Az igazi áttörés még várat magára, de a magyar vállalatok is nyitnak az IoT irányába

forrás: Prím Online, 2016. május 10. 15:32

Épületmenedzsment, gyártásoptimalizálás, készletgazdálkodás: ezeken a területeken látnak a legnagyobb potenciált a dolgok internetéhez (Internet of Things – IoT) kapcsolódóan a T-Systems Magyarország megbízásából készült kutatás válaszadói.

Az 50 szakértői mélyinterjú alapján készült 2015-ös kutatás azt vizsgálta, mennyire nyitottak a T-Systems Magyarország ügyfélkörébe tartozó vállalatok az IoT alapú fejlesztésekre, illetve jelenleg milyen tapasztalataik vannak a dolgok internetével összefüggő alkalmazásokkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült: a megkérdezett vállalatok közel egyharmada használ már valamilyen IoT megoldást jó tapasztalatokkal. Ezek közé tartozik többek között a gépjárműflotta-követés, gyártási rendszerek szenzorokkal való felszerelése. Bevezetésre váró alkalmazások között népszerű az okos beléptető rendszer, de az egyik legnagyobb lehetőséget az épületmenedzsmenttel összefüggő megoldások terén látják. Az IoT hasznosságát leginkább az alkalmazások által generált megtakarítás mértékében mérik, pedig a dolgok internete a keletkező gigantikus adatmennyiség értelmezése révén egész iparágakat formálhat át. Ehhez a nyitottságon túl szükséges az is, hogy az üzleti döntéshozók lássák a fejlesztésekben lévő lehetőséget, amely hozzájárulhat versenyképességük erősítéséhez. 

 

 

„Az IoT-ban nemcsak egy újabb, a nagyvállalatok életét is befolyásoló technológiai trendet, vagy felkapott hype-ot látunk, hanem olyan új perspektívát az üzleti döntéshozók számára, amellyel kontrollálhatóbbá és hatékonyabbá tehetik saját tevékenységüket. A számos, sikeresen működő rendszer mellett még óriási a fejlődési potenciál a dolgok internetének hazai piacán” - mutatott rá Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.  „A dolgok internetének világában valódi áttörést jelenthet majd a NarrowBand IoT technológia is, amely hosszú eszközélettartam mellett, biztonságos és stabil kommunikációs kapcsolatot tesz lehetővé az IoT-eszközök számára a mobil szolgáltatók hálózatán keresztül.”- tette hozzá.

 

Az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre nagyobb számban jelennek meg az könnyen automatizálható munkafolyamatok digitalizálása során, így például az ipari nagyvállalatok gyártócsarnokaiban, de az IoT minden olyan területen értékteremtő erővel bír, ahol a technológia fejlesztés kitörési pont lehet, mint például az agrárium vagy az egészségügy.

 

comsoc.org

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás