Új igazgató a Schneider Electric zalaegerszegi gyárának élén

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 16:29

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője Krzysztof Żylińskit (48) nevezte ki zalaegerszegi kismegszakító gyárának igazgatói posztjára.

A 330 főt alkalmazó termelőegység vezetésével megbízott lengyel származású szakember az operatív termelés irányításán, valamint a hatékony értékesítés-támogatás biztosításán túl a gyár teljes átalakításáért felel, melyet egy kétéves fejlesztési terv keretében kíván megvalósítani. Elődje, Elisa Genua 2002 óta dolgozik a Schneider Electricnél, három év magyarországi tartózkodás után a vállalat spanyolországi központjában folytatja pályafutását. 

 

Krzysztof Żyliński karriere indulása óta hazája mellett Oroszországban, Kanadában, Franciaországban, és Magyarországon szerzett tapasztalatot. Az ágazatokat tekintve is meglehetősen nagy utat járt be: programozóként, banki elemzőként, beszerzőként, vállalatirányításirendszer-tanácsadóként, projektmenedzserként és IT igazgatóként egyaránt dolgozott, végül a logisztika és a gyártási terület mellett kötelezte el magát. Széles körű nemzetközi szakmai háttere és piacismerete mellett főként csapat- és eredmény-orientált vezetői attitűdje alapján kérték fel a gyár vezetésére. Emellett az is jelentős szerepet játszott kinevezésében, hogy már húsz éve a Schneider Electric Csoportnál dolgozik, ezáltal alapos ismerettel rendelkezik a vállalat megoldásairól és szervezeti folyamatairól. 

 

A Schneider Electricet Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon, 2015-ös árbevétele meghaladta a 27 milliárd eurót. Krzysztof Żyliński a társaság stabil hátterére alapozva azt kívánja elérni, hogy a zalaegerszegi üzem a termelékenységet és a hatékonyságot tekintve iránymutató legyen a vállalat többi gyára számára. Hosszú távú feladatának tekinti a kismegszakítókat és tartozékokat előállító termelőegység sikeres modernizálását, valamint nagy volumenű ipari projektek kivitelezését. Mindezt egy erős csapattal szeretné elérni, amelynek tagjai elkötelezetten hisznek abban, hogy az innováció által a következő húsz év stabil növekedését alapozhatják meg. 

 

„Úgy gondolom, hogy a közös vízió és a változásokhoz való alkalmazkodási képesség határozza meg a jövőnket. A jelenlegi munkakörömben az ipari projektek számos aspektusa egészen új számomra, így a pozíció kihívást és tanulási folyamatot egyaránt jelent számomra. Vezetőként a siker eléréséhez kulcsfontosságú, hogy az ember képes legyen számos működési területet megfelelően koordinálni. Egyedül gyorsabban tudjuk elvégezni a feladatokat, igazán nagy lépéseket azonban csak közösen tudunk megtenni, hiszen csapatmunkában messzebbre juthatunk el” – mondta Krzysztof Żyliński, a Schneider Electric zalaegerszegi gyárának igazgatója.

 

A szakember az elmúlt 7 évben Oroszország és a Független Államok Közössége (FÁK) logisztikai hálózatának átszervezéséért és menedzseléséért felelt. Legsikeresebb projektjének is ezt tartja, hiszen a 2008 és 2015 közötti időszakban a FÁK területén tevékenysége eredményeként megháromszorozódott a logisztikai részleg bevétele, aminek eléréséhez az ellátási lánc mellett az ügyfélkiszolgálás fejlesztése is elengedhetetlen volt. 

 

Krzysztof Żyliński műszaki és közgazdász mesterszakokon végzett Krakkóban, illetve Párizsban, négy nyelven beszél. A háromgyerekes családapa szabadidejében a síelés és a futás szerelmese – maratoni futóként is azt az elvet vallja, hogy nem csak rövid távon kell jó eredményeket elérni.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar rendező a nyertesek között a fiatal filmesek európai versenyén

Galambos Levente az öt győztes egyike az Európai Bizottság EUandME elnevezésű kampánya részeként megrendezett filmes versenynek. A nyertes fiatal rendezők fejenként 7500 eurós támogatást kaptak, és neves európai filmrendezők mentorálásával vitték filmre ötletüket. A magyarországi bemutatót július 18-án tartották Budapesten, a Premier KultCaféban. A Rejtett értékek című film már elérhető online is.

2019. július 22. 10:10

Programdömping a PLÁZSon

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, Rakonczai Imre koncert, az Arénában hajnalig tartó bulik, míg napközben az Eisberg - Just Clear Fitness Fesztivál vár mindenkit, aki szereti aktívan eltölteni a hétvégéit.

2019. július 18. 13:24

Védekezzünk a szúnyogok ellen

Az idei évben a hatalmas esők után érkező hirtelen erőteljes felmelegedés rendkívül kedvezően hatott a szúnyoglárvák fejlődésére. Esős időben nem lehet alkalmazni a településeken bevett szúnyoggyérítési módszereket. A szúnyoginvázió nem csak a vízparti településeket érinti, és sajnos nem csupán néhány kellemetlenül égő csípés a hozománya a szárnyas rovarnak.

2019. július 15. 13:50

Idén is várja az önkénteseket a Sziget

A Sziget fesztiválra idén is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni, megismerni az ott folyó munkát és ezzel tapasztalatot szerezni.

2019. július 15. 12:16

Music FM a Lupán

Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégente pakolják majd a lemezeket. Július 12-én indul a sorozat.

2019. július 11. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás