Ezek a legnépszerűbb autómárkák

forrás: Prím Online, 2021. május 16. 16:11

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

 

Fény derült a legkívánatosabb autómárkákra

Annak érdekében, hogy megtudjuk mely autók vezetéséről álmodoznak Európa-szerte, összehasonlítottuk a Google keresések statisztikáit több, mint 60 autómárka között: prémium, középosztály és gazdaságos kategóriákban.

 

 

 

Európában, ahogy Magyarországon is a legnagyobb érdeklődést a BMW vonzza. Ez a német márka Európa 15 országában a legnépszerűbb autógyártóinak az élére került a listában. Az Egyesült Királyságtól kezdve Németországon, Ausztrián és hazánkon keresztül, a balkáni államok többségéig (Szerbia, Montenegró, Macedónia és így tovább) a dobogó első fokát szerezte meg.

 

A Mercedes-Benz a második helyen végzett a legnépszerűbb autógyártók között az internetezők körében 10 országban. A márka legnagyobb rajongótábora Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Albániában és számos nyugat-európai országban található, köztük Portugáliában, Luxemburgban és Belgiumban.

 

Utolsó dobogósunk a Toyota lett, amely a legnagyobb népszerűséget kapta Lengyelországban, de rajongóit megtaláljuk Bulgáriában, Görögországban, Litvániában és Lettországban is.

 

Fej fej melletti hajrában a negyedik helyre szorult egyaránt a Volkswagen és a Tesla. Az amerikai elektromos autómárka tábora vezető pozícióba került Írországban, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. A német gyártót pedig Spanyolországban, Olaszországban, Ukrajnában és Belorussziában kedvelik a legjobban.

 

A Dél-Koreai Hyundai márka 3 európai országban tört az élre, Csehország, Szlovákia és Izland emellett tette le a voksát.

 

A két francia márka, a Peugeot és a Renault, valamint a svéd Volvo az utolsó cégek, amelyek valamelyik európai országban a csúcsra törtek. A franciák mellett még a dánok preferálják a Peugeot-t, a Renault pedig a törökök között lett a legnépszerűbb, és végezetül a Volvo, ami Svédországban vezeti a listát.

 

A keresés módszertana és források

A kutatás 64 autómárka keresési lekérdezéseinek összehasonlításán alapult 2017–2021 között. A korábbi adatok a Google Keyword Planner segítségével szerezték. Andorra, Málta, Monaco, San Marino és a Vatikán adatai nem álltak rendelkezésre.

Forrás: Picodi.com

Kulcsszavak: autó Picodi.com Picodi

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Már 19 ezer teljesen elektromos és 20 ezer tölthető hibrid, azaz összesen 39 ezer zöld rendszámos autót helyeztek üzembe Magyarországon, tíz éven belül pedig akár meg is tízszereződhet a számuk – derült ki az E.ON Hungária Csoport szakmai rendezvényén, amelyen az e-mobilitás jövője és a hazai piac helyzete volt a téma. 

2021. november 22. 15:31

Elektromos autót csak szakértőtől!

Cipőt a cipőboltból, elektromos autót csak szakértőtől? Még szép! Sok előnye van annak, hogy valódi szakértőtől vásároljuk meg új kedvencünket. Számos dologban tud segíteni egy hozzáértő szakember. Valóban kényelmessé tudja tenni az új autónk beszerzését, és akár a későbbi szervizelését is. De nézzük is, hogy miért mondom ezt.

2021. november 16. 17:21

Az LG új autós infotainment-rendszere az elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál

Az új, 2022-es elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál az LG Electronics (LG) okosautós infotainment-rendszerének (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI) legújabb generációja. Az LG fejlett rendszerével felszerelt lenyűgöző személyautót a világ legnagyobb mobilitási konferenciáján, a 2021-es müncheni IAA MOBILITY-n láthatta első ízben a közönség.

2021. november 14. 15:56

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

Ingyen tölthető az elektromos autó otthon is

Az elektromos autók töltése az egyik legnagyobb kérdés, ami felmerül ezen járművek esetében. Mennyit tudok menni egy töltéssel? Hol találok töltőállomást? Mennyit bírja az akku?

2021. október 13. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12