Ezért jó nyáron lakást vásárolni

forrás: Prím Online, 2020. május 15. 11:14

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

Ingatlanvásárlás nyáron: kevesebb meglepetés

 

Ha nyáron vásárolunk, jó eséllyel nappali fényben tekinthetjük meg a kiválasztott házat. Ez igenis sokat jelent! A melegben kiderül, hogy a nedves érzetet valóban csak annak köszönhetjük, hogy már régen nem fűtik az üresen álló szobát, esetleg valamilyen más probléma van. 

 

Száraz, meleg időben könnyen ellenőrizhetjük a tetőt, a pincét, a padlást. Van idő arra, hogy felmérjük, mi a helyzet a kertben, a melléképületekben. Könnyebb felmérni, milyen állapotban vannak a házbéli és házon kívüli berendezések. 

 

Az Ingatlannet.hu szakemberei azt tanácsolják, ha csak tehetjük, halasszuk a naposabb időre a vásárlást. Ekkor nagyobb a választék, és jó eséllyel fogunk ki jobb lakásokat. A munkahelyeken ebben az időszakban általában sokkal kisebb a terhelés, sokaknak ilyenkor jut ideje megszervezni az ingatlan eladását, a kiköltözést. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb eséllyel kapunk kitakarított, tényleg azonnal birtokba vehető ingatlant.

 

Megússzuk a fűtésszezont

 

Ha időben sikerül megvásárolni a lakást, akkor megúszhatjuk azt, hogy az ingatlan egy télen át fűtetlenül álljon. A hidegben egy lakás állaga sokat romolhat. Szellőztetés, gondoskodás nélkül a ház könnyen kihűlhet, penészedhet, ez jelentősen ront az élményen. 

 

Nyáron nem sürget bennünket semmi: van időnk ellenőriztetni a fűtést, a vizet, az elektromos hálózatot. Nincsen kellemetlenség abból, ha az első fagyokat a hideg lakásban kell tölteni. Lebonyolíthatjuk az ablakcserét is, így a hidegebb évszakot már legalább nagyjából felújított lakásban tölthetjük. 

 

Könnyebb a költözés

 

Nyáron nem kell a csúszós utakon cipekedni, aggódni az eső és a hó miatt. Ebben az időszakban többen vannak szabadságon, könnyű segítséget találni és gyorsabban lebonyolítani a költözést. Ha kertes ingatlant vásárolunk, a bútorokat jó eséllyel tudjuk néhány napig szabad téren vagy a teraszon tárolni. Egyszerűbb a takarítás, ha nem kell napokat várni a száradásra. 

 

Egyszerűbb a dolgunk azért is, mert lényegesen kevesebb ruhadarabra van szükségünk: míg télen kabátot, sapkát, sálat hordunk, nyáron valószínűleg néhány shortra, pólóra lesz csak szükségünk. A dobozolós időszakban ez hatalmas megkönnyebbülést jelent. 

 

A nyári lakásvásárlás kiváló ajándék egy végigdolgozott őszi-tavaszi időszak után. A hosszú nyári napok lehetőséget adnak arra, hogy kényelmesen élvezzük a környezetet. Miért ne szerezhetnénk magunknak örömet egy új otthon megtalálásával?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért jó nyáron lakást vásárolni

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

2020. május 15. 11:14

Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

2020. május 15. 11:08

A BDSM főbb jellemzői

Manapság már senkinek nem jelenik meg a kérdőjel a feje felett, ha azt olvassa valahol, hogy BDSM. De vajon miért van ez? Tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent, vagy csak töredék ismereteink vannak néhány könyv és film alapján? Milyen kellékei vannak, és milyen szabályokat kell betartania annak, aki biztonságosan szeretné csinálni?

2020. április 17. 10:16

Ételek, amelyekkel felturbózhatod az immunrendszered

Nagyon fontos jó karban tartani az immunrendszered, nincs ez másként a vírusok és járványok idején sem. Most, a koronavírus kapcsán kulcsfontosságú, hogy az immunrendszer kellően fel legyen készülve az esetleges fertőzésre, hogy a híreknek megfelelően ne döntsön le a lábadról, hanem maximum enyhe megfázásként suhanjon át rajtad a vírusfertőzé

2020. április 14. 09:47

A mosható szájmaszkok használata mellett szóló érvek

Manapság gyakran merül fel kérdésként, hogy vajon a mosható szájmaszk használata jobb választásnak minősül-e az eldobható változatokhoz képest. Pontosan ennek igyekszünk utánajárni a cikk keretei között, külön figyelmet szentelve a mosható maszk alkalmazásával kapcsolatos fontosabb tudnivalóknak.

2020. április 8. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás