúlyának megteremtésére válaszol. Mivel a személyi felhők teljes mértékben a felhasználó tulajdonát képezik, az online verziókkal szemben nincsenek ismétlődő havidíjak, és az otthoni hálózat portfóliójába is jól beilleszthetőek. Emellett minden esetben biztonságosabb alternatívát nyújtanak a felhasználó részére.

 

Az adatvédelmet a RAID technológiával maximalizálva a tajvani gyártó NAS portfóliója a fotókat és videókat tárolja, melyet később a felhasználók a ZyXEL Drive mobil applikáción keresztül oszthatnak meg a családtagokkal, barátokkal és ismerősökkel. Az eszköz többrétű funkcionalitását az NSM5.1 intelligens háttér biztosítja, ami egy egyszerűen kezelhető felhasználói felületet nyújt a mindennapi használat során. A NAS eszközök multitasking képessége miatt a többablakos felületen keresztül az alkalmazások egyidejűleg is gyorsan futnak. A zCloud app v2.2. verzióval a kedvenc videók, zenék, fotók az egyre népszerűbb nagyképernyős TV stream eszközökkel is összeköthetőek,úgy mint az Apple TV-vel, vagy a Google Chromecast-tal. Mindemellett a ZyXEL FindMe alkalmazással a felhő eszközök pár lépésben, már akár 15 másodperc alatt összeköthetőek a többi otthoni hálózati eszközzel.

 

 

„Az IBM kutatása szerint a világ adatainak 90%-a az elmúlt két évben keletkezett. Az okostelefon felhasználók naponta több millió egyedi tartalmat hoznak létre, amihez gyors és minőségi háttérhardverekre van szükségük” – mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere.

 

A ZyXEl Drive mobilapplikáció a távoli hozzáférhetőségre és fájlmegosztásra is lehetőséget ad. A NAS326 vagy a NAS542 eszközök iOS és Android készülékekkel is menedzselhetőek. Az appon keresztül magán P2P (peer-to-peer) csatlakozások jönnek létre, mellyel a mappák a családtagok és barátok részére is könnyedén és biztonságosan megoszthatóvá válnak.  

 

 

A NAS326 jellemzői:

  • 1,3Ghz CPU, 512MB RAM,  2x6TB HDDs (egymagos, kettős menet)
  • RAID 0/1 olvasás/írás teljesítmény 105/105.8 MB/s
  • 2x USB 3.0 port
  • 1 Gigabit Ethernet

 

A NAS542 jellemzői:

  • Duális 1.2GHz CPU, 1GB RAM, 4x4TB HDDs
  • RAID 1/5/6/1+0
  • 3x USB 3.0 port
  • 1 SDXC kártyaolvasó
  • 2 Gigabit Ethernet

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05