Tech Data Magyarország: az idén 19 milliárd forintos forgalom

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 29. 18:15
A Tech Data Magyarország Kft. az idén a tervek szerint 19 milliárd forintos árbevételt ér el, ami 5 milliárd forinttal haladja meg az elmúlt évit - közölte Szabó Pál, a társaság kereskedelmi és marketingigazgatója.
Az előzetes adatok szerint a társaságnak 2000-ben 14 millió forint adózás előtti eredménye volt, ami megegyezik az 1999. évivel. A Tech Data két évvel ezelőtt 11 milliárd forint árbevételre tett szert. A 62 munkatársat foglalkoztató Tech Data Magyarország Kft. a nemzetközi Tech Data Corporation leányvállalata. Termékpalettáján a legnagyobb nevű számítógép-, periféria-, hálózatielem- és szoftvergyártók termékei találhatók meg. Szolgáltatásaival a teljes körű logisztikai és gazdasági háttér létrehozása mellett szakmai támogatást nyújt a számítástechnikai viszonteladók számára is.

A Tech Data Corporation az informatikai iparág leggyorsabban növekvő logisztikai vállalata. Forgalma 1999-ben 17 milliárd dollár volt, s napjainkban több mint 100 ezer ügyfelet szolgál ki világszerte. Az anyavállalat termékpalettáján a hardver- és szoftvereszközök mellett megtalálhatók a képzési, támogatási, konfigurációs és összeszerelési szolgáltatások, s kínál elektronikus kereskedelmi megoldásokat is.

Szabó Pál közölte, hogy a magyarországi társaság segíti a 32. Magyar Filmszemlét, s ennek jegyében a szemle hivatalos website-jának, a magyar.film.hu-nak helyszíni számítógépes, illetve technikai támogatására vállalkozott. A vállalat adja a közönségdíjas film alkotóinak szánt számítógépet is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39