A Sony bejelentette a világ első CFexpress Type A memóriakártyáját

Kütyü Magazin, 2020. július 31. 08:16

A Sony bejelentette a média új generációját – a világ első CFexpress Type A memóriakártyáját, 80GB és 160GB verzióban (CEA-G80T és CEA-G160T). A memóriakártyák a Sony TOUGH specifikus kártyáinak kínálatát bővítik. A Sony új CFexpress Type A kártyái gyors átviteli sebességet, nagy tűrőképességet és megbízhatóságot biztosítanak a professzionális és stresszmentes munka érdekében, fotósoknak és tartalomgyártóknak. 

 

Gyors teljesítmény

A CEA-G80T (80GB) és a CEA-G160T (160GB) is a legújabb flash memória technológiákat használja, így akár 700 MB/s írási és 800 MB/s olvasási sebességre képesek, jelentősen csökkentve a buffer törlési idejét a hatékony és stresszmentes fotózás érdekében. A CFexpress Type A kártya ideális választás nagysebességű, folyamatos fotózáshoz, így a felhasználók akár 1000 tömörítetlen RAW állóképet tudnak elkészíteni. Ezen felül az új Sony Alpha 7S III használatával (mely két dedikált memóriakártya-foglalattal rendelkezik, és UHS-I, valamint UHS-II SDXC/SDHC kártyákkal is kompatibilis) 4k 120 képkocka/másodperc sebességű, magas bitrátájú filmek gyorsított és lassított felvételére is alkalmasak.  

 

Hatékony hőelvezető kialakítás

A Sony kiváló hővezető megoldásaihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyákat hűtőbordákkal látták el, amelyek a kártya külső részére terelik a nagyméretű fájlok átvitelekor keletkező hőt. Ennek köszönhetően a felhasználók hosszú ideig folyamatosan rögzíthetnek videókat, akár 4K 120p minőségben is. 

Magas tűrőképesség

A Sony TOUGH specifikációihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyák az értékes adatok védelme érdekében hajlítás- és ütésállóak, így a felhasználók számára nem jelent problémát, ha nehéz körülmények között kell gyakran kártyát cserélni. A korábbi CFexpress kártyákhoz képest a kártyák ütésállósága ötszörös, hajlítás-állósága pedig tízszeres, így kiemelkedő tűrőképességgel rendelkeznek. Ezen felül a specializált felépítésnek köszönhetően IPx7 szabvány szerint vízállók, és IPx5 szabvány szerint (IP57) porállók. 

 

Megbízhatóság

Időnként történnek balesetek. A Sony Memory Card File Rescue adathelyreállító szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyreállítsák véletlenül letörölt RAW képeiket és 4K videóikat a memóriakártyáról. Ezen felül a Sony Media Scan Utility médiadiagnosztikai szoftvere frissülni fog a CFexpress kártyák támogatása érdekében, így a felhasználók ellenőrizhetik a kártyát, a szoftver pedig figyelmezteti őket, mielőtt az írás/olvasási ciklusok meghaladják a kártya kapacitását.  

CFexpress Type A/SD kártyaolvasó

Az új CFexpress memóriakártyákhoz optimalizálva érkezik a CFexpress Type A/SD kártyaolvasó (MRW-G2), amely SuperSpeed USB 10Gbps (USB 3.2 Gen 2) átviteli sebességet biztosít USB Type-C csatlakozón keresztül, így az alkotók hatékony munkafolyamatot alakíthatnak ki képek, 4K videók és más, nagyméretű adatok átvitele során. A CFexpress Type A kártya a hagyományos médiatároló-eszközökhöz képest 2,8-szoros sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. Az MRW-G2 kártyaolvasó CFexpress Type A és SDXC/SDHC (UHS-I és UHS-II) kártyákkal használható. 

 

Elérhetőség

A CFexpress Type A memóriakártyák 2020 szeptemberétől lesznek kaphatók Európában.  

Kulcsszavak: memóriakártya Sony

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50