Négy rangos EISA díjat kapott a Panasonic

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 16. 07:12

Az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) idén a Panasonic négy termékét is díjazta, így elismerésben részesült a LUMIX TZ100 fényképezőgép, a Panasonic Dual I.S. dupla képstabilizátor, a 65DX900 TV valamint a DMP-UB900 Blu-Ray lejátszó.

A rangos EISA 2016 címet tehát három termék és egy képalkotó rendszer kapta meg a következő kategóriákban:

  • European Travel Compact Camera 2016–2017 díjat kapott a LUMIX DMC-TZ100 modell,
  • European Photo Innovation 2016–2017 díjat nyert a Panasonic DUAL I.S. System,
  • European Home Theater System — TV 2016–2017 díjban részesült a Panasonic TX-65DX900 modell,
  • European ULTRA HD Player 2016–2017 díjat a Panasonic DMP-UB900 modellje nyerte.

 

Lumix DMC-TZ100 - tökéletes útifotók

A Lumix TZ100 fényképezőgéppel a teljesítmény és funkcionalitás tökéletes egyensúlyát alkotta meg a Panasonic. Kristálytiszta LEICA zoom objektívének kialakítása stílusos és letisztult.

 

„Olyan beállítások használatát javaslom, amelyeknél a fotós csak egy paramétert ad meg és a fényképezőgép gondoskodik a többiről. Jó fényviszonyok mellett például az „S” programot használom, hogy a záridő prioritását beállíthassam. Ha állvánnyal szeretnék tájképeket készíteni, az „A” módot használom, amelynél a rekeszérték élvez elsőbbséget. Gyenge fényviszonyok mellett vagy gyorsan mozgó célpontok esetén a fényképezőgépet „M” módra váltom, hogy minden paramétert magam állíthassak be, a kép tényleges igényeinek megfelelően” - mondja el Marco Crupi fényképész, aki görögországi útjára vitte magával a Lumix TZ100 fényképezőt.

 

A LUMIX DMC-TZ100 az első olyan fényképezőgép a sorozatban, amelyet egy F2.8-5.9 LEICA DC objektívvel láttak el, élethű képek készítését téve lehetővé, lenyűgöző mélységélességgel. Az objektív sokoldalú, 10-szeres zoomtartománnyal rendelkezik, 25 mm és 250 mm között, amely ideálissá teszi madarak és más természetfotók nehezen elkapható pillanatainak fotózására. 

 

 

Panasonic TX-65DX900: a világ első „Ultra HD Premium” TV készüléke

A TX-65DX900 TV finomhangolásához Hollywood hivatásos fénymegadó szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül. A Panasonic 4K PRO modell a Studio Master HCK+ processzort kombinálja egy professzionális filmprojektorral, amely a színek, kontrasztok tisztaságát biztosítja és páratlan fényerőt nyújt. Kifinomult dizájnjának köszönhetően pedig ragyogóan mutat minden helyiségben.

 

A modell helyi pixelhalványítás (local dimming) technológiát és méhsejt-szerkezetet alkalmaz. Bizonyítja továbbá, hogy egy LCD képernyő egyaránt képes az erős fények és a mélyfeketék megjelenítésére, ami elengedhetetlen a kiváló HDR élményhez. A méhsejt-szerkezet a képernyőt többszáz, különállóan irányított fénykötegekből álló zónára osztja, amelyek egymástól elszigeteltek, így megelőzhető a fényátcsorgás, amely a fényes képelemek körüli halvány glóriát idézné elő. Emellett a Panasonic Wide Colour Phosphor technológiája fejlett LED háttérfényt kombinál az új színszűrő rendszerrel, és így szélesebb színspektrumot képes létrehozni, lehetővé téve, hogy a képernyőn gazdag, árnyalt és természetes színtónusok jelenjenek meg, különösen a sötétebb jelenetek esetén.

 

 

Dual I.S. - innovatív képstabilizáló rendszer

A Dual I.S képstabilizáló rendszer a váz és az objektív stabilizációját kombinálja  a tökéletes kézremegés-kiegyenlítés és az akár 4F lépésnyi korrekció érdekében. Az 5-tengelyes Dual I.S. stabilizáció egyaránt működik nagy látószögű és telefotós állóképek készítésnél és mozgóképes filmfelvevő módokban - ide értve a 4K videókat is. A váz és objektív egyszerre működik a képstabilizáció során, így mindkettő pozitív tulajdonságai maximálisan kiaknázhatók. 

 

Panasonic MP-UB900: képek és hangok, épp úgy, ahogy a rendező megálmodta őket

Az UB900 lejátszó új 4K High-Precision Chroma processzorral rendelkezik, amelyet olyan képalkotási technológiákkal szereltek fel, mint például a Chroma processing technológia, vagy a magas szintű képfeldolgozás, amelyeket a Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) Blu-ray kutatási és fejlesztési intézete gondozott és finomított.

 

Az UB900 az Ultra-HD Blu-Ray adatok óriási mennyiségének minden előnyét kihasználva alkotja újra a képeket az otthoni TV-n úgy, hogy azok a készítők elképzeléseit maximálisan visszaadják.

 

Az UB900 ezen túlmenően nagymértékben javított a hangminőségen is. Emellett felszerelték egy optimalizált, nagykapacitású tápegységgel, valamint kiváló minőségű audio-alkatrésszel és –összetevővel, amelyek a gazdag hangélményért felelősek. Ezen felül támogatja az olyan valósághű audio-formátumokat is, mint a DSD és az ALAC.

 

A 4K iránti kereslet növekedésével az új generációs UB900 Ultra-HD Blu-Ray lejátszó új élményt biztosít a filmnézés terén azok számára, akik tökéletes kép- és hangminőséget igényelnek. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01