Dell Security: biztonságos és egyszerű távoli hozzáférés vállalati adatokhoz

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 12:56

A Dell bejelentette a SonicWALL Secure Mobile Access (SMA) operációs rendszer frissítéseit. A rendszer mostantól a távolról dolgozó munkatársak felügyelt vagy épp nem felügyelt eszközei (okostelefon, táblagép, laptop) számára házirendalapú SSL VPN hozzáférést biztosít a kritikus fontosságú alkalmazásokhoz, adatokhoz és erőforrásokhoz.

Az új Dell SonicWALL SMA 11.4 segítségével a vállalatok könnyen oszthatnak ki biztonságos, átfogó mobil hozzáféréseket – függetlenül az adatok típusától, a használt eszközöktől, valamint a távolról dolgozó munkatársak tartózkodási helyétől. Ez az új, kulcsrakész megközelítés egyszerre több felhasználó számára is biztonságos hozzáférést tesz lehetővé. A SonicWALL SMA portfólió az erősen szabályozott iparágakban, például a kormányzati, pénzügyi és egészségügyi szektorokban tevékenykedő felhasználók számára új képességeket kínál, amelyekkel biztosítható a legújabb iparági és kormányrendeleteknek való biztonsági megfelelés. Az új SonicWALL SMA 11.4 újabb bizonyíték arra, hogy a Dell Security segít megőrizni a vállalatok rohamosan növekvő mobil erőforrásainak produktivitását és biztonságát. 

 

 

A BYOD elterjedése új biztonsági kérdéseket vet fel

Nemrégiben látott napvilágot a Dell 2016. évi jelentése a biztonsági fenyegetésekről, amely szerint egyre nő az Android ökoszisztéma kártevő-fenyegetettsége, így az okostelefonok többsége veszélyeztetettnek számít.  Egyrészt az Android-specifikus zsarolóvírusok egyre inkább elterjedtek az év folyamán, másrészt az ilyen típusú kártevők létrehozói egyre újabb és kreatív módokat keresnek az észlelés és elemzés elkerülésére. A munkavállalók egyre nagyobb számban használják a vállalati eszközök mellett saját készülékeiket a céges hálózati elemek eléréséhez, ezért az Android-specifikus kártevőtámadások e riasztó tendenciája cselekvésre kényszeríti a vállalatokat. Olyan megoldások bevezetésére van szükség, melyek a vállalati alkalmazásokhoz, adatokhoz és erőforrásokhoz bármilyen eszközről biztonságos hozzáférést tesznek lehetővé a munkatársak számára.

 

A Dell SonicWALL Secure Mobile Access portfólió szabadalmaztatott technológiáját úgy fejlesztették ki, hogy észlelje a kártevők által fertőzött, illetve hamis mobilalkalmazásokat, és így lehetővé tegye a rendszergazdák számára, hogy biztonságosan terjeszthessék ki a távoli szolgáltatásokat mind az Android, mind az iOS mobilplatformokra. Az SMA használatával a rendszergazdák gyorsan oszthatnak ki biztonságos hozzáférést, valamint szerepkör-alapú jogosultságokat. Így gyors és könnyű elérést tesz lehetővé az engedélyezett vállalati eszköz-erőforrásokhoz többek között a távolról dolgozók, alvállalkozók, megoldásszállítók és az ideiglenesen foglalkoztatottak számára , amivel növelik a termelékenységet. Ezzel egy időben a vállalkozások tökéletesen biztonságos hozzáférési házirendet valósíthatnak meg a vállalati hálózatok és adatok kalózhozzáférés és kártevők elleni védelme érdekében. 

 

A mobil és távoli felhasználók hatékonyabb munkavégzéséért

A Forrester egy, a közelmúltban megjelent jelentése szerint a digitális munkavállaló a nap és a hét minden pillanatában, bárhonnan és bármely eszközről hozzáférést igényel az kritikus üzleti adatokhoz. Az információkkal dolgozó szakemberek mintegy 52 százaléka fér hozzá világszerte bizalmas ügyféladatokhoz (például nevekhez, kapcsolat-felvételi adatokhoz vagy hitelkártya-adatokhoz) függetlenül attól, hogy azokra szükségük van-e a munkájukhoz. Egyedül az ilyen jellegű hozzáférések biztonságossá tételével lehet a folyamatokat javítani anélkül, hogy a vállalat kockára tenné ügyfelei bizalmát.

