Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

forrás: Prím Online, 2021. július 28. 18:11

A Huawei Watch 3 széria az első okosóra-család a piacon, amelynek számlapja képes háttérként dinamikus képeket, rövid videókat, vagy akár játékot is megjeleníteni. Az órába épített innovatív technológiának köszönhetően a felhasználók nemcsak játszhatnak az okosórájukon, hanem a különféle animációkkal csillagászati felfedezéseket tehetnek, sőt a Hold felszínét és fázisait is nyomon követhetik. 

A Huawei legújabb okosóra szériája, a Watch 3 a számos sport és egészségfunkció mellett egészen új élményeket kínál a felhasználók számára. Ez az első okosóra-család a piacon melynek dinamikus számlapja képeket, rövid videókat, vagy akár játékot is meg tud jeleníteni az olyan technológiáknak köszönhetően, mint a 3D leképező, részecskerendszer és videó dekódolás. A készüléken szinte bármi beállítható háttérként, a vállalat több mint ezer különféle óraszámlapot kínál az óra tulajdonosainak az üzleti élet, divat, életmód, rajzfilmek és még sok más kategóriában.  

 

Flipper kalandjai

Valódi játékosoknak készült a flipper elnevezésű számlap, amivel bárhol és bármikor lehet játszani az unalmas percekben. A játék során a felhasználók az óra számlapjának alján található kallantyúkkal irányítják a golyókat, hogy eltalálják a számlapon elhelyezett tárgyakat, amikért pontokat gyűjthetnek. Egy menet – csak úgy, mint az igazi flipper esetében – addig tart, míg a golyó a kijelző aljára nem esik. 

A Hold sötét oldala

A Huawei Watch 3 egyik különleges számlapjával a Hold minden titkára fény derül. A felhasználók valós időben láthatják az égitest felszínét, a Föld és Hold távolságát és az elkövetkező 12 nap fázisait. Az óra koronáját megtekerve az elkövetkezendő és az elmúlt napok holdfázisai is részletesen láthatók. A számlap alján található „Fedezze fel a Holdat” gombra kattintva a Hold a kijelző közepére úszik, és teljes egészében körbejárható. Az égitest felszínére bökve a leghíresebb holdtengerek és óceánok is láthatók, mint az Esők tengere, a Szivárvány-öböl és a Kopernikusz.

 

Számlapok a világ körül

A Huawei Watch 3 Pro hat exkluzív számlapot is kínál használójának. A Mountains például egy animációs számlap, mely válogatásként a világ legismertebb hegyeinek nevét és magasságát jeleníti meg, például a McKinley-t, az Everestet vagy a Kilimandzsárót. A sziklák körül felhők és a köd is látszik, napszaknak megfelelően. A NightSky 88 csillagképeket jelenít meg. A Time Travel számlapjával nem kell utazáskor az óra átállításával bajlódni, a kiválasztott város egyetlen érintésére az adott időzónára ugrik. 

Ezerarcú okosóra

Az extra számlapok mellett több mint ezer egyéb közül válogathat a felhasználó. A  „Mondrian” stílus a geometriai ábrákat használja, szabadon kísérletezik az alakzatokkal, vonalakkal és színekkel. A „Kung Fu” a hagyományos kínai kultúra fontos eleme. Ez a számlap a harcművészet ikonikus mozdulataival, a kezeket és lábakat mutatóként használva jeleníti meg az időt. A pekingi olimpiai érmek ihlették a „The Jade” számlapot. Amikor a felhasználó elfordítja a csuklóját, az arany és a jade tükrei „megfordulnak” az órán. A mozdulat ötvözi az arany élénkségét a jade nemességével. A „Terraces” óraszámlap színe és háttere a környezeti hőmérsékletnek megfelelően változik. 

 

Egyedi számlap is tervezhető

A Huawei Watch 3 sorozat számtalan lehetőséget ad a felhasználók kezébe, hogy megtervezzék egyedi számlapjukat. Nem számít, hogy lassított, vagy gyorsított felvételről, videó- vagy játékrészletről van szó, az beállítható háttérképként. Ezenkívül tetszés szerint konfigurálhatók a parancsikonok a számlapon, például egy csuklómozdulattal elérhetők a leggyakrabban használt alkalmazások és láthatók a legfontosabb információk, aminek az ikonjára bökve máris megnyílik az app. A „Griddy” számlap akár négy modulja is testre szabható. A „Cards” mutatja például az aznapi időjárást és elindítható vele a zenelejátszás.

 

Ha az óra használaton kívül van, az energiatakarékosság és a hosszabb üzemidő érdekében nyugalmi állapotba helyezi magát. Ekkor csak az óra és az óraszám monokróm körvonala jelenik meg, az animációk és a színek nélkül. 

Kulcsszavak: Huawei okoseszköz okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hegymászók Casio G-Shock karórákkal mentek a világ egyik legmagasabb hegyére

Klein Dávid és Suhajda Szilárd az idei évben a világ hetedik legmagasabb hegyének, a Dhaulagirinek a csúcsmászását tűzték ki célul. A 8167 méter magas hegy Nepál középső, északi részén fekszik a Himalájában. A két magyar hegymászó ezúttal is két darab Casio G-Shock Rangeman típusú karórával vágott neki az expedíciónak. A csúcs meghódítása végül nem sikerült a kíméletlen időjárási körülmények miatt. „Az órák elválaszthatatlan társaink voltak a hajnali ébresztőtől, a nehezen megszerzett métereken át a tábor azonosításáig, elfoglalásáig, megjelöléséig” – jegyezte meg Suhajda Szilárd. 

2021. október 14. 15:38

Egyedi módon mutatják be a Samsung innovatív ökoszisztémáját

A Samsung Life Unstoppable 2021 online esemény idei, egyedi és szórakoztató kisfilmjével, amely a Meglepetések házában vezeti körbe a nézőket, új szintre emeli a virtuális bemutatókat. A Life Unstoppable sorozat 2021-es része a történetmesélés új korszakát hozza el, melynek minden részébe beleszövi a Samsung innovatív ökoszisztémáját. 

2021. október 13. 15:40

Okosszemüveget dobott piacra a Facebook és a Ray-Ban

Fotót készít, videózni képes, podcastot hallgathatunk vele, és még mobilhívásainkat is fogadhatjuk. Itt az első, hétköznapi kinézetű okosszemüveg.

2021. október 12. 20:07

A Sony új funkciókkal bővíti BRAVIA XR televízióit

A Sony elindítja „Perfect for PlayStation5” kampányát azon BRAVIA XR tévékészülékeknél, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy tökéletesen működjenek a PlayStation 5 (PS5) játékkonzol rendszerével, fantasztikus játékélményt nyújtsanak, magával ragadó képpel és hangzással.

2021. október 10. 14:32

Így előzhetőek meg a vadbalesetek

Életében legalább egyszer minden ember veszélyes helyzetbe kerül egy, az autó elé kiugró vad miatt, minden harmadik sofőr pedig már az összeütközést sem tudja elkerülni. A totálkárosra tört autó mellett rosszabb esetben személyi sérülés, vagy halálos baleset is lehet a váratlan találkozásból.

2021. október 8. 18:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20