A Land Rover Defender nyerte a 2021-es Világ Év Autódizájnja díjat

forrás: Prím Online, 2021. április 22. 16:33

A Land Rover Defendernek ítélték oda a Világ Év Autódizájnja (‘2021 World Car Design of the Year’) díjat az idei Világ Év Autója (’World Car Awards’) díjátadón. Ez már a harmadik alkalom, hogy a Land Rover megszerezte az áhított díjat a Range Rover Velar (2018) és a Range Rover Evoque (2012) korábbi győzelmét követően, és ez egyben a sokadik elismerés a robusztus 4x4-es világméretű sikersorozatában.

•  Dizájn-díj: az új Land Rover Defender nyerte a 2021-es Világ Év Autódizájnja (‘2021 World Car Design of the Year’) díjat, így a megállíthatatlan terepmodell legyőzte versenytársait az áhított elismerésért zajló küzdelemben.

•  A képességek széles skálája: a szakmai zsűri dicsérte a Defender jellegzetes kialakítását, mindent meghódító terepképességeit, kiváló úttest-dinamikáját, valamint 21. századi praktikumát és online kapcsolódási lehetőségeit.

•  Ügyfélvonzerő: a modellpaletta hihetetlen választékot kínál, beleértve a 90-es és 110-es karosszériát, a Hard Top haszonjármű-változatot és a Plug-in Hybridtől (PHEV) az új V8-ig terjedő hajtásláncokat.

•  Sikerszéria: a legfrissebb elismerés egyben azt is jelenti, hogy a Defender immár 53 nemzetközi díjat nyert el indulása óta, a Land Rover példátlan igényt tapasztal a 90-es és 110-es modellváltozat iránt.

 

Az új Defender hű marad ahhoz az úttörő szellemhez, amely több mint 70 éve jellemzi a Land Rover márkát és újradefiniálja a 21. századi kalandozás fogalmát. Nemcsak neve és azonnal felismerhető formája ikonikus, de képességeinek széles tárháza is. A különféle karosszériákban kapható, illetve négy kiegészítő csomag választásával személyre szabható terepjáró lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok többet hozzanak ki világukból.

 

 

Az év autótervezési díja az elmúlt 12 hónap legkiemelkedőbb új autóját ismeri el, és díjazza azokat a járműveket, amelyek a legmagasabb szintű műszaki innovációt és dizájnt mutatják be, és amelyek bátran feszegetik a kialakult határokat. Idén a másik négy díjkategóriában versenyző összes pályázó részt vehetett az Év Autódizájnja megmérettetésben is. Hét autótervezési szakértőből álló testület vizsgálta meg a versenyzőket, hogy összeállítsák a 93 nemzetközi újságíróból álló zsűri számára a végső szavazására felterjesztett szűkített listát.

 

Megkülönböztető sziluettje azonnal felismerhetővé teszi az új Defendert, minimális első és hátsó túlnyúlása kiváló terepszögeket biztosít. A Land Rover tervezői újragondolták a jól ismert Defender védjegyeket, így a 4x4-nek szándékosan adtak határozott függőleges állást és könnyű, alpesi tetőablakokat, miközben megmaradt az oldalra nyíló hátsó csomagtérajtó és a külsőleg szerelt pótkerék is, amelyek az eredeti modellt is annyira felismerhetővé tették.

 

 

A Defender család magában foglalja a Defender 90 és a Defender 110 modelleket, valamint a 90 és 110 Hard Top haszongépjármű variánsokat. Bevezetése óta a Defender több mint 50 globális elismerést nyert el, köztük a Top Gear 2020-as Év Autója, a MotorTrend 2021-es Év SUV-ja és az Autocar Legjobb SUV-ja 2020-ban díjakat.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

2022. május 17. 09:47

„Kiváló kutatási infrastruktúra” címet kapott a JKK

Egyre meghatározóbb szerepet tölt be az autonóm közlekedési rendszerek és az elektromobilitás kutatásában a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja, amit nemzetközi színvonalú laborháttér, tesztpálya és berendezések segítenek Győrben és a zalaegerszegi ZalaZONE Parkban. Ezt ismerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a „Kiváló kutatási infrastruktúra” adományozásával.

2022. május 16. 19:27

Az ABB támogatja a Shell globális EV-töltési törekvéseit

Az ABB E-mobility és a Shell magasabb szintre emelik együttműködésüket, hogy az elektromos járművek vezetőinek millióit, világszerte rugalmas és minőségi töltési megoldásokkal lássák el.

2022. május 9. 12:43

PET-palack újrahasznosításával készít gumiabroncsot a Continental

A Continental az első gumiabroncsgyártó, amely nagyüzemben kezdi meg az újrahasznosított poliészterfonal gyártását, amelyet PET-palackokból állítanak elő egy új eljárással. Az új, nagy teljesítményű anyagot először a kiválasztott méretekben a Continental PremiumContact 6 és EcoContact 6 nyári gumiabroncsokhoz, valamint az AllSeasonContact abroncsokhoz használják majd. Így teljes mértékben kiváltják a hagyományos poliésztert a szóban forgó gumiabroncsok vázában. Egy szabványos személygépkocsiabroncs-készlethez nagyjából 40 újrahasznosított PET-palack anyagát használják fel.

2022. május 3. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20