A Broadcom megveszi az egyik legnagyobb I/O lapkagyártót

Széll Zoltán, 2001. január 10. 08:09
A Broadcom Corp. bejelentette, hogy megvásárolja a nagy sebességű I/O lapkaellátó ServerWorks Corp.-ot 957 millió dollárért. Ezzel jelentős mértékben növeli a hálózati szerverekhez fejlesztett termékei teljesítményét.
A ServerWorks integráltáramkör-csomagja és technológiája lehetővé teszi a lapkák használatát olyan 10 Gbps kommunikációs topológiákban, mint az InfiniBand, az Ethernet és az optikai csatorna, amelyeket szerverekben és tárolóplatformokban használnak.

A hat éve alapított ServerWorks 4. generációs I/O-megoldásokat szállított az Intel mikroprocesszor alapú szerverekhez. A Broadcom Inc. most hozzájut a ServerWorks fejlett lapkatechnológiájához. A cég rövidesen bevezeti a PCI-X I/O buszhoz fejlesztett eszközöket, és az új lapkakészletekkel helyettesíti a szilícium-germánium (SiGe) és gallium-arzenid (GaAs) hálózati kapcsolólapkákat. A nagy sebességű lapkákat a PCI-X I/O alrendszerekbe építik be, amelyek 2002-ben jelennek meg a nagy teljesítményű szerverekben, amikor négy különböző, nagy sebességű I/O alrendszer található majd a piacon (10 Gbps Ethernet, 10 Gbps optikai csatorna, OC192 Sonet és a 10 Gbps Infiniband).

A ServerWorks az új technológiát és erőforrásokat új lapkakészlet fejlesztéséhez használja közvetlen 10 Gbps I/O-val. Az új lapkakészlet előreláthatóan 2002-ben lesz kapható, a nagy sebességű I/O-alrendszerek megjelenésével egy időben. Ezeket a funkciókat más gyártók SiGe és GaAs technológiával valósítják meg. A ServerWorks CMOS lapkakészlet azonban sokkal olcsóbb és nagyobb teljesítményű.

Az új ServerWorks lapkakészlet a 10 Gbps-nél gyorsabb I/O-sebességet is támogatja. A négy új nagy sebességű I/O-termék bármelyike kétirányú (full-duplex) konfigurációban 20 Gbps sebességet kínál. Kétcsatornás szerverben a lapkakészlet 40 Gbps I/O-sebességet támogat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30