Csúcskategóriás Mio autós eszközök hölgyeknek is

forrás: Prím Online, 2017. június 28. 12:46

Csajos hétvége, meghitt romantikázás vagy mozgalmas családi vakáció? Nem muszáj a férfiakra bíznunk a vezetést, ha autóval indulunk útnak. Mi kell a gondtalan utazáshoz? Alapos felkészülés és néhány okoseszköz, amivel még könnyebbé és biztonságosabbá tesszük a többórás vezetést. A Mio legújabb, csúcskategóriás autós kamerái hasznos társaink lesznek a volán mögött. Kezdődhet a pihentető nyár!

Végre itt a vakáció! Ha autós nyaralást tervezünk, fontos, hogy autónk és mi magunk is alaposan felkészüljünk a hosszú utazásra. Mire figyeljünk? 

  1. Csak kifogástalan műszaki állapotú autóval induljunk útnak! A vakáció előtt vigyük el egy gyors ellenőrzésre a kocsit, hogy hű társunk biztosan ne hagyjon bennünket cserben az út során. Ellenőrizzük, fel van-e töltve a hűtővíz, az ablakmosó folyadék, nehogy a legrosszabbkor derüljön ki, hogy kifogyott, vagy a szükséges szint alá csökkent.
  2. Ha külföldre utazunk, győződjünk meg róla, hogy a gépkocsi kötelező és casco biztosítása érvényes és be van fizetve. Ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról sem: kössük meg minden személyre, aki velünk utazik! Az sem baj, ha az út során bekövetkező esetleges káresemények dokumentálására is gondolunk, mert már erre is van megoldás!  
  3. Ha kicsikkel utazunk, gondoskodjunk a megfelelő gyerekülésekről is!
  4. Bőséges folyadékpótlás és úti patika!  A nagy meleg jobban megviseli a szervezetünket: gondoskodjunk a folyamatos folyadékpótlásról! Ne hagyjuk otthon a legfontosabb gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót sem, így sürgős esetben is van megoldás.
  5. Tervezzük meg utazásunkat! Gondoljunk az útdíjakra is, szerelkezzünk fel hagyományos papíralapú térképekkel vagy egy nagy tudású, megbízható elektronikus navigációs készülékkel.   

 

Mivel tehetjük még nyugodtabbá és biztonságosabbá az utazást? Kevés nő gondol ilyenkor a technológiára, pedig számos eszköz elérhető, ami segíthet bennünket a vezetés során. A Mio több újdonsággal is támogatja a vakációra induló autósokat.

 

Személyi asszisztenssel könnyebb

MiVue 792 WiFi Pro menetrögzítő kamerája fáradhatatlan asszisztensként segít bennünket a vezetés során. Figyelmeztetéseit kimerítő vezetés során értékelhetjük csak igazán: Fejlett Vezetéstámogató Rendszere (ADAS) jelez, ha vészesen közeledünk a sáv széléhez (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), vagy ha túl közel kerülünk az előttünk haladó autóhoz (ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer). Ha nyaralni indulunk, hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a vezetést, ezért az is jól jön, ha kameránk néhány óránként pihenőt rendel el. 

 

Ha egy veszélyes helyzet tisztázásához videofelvételekre is szükség van, a MiVue 792-re mindig számíthatunk. Felvételei közel éjjellátó minőségűek, a kiváló kontrasztnak és a széles színskálának köszönhetően jól látszódnak a részletek, és a rendszámtáblák is könnyedén leolvashatók. De egy csodás táj élményét is kiváló minőségben oszthatjuk meg barátainkkal. 

 

Idegen helyen még jobban aggódunk az autónk biztonságáért, de ilyenkor is segítségünkre siet a kamera. Ha mozgást érzékel, parkolási módban is elindítja a felvételt. A szuperkönnyű eszközt az utazás felpörgött tempójához fejlesztették: tartójára egyetlen mozdulattal felrögzíthető, kis méretének köszönhetően könnyedén a táskába vagy a kesztyűtartóba rejthető. Diszkréten húzódik meg a szélvédőn, és kívülről akkor sem feltűnő, ha parkolási módban az autóban marad.  

 

A MiVue 792 WiFi Pro ára 62 990 Ft, elérhető a Mioshop.hu webáruházban.

 

Ő tervez, mi vezetünk

A csúcstechnológiás autós navigációt és fedélzeti kamerát ötvöző Mio MiVue Drive sorozat még egy lépéssel tovább megy. Praktikus, egyszerűen használható navigációval vezet el úti célunkhoz, miközben menetrögzítő is felveszi az utazás minden percét. IQ Routes funkciója milliók tapasztalatát felhasználva tervezi meg az útvonalunkat, az élettartamra szóló térképfrissítések pedig arról gondoskodnak, hogy problémamentesen elérjük az úti célt. 

A MiVue Drive sorozatban is működik a Fejlett Vezetéstámogató Rendszer (ADAS), így az eszközök navigálás és az utazás rögzítése mellett az éberségünket is fenntartják. Plusz segítséget jelent a parkolási asszisztens funkció, amellyel még könnyebben találunk parkolóhelyet. 

 

A Mio MiVue Drive sorozat tagjainak ára típustól függően 69 990 Ft és 101 990 Ft között változik. Kapható a Mioshop.hu és a Bestbyte.hu webáruházakban.

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

A Continental és a Google Cloud közös fejlesztésének köszönhetően hamarosan beszélgethetünk autónkkal

A Continental technológiai vállalat az IAA Mobility nemzetközi járműipari szakkiállításon jelentette be, hogy partnerségre lép a Google Cloud-dal. Az együttműködés részeként a két techcég közösen épít generatív mesterséges intelligenciát (AI) a jövő autóiba, így a Continental lesz az egyik első autóipari beszállító a világon, amely ezt a technológiát közvetlenül a járművezérlő rendszerbe integrálja. 

2023. szeptember 16. 12:23

Újabb elektromos kamionok a Raben flottájában

2022-ben együttműködési megállapodást kötött a zéró emissziós teherszállítás terén a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group. Kevesebb mint egy évvel az első elektromos kamion lengyelországi átadása után a Raben újabb két ilyen járművet állított üzembe a bútorgyártó kiszolgálására.

2023. szeptember 9. 14:58

Az LG egyedi mobilitási élményeket mutatott be az idei Müncheni Autószalonon

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

2023. szeptember 9. 08:25

A hazai autóipar megkerülhetetlen tényezőjévé válna a MAGE

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese egy éve tölti be a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) elnöki posztját. A vele készült interjúban beszélt a szervezet vezetése során tapasztalt kihívásokról, a MAGE szakmai fórumairól, valamint arról, hogy milyen célt tűzött ki maga elé MAGE-elnökként.

2023. szeptember 6. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59