 

A legújabb Dell SonicWALL SMA 11.4 biztonságos hozzáférést biztosít a legtöbb elterjedt operációs rendszeren és mobil eszközön, beleértve a Windows, az iOS, a Mac OSX, az Android, a Kindle Fire, a Linux és a Chrome OS rendszereket. A megoldás növeli a mobil és távoli felhasználók hatékonyságát, védi az adatokat a fenyegetésektől, és integrálható az iparág vezető mobil felügyeleti megoldásaival. Így a legbiztonságosabb teljes körű mobil felügyeleti és biztonsági megoldást kínálja: a munkatársak saját tulajdonú, az általuk választott, valamint a felügyelt készülékekhez egyaránt. A legújabb verzió főbb előnyei:

  • Global Traffic Optimiser (GTO) – Kulcsrakész megközelítést kínál a földrajzilag elosztott egyidejű felhasználás masszív, átfogó skálázhatóságának biztosításához, a biztonságos hozzáférés megtartása mellett. Ezáltal a vállalatok könnyebben biztosíthatják az üzletfolytonosságot saját biztonságos hozzáférési szolgáltatásukon keresztül. Ez különösen fontos olyankor, amikor ugrásszerűen nő a vállalat erőforrása, mérete, illetve amikor országon belül, vagy akár külföldön kíván terjeszkedni.
  • Jogszabályi megfelelés – Lehetővé teszi a legszigorúbb iparági és kormányzati előírásoknak való megfelelést, mint a FIPS (Federal Information Processing Standards, Szövetségi információfeldolgozási szabványok) vagy a Suite B titkosítás támogatása.  Továbbá elengedhetetlen az erősen szabályozott iparágak (kormányzati, pénzügyi, egészségügyi stb.) felhasználói számára ahhoz, hogy eleget tegyenek a speciális előírásoknak.
  • Felügyeleti API – Hozzáférést biztosít az ügyfelek, valamint harmadik felek számára a SonicWALL SMA API-hoz. A működési folyamatok javítása érdekében továbbfejlesztett munkafolyamatokat, finomhangolást és automatizálást tesz lehetővé, ezáltal növeli a termelékenységet, és csökkenti a költségeket.
  • Fejlesztett SAML (Security Assertion Markup Language) 2.0 támogatás – Pozitív végfelhasználói élményt kínál azáltal, hogy biztosítja az egyszeri bejelentkezés (SSO) lehetőségét, így a felhasználóknak nem kell egyénileg bejelentkezniük az SaaS-alkalmazásokba. 

 

A Dell SonicWALL SMA sorozat nemrégiben kiadott további hasznos fejlesztései: 

  • Központosított felügyeleti rendszer (Centralised Management System, CMS) – Átfogó SMA-felügyeletet és ellenőrzést kínál, valamint a licencek dinamikus beszerzését az érintett csomópontokra, ami csökkenti a birtoklási összköltséget (TCO), és kiváló üzletmenet-folytonosságot biztosít a szervezet számára.
  • HTML5-kliensek és -proxyk – Lehetővé teszik, hogy a felhasználók az összes alkalmazást egyetlen böngészőablakban futtassák, ezáltal nagyon könnyen kapcsolódhassanak az erőforrásokhoz
  • Személyes eszközök autorizációja – Védi a felhasználók személyes adataikhoz fűződő jogait a saját, személyes készülékeiken, a vállalati hálózatokban történő használat során

 

Elérhetőség:

  • A Dell SonicWALL Secure Mobile Access OS 11.4 ingyenesen elérhető azon ügyfelek számára, akik rendelkeznek az alap SonicWALL SMA 1000 sorozat telepített termékeivel, valamint érvényes támogatási szerződéssel 
  • A Dell megoldásai elérhetők a Dell partnereknél

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30