Csúcskategóriás Mio autós eszközök hölgyeknek is

forrás: Prím Online, 2017. június 28. 12:46

Csajos hétvége, meghitt romantikázás vagy mozgalmas családi vakáció? Nem muszáj a férfiakra bíznunk a vezetést, ha autóval indulunk útnak. Mi kell a gondtalan utazáshoz? Alapos felkészülés és néhány okoseszköz, amivel még könnyebbé és biztonságosabbá tesszük a többórás vezetést. A Mio legújabb, csúcskategóriás autós kamerái hasznos társaink lesznek a volán mögött. Kezdődhet a pihentető nyár!

Végre itt a vakáció! Ha autós nyaralást tervezünk, fontos, hogy autónk és mi magunk is alaposan felkészüljünk a hosszú utazásra. Mire figyeljünk? 

  1. Csak kifogástalan műszaki állapotú autóval induljunk útnak! A vakáció előtt vigyük el egy gyors ellenőrzésre a kocsit, hogy hű társunk biztosan ne hagyjon bennünket cserben az út során. Ellenőrizzük, fel van-e töltve a hűtővíz, az ablakmosó folyadék, nehogy a legrosszabbkor derüljön ki, hogy kifogyott, vagy a szükséges szint alá csökkent.
  2. Ha külföldre utazunk, győződjünk meg róla, hogy a gépkocsi kötelező és casco biztosítása érvényes és be van fizetve. Ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról sem: kössük meg minden személyre, aki velünk utazik! Az sem baj, ha az út során bekövetkező esetleges káresemények dokumentálására is gondolunk, mert már erre is van megoldás!  
  3. Ha kicsikkel utazunk, gondoskodjunk a megfelelő gyerekülésekről is!
  4. Bőséges folyadékpótlás és úti patika!  A nagy meleg jobban megviseli a szervezetünket: gondoskodjunk a folyamatos folyadékpótlásról! Ne hagyjuk otthon a legfontosabb gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót sem, így sürgős esetben is van megoldás.
  5. Tervezzük meg utazásunkat! Gondoljunk az útdíjakra is, szerelkezzünk fel hagyományos papíralapú térképekkel vagy egy nagy tudású, megbízható elektronikus navigációs készülékkel.   

 

Mivel tehetjük még nyugodtabbá és biztonságosabbá az utazást? Kevés nő gondol ilyenkor a technológiára, pedig számos eszköz elérhető, ami segíthet bennünket a vezetés során. A Mio több újdonsággal is támogatja a vakációra induló autósokat.

 

Személyi asszisztenssel könnyebb

MiVue 792 WiFi Pro menetrögzítő kamerája fáradhatatlan asszisztensként segít bennünket a vezetés során. Figyelmeztetéseit kimerítő vezetés során értékelhetjük csak igazán: Fejlett Vezetéstámogató Rendszere (ADAS) jelez, ha vészesen közeledünk a sáv széléhez (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), vagy ha túl közel kerülünk az előttünk haladó autóhoz (ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer). Ha nyaralni indulunk, hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a vezetést, ezért az is jól jön, ha kameránk néhány óránként pihenőt rendel el. 

 

Ha egy veszélyes helyzet tisztázásához videofelvételekre is szükség van, a MiVue 792-re mindig számíthatunk. Felvételei közel éjjellátó minőségűek, a kiváló kontrasztnak és a széles színskálának köszönhetően jól látszódnak a részletek, és a rendszámtáblák is könnyedén leolvashatók. De egy csodás táj élményét is kiváló minőségben oszthatjuk meg barátainkkal. 

 

Idegen helyen még jobban aggódunk az autónk biztonságáért, de ilyenkor is segítségünkre siet a kamera. Ha mozgást érzékel, parkolási módban is elindítja a felvételt. A szuperkönnyű eszközt az utazás felpörgött tempójához fejlesztették: tartójára egyetlen mozdulattal felrögzíthető, kis méretének köszönhetően könnyedén a táskába vagy a kesztyűtartóba rejthető. Diszkréten húzódik meg a szélvédőn, és kívülről akkor sem feltűnő, ha parkolási módban az autóban marad.  

 

A MiVue 792 WiFi Pro ára 62 990 Ft, elérhető a Mioshop.hu webáruházban.

 

Ő tervez, mi vezetünk

A csúcstechnológiás autós navigációt és fedélzeti kamerát ötvöző Mio MiVue Drive sorozat még egy lépéssel tovább megy. Praktikus, egyszerűen használható navigációval vezet el úti célunkhoz, miközben menetrögzítő is felveszi az utazás minden percét. IQ Routes funkciója milliók tapasztalatát felhasználva tervezi meg az útvonalunkat, az élettartamra szóló térképfrissítések pedig arról gondoskodnak, hogy problémamentesen elérjük az úti célt. 

A MiVue Drive sorozatban is működik a Fejlett Vezetéstámogató Rendszer (ADAS), így az eszközök navigálás és az utazás rögzítése mellett az éberségünket is fenntartják. Plusz segítséget jelent a parkolási asszisztens funkció, amellyel még könnyebben találunk parkolóhelyet. 

 

A Mio MiVue Drive sorozat tagjainak ára típustól függően 69 990 Ft és 101 990 Ft között változik. Kapható a Mioshop.hu és a Bestbyte.hu webáruházakban.

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Egyre több magyar venne elektromos autót

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne – derül ki az E.ON és a KantarEMNID legutóbbi közös, reprezentatív közvéleménykutatásából. A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó-vásárlási szándékot illetően.

2019. szeptember 12. 09:43

A Fujitsu bemutatta közlekedési fejlesztéseit a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián

A Fujitsu - ma bemutatott - „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének1 megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

2019. szeptember 11. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás