Mikroadatközpont ipari környezetben

A Schneider Electric új portfóliója támogatja az ipari IoT-t

forrás: Prím Online, 2016. július 15. 10:49

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta legújabb mikro adatközponti portfólióját, amely leginkább azoknak az ügyfeleknek ideális, akiknek biztonságos, könnyen menedzselhető IT környezet mellett csökkentett válaszidőre és gyors kapacitásbővítésre van szükségük.

A csupán rackszekrény-méretű megoldás része az energiaellátás, a hűtés és a menedzsment szoftver, melyek egy külső tényezőktől független és biztonságos IT környezetet teremtenek.

 

„Mi már látjuk az ipari IoT térnyerésével bekövetkező növekvő keresletet az ipari alkalmazások iránt. Az új termékkínálaton keresztül a Schneider Electric segít ügyfeleinek leküzdeni a gyorsabb válaszidővel és feldolgozási sebességgel, a biztonsággal, és a sávszélességgel kapcsolatos kihívásokat”  - mondta Kevin Brown, a Schneider Electric adatközponti megoldásokért felelős vezető alelnöke.

 

A Schneider Electric mikro adatközpontjának fizikai infrastruktúrája magában foglalja a rackszekrényt, a szünetmentes áramforrást (UPS), a teljesítmény elosztást, a DCIM menedzsment szoftvert, a környezetfelügyeletet, hűtést, és a biztonságtechnikát. A rendszert a gyári tesztelést követően szerelik össze és szállítják ki a vállalat kollégái.

 

 

Az új mikroadatközponti megoldások portfóliója:

  • SmartBunker SX: rackszekrény hagyományos IT környezetekbe 
  • SmartBunker CX: irodai környezetbe ajánlott rackszekrény 
  • SmartBunker FX: speciális megoldás, bármilyen környezetbe telepíthető
  • SmartShelter: speciális, moduláris szoba, bármilyen környezetbe telepíthető

 

A megoldások néhány kulcsfontosságú előnye:

  • Egyszerű menedzselhetőség
  • Magas biztonsági szint
  • Csökkentett telepítési és üzemeltetési költségek
  • Rövid idő alatt konfigurálható, szállítható és telepíthető
  • Megbízhatóságát a gyári tesztelés garantálja

„A helyi vagy mikro adatközpontok mára már nem csupán életünk részét képezik, de ezek egységesítése zökkenőmentesebb átállást tesz lehetővé a szervezetek számára. Ennek az átfogó, mérhető és távmenedzselhető megoldásnak köszönhetően az informatikai vezetők gyorsabban reagálhatnak az üzleti kihívásokra, miközben a biztonság új szintjére léphetnek. A vállalatok korábban csak eseti jelleggel alkalmazták a mikro adatközponti környezeteket. Mára a gyártók által szabványosított architektúra segítséget nyújt abban, hogy a szolgáltatás színvonalának növelése mellett csökkenthetők a kockázatok és a működési költségek”  - mondta David Cappuccio a Gartner infrastruktúra kutatásokért felelős csapatának vezetője .

 

A Schneider Electric mikro adatközponti kínálatát idén áprilisban mutatta be a Hannover Messe-n. A gyártó az új, választható opciókkal igény szerint testreszabható megoldásokat 2016 folyamán teszi elérhetővé Európában is. További információkért kérjük, keresse fel a Schneider Electric honlapját.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás