Mikroadatközpont ipari környezetben

A Schneider Electric új portfóliója támogatja az ipari IoT-t

forrás: Prím Online, 2016. július 15. 10:49

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta legújabb mikro adatközponti portfólióját, amely leginkább azoknak az ügyfeleknek ideális, akiknek biztonságos, könnyen menedzselhető IT környezet mellett csökkentett válaszidőre és gyors kapacitásbővítésre van szükségük.

A csupán rackszekrény-méretű megoldás része az energiaellátás, a hűtés és a menedzsment szoftver, melyek egy külső tényezőktől független és biztonságos IT környezetet teremtenek.

 

„Mi már látjuk az ipari IoT térnyerésével bekövetkező növekvő keresletet az ipari alkalmazások iránt. Az új termékkínálaton keresztül a Schneider Electric segít ügyfeleinek leküzdeni a gyorsabb válaszidővel és feldolgozási sebességgel, a biztonsággal, és a sávszélességgel kapcsolatos kihívásokat”  - mondta Kevin Brown, a Schneider Electric adatközponti megoldásokért felelős vezető alelnöke.

 

A Schneider Electric mikro adatközpontjának fizikai infrastruktúrája magában foglalja a rackszekrényt, a szünetmentes áramforrást (UPS), a teljesítmény elosztást, a DCIM menedzsment szoftvert, a környezetfelügyeletet, hűtést, és a biztonságtechnikát. A rendszert a gyári tesztelést követően szerelik össze és szállítják ki a vállalat kollégái.

 

 

Az új mikroadatközponti megoldások portfóliója:

  • SmartBunker SX: rackszekrény hagyományos IT környezetekbe 
  • SmartBunker CX: irodai környezetbe ajánlott rackszekrény 
  • SmartBunker FX: speciális megoldás, bármilyen környezetbe telepíthető
  • SmartShelter: speciális, moduláris szoba, bármilyen környezetbe telepíthető

 

A megoldások néhány kulcsfontosságú előnye:

  • Egyszerű menedzselhetőség
  • Magas biztonsági szint
  • Csökkentett telepítési és üzemeltetési költségek
  • Rövid idő alatt konfigurálható, szállítható és telepíthető
  • Megbízhatóságát a gyári tesztelés garantálja

„A helyi vagy mikro adatközpontok mára már nem csupán életünk részét képezik, de ezek egységesítése zökkenőmentesebb átállást tesz lehetővé a szervezetek számára. Ennek az átfogó, mérhető és távmenedzselhető megoldásnak köszönhetően az informatikai vezetők gyorsabban reagálhatnak az üzleti kihívásokra, miközben a biztonság új szintjére léphetnek. A vállalatok korábban csak eseti jelleggel alkalmazták a mikro adatközponti környezeteket. Mára a gyártók által szabványosított architektúra segítséget nyújt abban, hogy a szolgáltatás színvonalának növelése mellett csökkenthetők a kockázatok és a működési költségek”  - mondta David Cappuccio a Gartner infrastruktúra kutatásokért felelős csapatának vezetője .

 

A Schneider Electric mikro adatközponti kínálatát idén áprilisban mutatta be a Hannover Messe-n. A gyártó az új, választható opciókkal igény szerint testreszabható megoldásokat 2016 folyamán teszi elérhetővé Európában is. További információkért kérjük, keresse fel a Schneider Electric honlapját.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38