Mikroadatközpont ipari környezetben

A Schneider Electric új portfóliója támogatja az ipari IoT-t

forrás: Prím Online, 2016. július 15. 10:49

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta legújabb mikro adatközponti portfólióját, amely leginkább azoknak az ügyfeleknek ideális, akiknek biztonságos, könnyen menedzselhető IT környezet mellett csökkentett válaszidőre és gyors kapacitásbővítésre van szükségük.

A csupán rackszekrény-méretű megoldás része az energiaellátás, a hűtés és a menedzsment szoftver, melyek egy külső tényezőktől független és biztonságos IT környezetet teremtenek.

 

„Mi már látjuk az ipari IoT térnyerésével bekövetkező növekvő keresletet az ipari alkalmazások iránt. Az új termékkínálaton keresztül a Schneider Electric segít ügyfeleinek leküzdeni a gyorsabb válaszidővel és feldolgozási sebességgel, a biztonsággal, és a sávszélességgel kapcsolatos kihívásokat”  - mondta Kevin Brown, a Schneider Electric adatközponti megoldásokért felelős vezető alelnöke.

 

A Schneider Electric mikro adatközpontjának fizikai infrastruktúrája magában foglalja a rackszekrényt, a szünetmentes áramforrást (UPS), a teljesítmény elosztást, a DCIM menedzsment szoftvert, a környezetfelügyeletet, hűtést, és a biztonságtechnikát. A rendszert a gyári tesztelést követően szerelik össze és szállítják ki a vállalat kollégái.

 

 

Az új mikroadatközponti megoldások portfóliója:

  • SmartBunker SX: rackszekrény hagyományos IT környezetekbe 
  • SmartBunker CX: irodai környezetbe ajánlott rackszekrény 
  • SmartBunker FX: speciális megoldás, bármilyen környezetbe telepíthető
  • SmartShelter: speciális, moduláris szoba, bármilyen környezetbe telepíthető

 

A megoldások néhány kulcsfontosságú előnye:

  • Egyszerű menedzselhetőség
  • Magas biztonsági szint
  • Csökkentett telepítési és üzemeltetési költségek
  • Rövid idő alatt konfigurálható, szállítható és telepíthető
  • Megbízhatóságát a gyári tesztelés garantálja

„A helyi vagy mikro adatközpontok mára már nem csupán életünk részét képezik, de ezek egységesítése zökkenőmentesebb átállást tesz lehetővé a szervezetek számára. Ennek az átfogó, mérhető és távmenedzselhető megoldásnak köszönhetően az informatikai vezetők gyorsabban reagálhatnak az üzleti kihívásokra, miközben a biztonság új szintjére léphetnek. A vállalatok korábban csak eseti jelleggel alkalmazták a mikro adatközponti környezeteket. Mára a gyártók által szabványosított architektúra segítséget nyújt abban, hogy a szolgáltatás színvonalának növelése mellett csökkenthetők a kockázatok és a működési költségek”  - mondta David Cappuccio a Gartner infrastruktúra kutatásokért felelős csapatának vezetője .

 

A Schneider Electric mikro adatközponti kínálatát idén áprilisban mutatta be a Hannover Messe-n. A gyártó az új, választható opciókkal igény szerint testreszabható megoldásokat 2016 folyamán teszi elérhetővé Európában is. További információkért kérjük, keresse fel a Schneider Electric honlapját.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás