Ezek a legnépszerűbb autómárkák

forrás: Prím Online, 2021. május 16. 16:11

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

 

Fény derült a legkívánatosabb autómárkákra

Annak érdekében, hogy megtudjuk mely autók vezetéséről álmodoznak Európa-szerte, összehasonlítottuk a Google keresések statisztikáit több, mint 60 autómárka között: prémium, középosztály és gazdaságos kategóriákban.

 

 

 

Európában, ahogy Magyarországon is a legnagyobb érdeklődést a BMW vonzza. Ez a német márka Európa 15 országában a legnépszerűbb autógyártóinak az élére került a listában. Az Egyesült Királyságtól kezdve Németországon, Ausztrián és hazánkon keresztül, a balkáni államok többségéig (Szerbia, Montenegró, Macedónia és így tovább) a dobogó első fokát szerezte meg.

 

A Mercedes-Benz a második helyen végzett a legnépszerűbb autógyártók között az internetezők körében 10 országban. A márka legnagyobb rajongótábora Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Albániában és számos nyugat-európai országban található, köztük Portugáliában, Luxemburgban és Belgiumban.

 

Utolsó dobogósunk a Toyota lett, amely a legnagyobb népszerűséget kapta Lengyelországban, de rajongóit megtaláljuk Bulgáriában, Görögországban, Litvániában és Lettországban is.

 

Fej fej melletti hajrában a negyedik helyre szorult egyaránt a Volkswagen és a Tesla. Az amerikai elektromos autómárka tábora vezető pozícióba került Írországban, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. A német gyártót pedig Spanyolországban, Olaszországban, Ukrajnában és Belorussziában kedvelik a legjobban.

 

A Dél-Koreai Hyundai márka 3 európai országban tört az élre, Csehország, Szlovákia és Izland emellett tette le a voksát.

 

A két francia márka, a Peugeot és a Renault, valamint a svéd Volvo az utolsó cégek, amelyek valamelyik európai országban a csúcsra törtek. A franciák mellett még a dánok preferálják a Peugeot-t, a Renault pedig a törökök között lett a legnépszerűbb, és végezetül a Volvo, ami Svédországban vezeti a listát.

 

A keresés módszertana és források

A kutatás 64 autómárka keresési lekérdezéseinek összehasonlításán alapult 2017–2021 között. A korábbi adatok a Google Keyword Planner segítségével szerezték. Andorra, Málta, Monaco, San Marino és a Vatikán adatai nem álltak rendelkezésre.

Forrás: Picodi.com

Kulcsszavak: autó Picodi.com Picodi

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG fejlett autós infotainment-rendszere került a Mercedes új, elektromos luxusszedánjába

A 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos szedánjának központi eleme lesz az LG Electronics (LG) legújabb, prémium kategóriás autós infotainment-rendszere (in-vehicle infotainment, IVI), az MBUX Hyperscreen, amely egy olyan kijelzőcsoport, amely az A-oszloptól az A-oszlopig elfoglalja szinte a műszerfal teljes szélességét. A Mercedes-Benz AG első elektromos luxusautója — egyedülálló belső koncepciójának és forradalmian új ember-gép interfészének köszönhetően — megmutatja az elektromos járművek tervezésének futurisztikus trendjeit, és egy izgalmas jövőképet rajzol fel a jövő mobilitásáról. 

2022. január 23. 12:18

A Maserati visszatér az autóversenyzésbe

A Maserati újra beszáll az autósportba, erre vonatkozó stratégiájának első lépéseként az olasz gyártó 2023-tól csatlakozik az ABB FIA Formula-E Világbajnoksághoz.

2022. január 14. 13:59

A Continental a CES 2022 kiállításon mutatta be a mobilitás jövőjét

A Continental technológiai vállalat törekvéseinek középpontjában a jövő mobilitása áll, amely biztonságosabb, magasabb szinten hálózatba kapcsolt és kényelmesebb. Az elmúlt több mint 150 évben a Continental forradalmasította azt, ahogyan közlekedünk, és most a CES 2022 kiállításon a vállalat a manapság felmerülő mobilitási igényekre kifejlesztett megoldások bemutatásával nyújtott bepillantást a jövőbe.

2022. január 13. 13:49

Vezet az open source… hamarosan a közutakon is

Nem tűnik túl távoli jövőnek az, hogy önvezető autók uralják az utakat, az autóvezetés pedig ugyanúgy a tehetősebb emberek sportja vagy hobbija legyen, mint ahogyan napjainkban a lovaglás. Addig azonban a gyártóknak még több komoly akadályt kell leküzdeniük a programozás és a biztonság terén, illetve gondoskodniuk kell arról is, hogy a különböző rendszerek gond nélkül képesek legyenek együttműködni egymással. A szakértők szerint a nyílt forráskódú szoftverek ezen a téren is nagy löketet adhatnak az innovációnak, ahogyan ezt a SUSE együttműködése is igazolja az autóipar egyik legfontosabb beszállítójával.

2022. január 10. 12:31

Az ABB és a HASCO előmozdítja az intelligens gyártást a kínai autóiparban

Az automatizálás terén kiemelkedő szakértelemmel rendelkező ABB és Kína vezető autóipari alkatrész-beszállítója, a HASCO bejelentették, hogy vegyesvállalatot hoztak létre az intelligens gyártás következő generációjának előmozdítására a kínai autóiparban.

2022. január 10. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58